Moderator: Dibo
Też o tym myślałem, toughnessa to ma 5 , frenzy od Gorebulla wiec po 5 ataków , w szarży 6 St, boli jednak mała Ichoć ostatnio się zastanawiałem się nad klockiem razorgorów z gorebullem może być ciekawie![]()
Jak będą marki to zastanowimy się nad bestyjkami... Tego "of chaos" przeokrutnie brakuje..Przemcio pisze:hmmm może marki wypuszczą w WDa co do czarów to uważam, że jakby ich zasięg był mniej więcej podwojony przy 0, traitor kin i mantlu to było by mega
+Grolshek pisze:Jak będą marki to zastanowimy się nad bestyjkami... Tego "of chaos" przeokrutnie brakuje..Przemcio pisze:hmmm może marki wypuszczą w WDa co do czarów to uważam, że jakby ich zasięg był mniej więcej podwojony przy 0, traitor kin i mantlu to było by mega
tak ale 5T za to mają, czyli nie spadną tak szybko od ostrzału i w CC z 1 beata = 6T 7S w szarży to nawet WL ranią ich na 4+ i już nie jest tak kolorowo jak odpasz swoje ataki w stompy + jakiś ipmact od gorebullaCrane pisze:Też o tym myślałem, toughnessa to ma 5 , frenzy od Gorebulla wiec po 5 ataków , w szarży 6 St, boli jednak mała Ichoć ostatnio się zastanawiałem się nad klockiem razorgorów z gorebullem może być ciekawie![]()
nie prawda, strzelanie z BS'a nie tagretuje gorebulla w unicie jakiej podstawce by nie był, co prawda nie ma LoS, ale to tylko działa na armaty i ciastkach, które HE nie mająarcheolog pisze:będzie bardzo trudnonie skitrasz gore-bulla w gorach - duża podstawka.
jakie to HE by nie były to każdy wie że przed ASF są impakty, czyli jeśli chcesz grać z HE i wygrać to wystaw masę rydwanów i po sprawie, co by nie robiły masa ich zginie pod kółkami a potem jeszcze od świnek i obsługi, a razorgor charioty są prze genialne 5T 5W 4+SV od ich strzałem nie ma opcji żeby zginęły a w CC to nawet WL ranią je na 3+ i możliwość nie zdania feara jest, co daje pewne szanse ( marne ale są ) by trafiał cię na 5+archeolog pisze:Sama masa gorów niema szans vs jakakolwiek elita HE - musisz pomóc sobie magią.
Proponował bym wywalenie gorebulla, włożenie wargora bsb i wymaxowanie magów
tyle ile tylko zmieścisz. Lord Shaman z Shadow będzie 100x przydatniejszy w starciu
z he. Jak starczy pkt daj wargorowi szmate +1s. Cygor może miec sens bo ew bolce będą miały harpie na karku więc może uda mu się porzucać/ ew możesz go urwać + cos tam jeszcze i wrzucić oddział bestigorów
Gorebull siedzi w gorach z którejś strony regimentu, z racji " niestandardowej podstawki, nie ma LoS i nie może wykorzystać przemieszczenie się w oddziale do walki, dopiero po jakiś tam reformie, zauważmy że w ungorach może poruszać się już swobodniej z powodów dopasowania się podstawki do 4 podstawek ungorów, ale przeciw pociskom z magii i strzelaniu z BS'a ma normalne zabezpieczenie ponieważ tym strzelaniem i pociskami nie może targetować samego gorebulla, iż celują w cały regiment, tylko jednostki z zasadą " snajper " mogą celować w pojedynczy model w jednostce, oczywiście wyjątkiem są LT które nie maja żadnych cowerów z tego że są gigantyczne, w przypadku bestii może być to bray-shaman który zamienił się w smoka czy inną kreaturę z 6 czary lore of beast, oczywiście cały czas była mowa o strzelaniu z BS'a, bo cannony czy katapulty mogą normalnie w niego " napierdalać " bo nie ma LoSMagnus pisze:Gramy bez lordów, wiec duzy szaman odpada. I pytanie, jak gorebull idzie dolaczony w gorach, to nie ma zadnego zabezpieczenia przed ostrzalem magia z racji wiekszej podstawki? Myslalem ze nie moze sie przemieszczac co najwyzej wewnatrz oddzialu...?
jeśli wiesz przeciw czemu walczysz możesz spokojnie dać mocny opór przeciwnikowi, gorzej z " uniwersalnymi " turniejowymi rozpiskami, żeby nie były 0-1, no cóż już bardziej pograsz WE czy bretką niż bestiamiRasti pisze:Jakie PG w bestiach, chłopie, daj spokój
Eee tam, Crus w Legionowie zajął 3 miejsce Bestiami wiec grać sie na pewno da.Osobiscie uwazam ze Bestie mają potencjał a na pewno duzo wiekszy niż WE.Khumanor pisze: jeśli wiesz przeciw czemu walczysz możesz spokojnie dać mocny opór przeciwnikowi, gorzej z " uniwersalnymi " turniejowymi rozpiskami, żeby nie były 0-1, no cóż już bardziej pograsz WE czy bretką niż bestiami
Wiele można o bestiach powiedzieć, ale nie to, że są monotonne. I są o niebo lepszą armią od WE, które, nad czym boleję ,są najgorszą armią na tą chwilę w wfb. Pzdr.scoutmaster pisze:
Na Euro wydają mi się trochę monotonne.
hehe.. proszę Cię jeśli uważasz że armia której dają dodatkowe pkt. że by dorównać pkt. innym armią to żal, wolał bym bardziej grywalną armię niż dostawać gratisy za to że gram słabą armią, chyba że by to była ich specjalna zasada z ABscoutmaster pisze:bestie mają podstawową zaletę w odróżnieniu od WE +200 pkt oraz shadow.
troszkę jednak sąJacek_Azael pisze:Wiele można o bestiach powiedzieć, ale nie to, że są monotonne. I są o niebo lepszą armią od WE, które, nad czym boleję ,są najgorszą armią na tą chwilę w wfb. Pzdr.scoutmaster pisze:
Na Euro wydają mi się trochę monotonne.