Wrzucam moją sprawdzona już rozpiskę na 2400 euro. Nie gram tarczownikiem bo z kowadłem musiałby być biedny i mało sie sprawdza mimo dużego save. Wolę grać na małym klepaczu i dzięku temu mieć jeszcze dodatkowych 10 chłopa do pilnowania maszynek z jednej strony. Reszta działa bez zarzutów. Jedyne nad czym myślę to wywalić speed z BsB oraz zdjąć jednego hamka lub longa i dać inzynierka na armatę. zawsze dodatkowo 1W więcej na maszynie.
1 Runelord @ 378.0 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield; General
Rune of Spellbreaking (x2)
Rune of Fire
Rune of Stone
1 Thane @ 142.0 Pts
Gromril Armour; Shield
Rune of Resistance
Rune of Stone
Rune of Cleaving
Rune of Fury
1 Thane @ 165.0 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Gromril
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Fire
Rune of Speed
30 Longbeards @ 415.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
10 Warriors @ 100.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour
12 Rangers @ 173.0 Pts
Great Weapon; Rangers; Crossbow; Light Armour; Musician
30 Hammerers @ 390.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
6 Miners @ 66.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour
1 Grudge Thrower @ 150.0 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)
1 Cannon @ 130.0 Pts
Engineering Runes [40.0]
Rune of Burning
Rune of Forging
1 Organ Gun @ 120.0 Pts
Dwarf 2400 Euro
Dwarf 2400 Euro
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Ci warriorzy to nie tylko do pilnowania maszyn Rozpa wygląda OK poza tym że masz bardzo dużo punktów utopionych w 2 klocach
2 klocki które praktycznie ustoją wszystko. hamy na stubbornie a longi jak bedzie trzeba zwiną się i na steadfast'cie. Co do warriorów nie mam przekonania do duzych ich klocków. grać na 2x30 to trochę słabo, ws4 jednak tylko. W to miejsce 30 longów i 12 kuszoli w rangerach bo działają cuda u mnie ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Do scoutów nic nie mam sam na nich gram Ale Warriorzy czy Longbeardzi to IMO kwestia gustu. Warrirorzy są tańsi i nie będzie szkoda jak ich stracisz(zwłaszcza że da się wcisnąć 2 kloce A longbeardzi to jednak trochę kosztują na początku EURO sam na nich grałem bo ich lubię bardzo ale jak widziałem jak oni giną
było by to zbyt piękne. za 15 pkt +3 do save Dwurak na kowadle zbedny bo on ma tylko mieć jakis magiczny atak w ostateczności by nie stać jak panienka pod latarnia w walce z eterykiem.