kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Tak
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- The WariaX
- Falubaz
czyli mając scout'a zawsze praktycznie wystawiasz się jako ostatni ;]
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=31823
![Obrazek](https://lh5.googleusercontent.com/-t1IbEKwIIpE/U1bgpjEUl-I/AAAAAAAAHao/hZANWS0R6mI/s382/nojajebie.jpg)
Zapraszam do mojej galerii
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
A ja mam pytanie, czy jak ktoś rzuca czar na test np inicjatywy w rydwan z bohaterem, jak to wyglada? Rydwan automatycznie nie zdaje a bohater ma prawo? Jesli jest czar z nurgla ze jak nie zdasz testu inicjatywy a zdasz pancerz zostaje usuniety z gry, to osobno dla bohatera w rydwanie osobno dla rydwanu? I czy jest mozliwosc ze rydwan spadnie a bohater nie czy spadaja razem? Bo czar w teorii wciaga pod ziemie, ale jak ma wciagnac kaplana kiedy ten jest na rydwanie? ![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
To zależy, który czar chcesz rzucićMagnus pisze:A ja mam pytanie, czy jak ktoś rzuca czar na test np inicjatywy w rydwan z bohaterem, jak to wyglada?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dla pitki działa to tak:
kudłaty pisze:1.Pitka to template.
2.Templety trafiają zawsze wszystkie części modelu.
3.Każda część modelu która może zginąć kula, dlatego też stegadon nie rzuca na inicjatywie skinków gdyż te mogą zginąć osobno więc kulają osobno, a sfinks rzuca na inijatywie jeźdźców gdyż Ci są nietargetowalni osobno.
Zasady.
pozdrawiam
kudłaty
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Andrzej pisze:To zależy, który czar chcesz rzucićMagnus pisze:A ja mam pytanie, czy jak ktoś rzuca czar na test np inicjatywy w rydwan z bohaterem, jak to wyglada?
Dla pitki działa to tak:
kudłaty pisze:1.Pitka to template.
2.Templety trafiają zawsze wszystkie części modelu.
3.Każda część modelu która może zginąć kula, dlatego też stegadon nie rzuca na inicjatywie skinków gdyż te mogą zginąć osobno więc kulają osobno, a sfinks rzuca na inijatywie jeźdźców gdyż Ci są nietargetowalni osobno.
Zasady.
pozdrawiam
kudłaty
dzieki, czyli rozumiem ze mimo ze template nie ma zdaje jeden i drugi. Choc zagadka, jakim cudem rydwan nie zostanie wciagniety, a kaplan ktory na nim stoi juz tak, pozostaje dla mnie zagadka na zawsze
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
W tej grze logiki brak
mój Steam tank jak dostanie małą pitkę w środek podstawki nie powinien być wciągany bo się nie mieści do niej![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
mój Steam tank jak dostanie małą pitkę w środek podstawki nie powinien być wciągany bo się nie mieści do niej
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
a skąd pomysł, że pit of shades wciąga? ona przykrywa czołg i jest mu z tego powodu smutno.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Tak smutno że aż jedzie do domu żeby poprawić sobie humor? ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
OK, to ja mam pytanie. Ostatnio spotkałem się z takim mykiem, że niby najpierw można strzelić w reakcji na szarżę, a potem uciec. Prawda li to?
a takie pytanko. mój oddział ucieka w reakcji na szarżę i stoi 4 cale przed tamtym (już po gonieniu). On w fazie magii np z popychaczki pcha ich na mnie to ja po raz kolejny robię flee z automatu? Bo nie wiem teraz jak wygląda sytuacja gdy 2 oddziały chcą z popychaczki wpaść mi w mój. Czy tylko raz robię flee na pierwszy czy na oba po kolei przez co mogę spindolić pół mapy.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
To popularny myk: np. wolf rider albo elfia kawaleria: 9+2K6 max 21cal, albo latacz max 22cale. Masz uciekający odział, znajdujący się 20-22 cali od takich typków - deklarują szarżę na którą automatycznie uciekasz dalej - szarżujący robi to licząc na to że ci stołu zabraknie
chyba chciałeś powiedzieć 3k6 w przypadku kawy i lataczy?
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
2k6 bo taki jest rzeczywisty dystans (3k6 masz żeby wybrać więc napisał prawidłowo
)