Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Jak to jest z storm bannerem i kowadłem ? Działa na nie czy nie ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Działa, ale blokuje możliwość kucia jedynie "rune of Wrath & Ruin"
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tylko runa "of Wrath & Ruin" z kowadła to shooting attacks więc tą blokuje a inne nie.All shooting attacks that don’t use BS to hit their target need to roll a 4+ on D6 before they can fire
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Horkryzard
- Pseudoklimaciarz
Pytanko czy Plague Priest jako generał liczy się w slocie hero czy Lord?
Dużo rzeczy rozumiem...
Wiele rzeczy rozumiem późno...
Jeszcze więcej zbyt późno...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jest herosem więc liczy się jako heros.
- Horkryzard
- Pseudoklimaciarz
Da się jakoś dać jakąś ochronę na ogień ambonce?
Dużo rzeczy rozumiem...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Mam pytanie dotyczące formacji dla Giant Rats.
Szukając w sieci różnych informacji, znalazłem dwa różne zdania na temat jak formować GR.
Która formacja jest dla Was doświadczonych szczurzych wodzów bardziej efektywna - 3x 5+1 i ganiamy czy klocek np. 15+3.
Z góry dziękuję za odpowiedź - lub ew. wskazanie tematu który porusza kwestię.
Szukając w sieci różnych informacji, znalazłem dwa różne zdania na temat jak formować GR.
Która formacja jest dla Was doświadczonych szczurzych wodzów bardziej efektywna - 3x 5+1 i ganiamy czy klocek np. 15+3.
Z góry dziękuję za odpowiedź - lub ew. wskazanie tematu który porusza kwestię.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
ja ustawiam w formacji 5GR i poganiacz.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Opcja z dużym klockiem była przeze mnie testowana z powodzeniem w poprzedniej edycji. Obecnie też jest niezła 55 pkt za 17 ataków z siłą 3 ale obecnie GR są wykorzystywane jako odginaczki. Najlepsza formacja dla nich to:
- giant rat
- poganiacz
W tej formacji oprócz odgięcia wypłacamy jeszcze 7 ataków z siłą 3
- giant rat
- poganiacz
W tej formacji oprócz odgięcia wypłacamy jeszcze 7 ataków z siłą 3