kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- gerald_tarrant
- Masakrator
"auto-woundów" samych w sobie może i nie ma z kb, nie chce mi się myśleć nad kombami sojuszowymi, ALEDurin pisze:Nie ma w wfb przypadku żeby występowały autowoundy z killing blowem...
np gwardia z flaming sword of rhun, helmem i +1 hita?
ranienie na 1+, masz technicznie rzecz biorąc auto wounda, i możesz nawet zrobić KBka
w sumie potestuję Vampy na Fire chyba
ranienie na 1+ to nadal nie są autowoundy.gerald_tarrant pisze:Durin pisze: np gwardia z flaming sword of rhun, helmem i +1 hita?
ranienie na 1+, masz technicznie rzecz biorąc auto wounda, i możesz nawet zrobić KBka
- The WariaX
- Falubaz
Asassello pisze:ranienie na 1+ to nadal nie są autowoundy.gerald_tarrant pisze:Durin pisze: np gwardia z flaming sword of rhun, helmem i +1 hita?
Q: Does a To Wound roll of a 1 always fail to Wound? (p42, 51)
A: No. Though it is very rare for a model to be able to Wound
on a 1+.
rb faq
Więc można rzec, że taki autowound...
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
W nowym Khemri Necrosphinx może mieć dokupionego Poisona zupełnie niezależnie od swojego KB.
Butcherzy mogą używać Ironfista, który jest traktowany jak tarcza. Czy daje im to możliwość wykupowania magicznej zbroji?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
z tego co wyczytalem to ironfist dziala jak tarcza ale nigdzie nie jest napisane, ze jest tarcza.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Hmm, ciekawe czy możliwość wzięcia magicznej zbroi zalicza sie do tychże benefitów Ale chyba raczej tak...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Plankton
witam. mam pytanie co do rozpoczynania gry. Pierwszy rzut jest za wybór strony, drugi rzut jest za rozpoczynanie wystawiania, 3 rzut jest za wybór ropoczynającego. Kto dostaje tego +1 do trzeciego rzutu? Ten kto wystawia się pierwszy czy ten co pierwszy skończył sie wystawiać?
czyli mając scout'a zawsze praktycznie wystawiasz się jako ostatni ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
A skauci czasem nie są liczeni osobno?
Możesz ich oczywiście wystawić normalnie, nikt Ci tego nie broni. Minerów również w przypadku krasi. Mam pytanko co do "brzydkich zagrań". Czy ustawiając się kusznikami w scoucie przy krawędzi stołu tak że cokolwiek leci przy krawędzi, musi przy szarży wpaść od boku lecz stoją lekko pod skosem. Jednym słowem nie ma jak się fizycznie dostawić a musi od boku. Czy w tym wypadku muszą się ustawić wirtualnie czy to kolejne z cyklu "worstów" jest?
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Wtedy przeciwnik dochodzi na tyle na ile może, a ty robisz close the door swoim oddziałem.
czyli przeciwnik ustawia sie przy linii a ja przesuwam oddział mój by było wymagane minimum do combat z boku ?