Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Magnus »

Ewentualnie moge wywalic razorgory i walnac mały rydwan i dopakowac troche maga. Na ta chwile bedzie siedział w oddziale ungorow zeby przed lukami/boltami miec oslone, ale moze jak zrobic powyzsze dam mu raz do uzycia +3T i do gorów go wladowac, jednego combata wyzyje, a potem juz zadnego elfa nie bedzie... Jak dobrze pojdzie ]:->

slugskin na elfy fajny, kazdy piechór ma T3 save 5+ zawsze dodatkowe 3 impakty na runde CC z S3 moga byc fajne (to powinno byc no save, zawsze bym brał), tym bardziej ze po dwoch zabitych sie splaci, a kazdy zabity dlugouchy jest na wage złota często ;) poza tym kiedys trzeba sprobowac przedmiotow, ktorych nigdy sie nie uzywalo ale to inna kwestia :)

myslalem o lore beast +1 S +1T to moj ulubiony czar, ale moze shadow jednak...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

na elfy masz tam ciekawe czary szczególnie na HE:

0, da możliwość że koleś trafia gory na 4+ z re-rollem albo nawet i bez niego

- do S daje możliwość przeżycia ataków WL

- do T czy brzytwa robi każdy unit potencjalnym zagrożeniem

steed of shadoł, czy sygnatura może uratować niekomfortową sytuację

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Pozostaje tylko ryzyko, ze wylosuje jeden z dwoch czarow z testem I ktyore sa totalnie bez sensu, a wowczas moge liczyc tylko na czar 0 na ktory oponent bedzie trzymal wszystkie kosci dispela. Ale sprobuje, na inne armie shadow mnie nei zawodził, oby i tym razem tak było.

Pozdrawiam i dzieki za rady, dzisiaj będe grał zdam relacje po bitwie ;)

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Beastlord @ 249pkt
heavy armour; shield
talisman of preservation [45]
sword of strife [40]
dragonhelm [10]

Wargor @ 161pkt
heavy armour; BSB; shield
gnarled hide [15]
ramhorn helm [15]
sword of striking [15]

Bray Shaman @ 135pkt
lore of beasts; 2 magic level
DS [25]

Tuskgor chariot @ 80pkt

Tuskgor chariot @ 80pkt

Tuskgor chariot @ 80pkt

19 Gors @ 157pkt
ahw; musician

9 Gors @ 63pkt

28 Bestigors @ 381pkt
FCG;
standart of discipline [15]

Razorgor @ 55pkt

Razorgor @ 55pkt

TOTAL: 1496pkt

Wymyśliłem taką rozpiskę, na bretonię mojego kumpla. Jestem pewien że nie będzie miał dużej baby i prawie pewien, że wystawi lancę grali oraz lorda złożonego do pojedynków (jakis tam herb dający rerolle hitów i łundów w challegu i jakieś przedmioty).
Beastlord siedzi w 19 gorach, szami w 9 gorach; BSB w bestigorach. razorgory starają sie złapać jakąś lancę, a potem wbijam rydwany coby mieć impakty. Bestigory starają się wziąć na klate grali (alb najlepiej na nich zaszarżować), a gory z bestigorem jakis KotRów. Bestlordem spróbuję zabić tego lorda, może się uda rzucić 5tke z bista...
Jak wam się wydaje. Da radę?
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2011, o 20:29 przez buniek, łącznie zmieniany 1 raz.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Nie możesz mieć 2 magicznych zbroi na jednym kolesiu( 1magicznej tarczy lub magiczna zbroja,magiczny hełm) .
Poza tym enchanted shield kosztuje nas 15 nie 5

buniek
Chuck Norris

Dobar poprawiłem, dodany muzyk na gorach

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Absolutnie nie da rady, sory :(. Klops ma racje co do przedmiotów, ponadto nie możesz mieć 9 gorów bo minimum to 10, w tej formie są to darmowe punkty dla przeciwnika, odpuść sobie ten pomysł. Połącz sobie te jednostki gorów w jeden klocek i będzie lepiej. W walce z bretką ważne jest żeby nie pozwolić jej na szarże kilkoma jednostkami na raz. Super ważne są śmieci do odginania i blokowanie jego szarż.
Często Grale jeżdżą ze sztandarem z płonącymi atakami, w związku z tym daj któremuś herosowi "blackned plate" - może sie przydać.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

buniek
Chuck Norris

Kolega na pewno nie wsadzi na grali sztandaru e.falme bo niby po co na kózki taki sztandar?

Jutro popracuję nad tym...

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

W sumie na Bretkę ciekawą opcją może być Totem of Rust na Bestigorach.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Takie coś na Silesiana. Antymagia kuleje no ale nie można mieć wszystkiego, myślę nad wrzuceniem zamiast harpii - pumbagorów, albo wyrzucenie jednych i dorzucenie Kielicha. Wiem ze nic odkrywczego, ale opinie by sie wasze przydały.

1 Beastlord @ 249.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Ram Horn Helm [15.0]

1 Beastlord @ 244.0 Pts
Heavy Armour; Shield
Dragonhelm [10.0]
Crown of Horns [75.0]
Luckstone [5.0]

1 Wargor @ 206.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Gnarled Hide [15.0]
Beast Banner [75.0]

1 Bray Shaman @ 105.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Bray Shaman @ 125.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]

1 Bray Shaman @ 75.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff

38 Gor Herd @ 329.0 Pts
2ndWeapon; FCG

29 Bestigor Herd @ 393.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]

29 Bestigor Herd @ 378.0 Pts
FCG

5 Harpies @ 55.0 Pts

5 Harpies @ 55.0 Pts

5 Harpies @ 55.0 Pts

10 Ungor Raiders @ 69.0 Pts
Musician; Champion;

10 Ungor Raiders @ 69.0 Pts
Musician; Champion;

5 Ungor Raiders @ 33.0 Pts
Musician;

1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts

1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts

Models in Army: 139

Total Army Cost: 2600.0
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

MMA - mocny masowy atak, mnie osobiście się podoba ale tak czy siak napisze co sam bym zmienił :wink: napewno jedne/dwie harpie wrzucil bym do scouta bo na dużych stołach często jest gdzie ukryć a mieszają więcej, urwał bym wszystkie ungory i rydwan np na koszt Cygora
25 ungorów zabije przez calą gre 2/3 swordmasterów, cygor przy dobrych wiatrach pół oddziału a przy takiej masie Cygor na krańcu stołu byłby trudny do ruszenia :wink: to chyba tyle, słaba antymagia ale to już nie wada rozpiski tylko jej założenie więc - powodzenia na silesianie byku :wink:

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Likwidować corów nie mogę bo mam minimum +1p, brakuje mi punktów na 2 lv na herosie z Bestem, i na Kielich. Nie wiem czy wrzucać Harpie czy jednak świnie bo koszt ten sam.
Ungory nie maja zabijać tylko trzymać magów z shadowem.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

eeee nie ma minosków :mrgreen: nadto nie wydaje mi się, że by ci się coś udało poczarować... rozumiem, że rozpa na zasadzie full offens :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

tak jest :D A co do magii Plan jest taki : obniżamy WS, obniżamy WS i pompujemy Gory. Jak mamy dużo kostek to po prostu robimy to pewniej. (np miasmy 2x3 kostki, pakowanie gorów np z 4 kostek i jest OK) 3 czary pewnie rzucane, żaden nie jest kluczowy więc ewentualny dispel nie boli. Czary pomocnicze a nie "robiące gre" jak brzytwa itp.

Co do grania minosami zastanawiałem sie poważnie czy na tym nie zagrać tzn 2x6 minosów + 2x gorbulle + Byku i napieprzamy (patrz rozpiska na 61 stronie tego tematu), ale o tym rozwiązaniu zadecydował czas tzn - nie mam czasu na malowanie i mocowanie minosów do podstawek na turniej, to co jest w rospie jest prawi gotowe.

P/S
Archeolog : ty mi tu nie Bykuj tylko figurki maluj, za półtora miesiąca jest Arena i nie wyobrażam sobie żeby ci nie było :twisted:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jedne harpie bym wyjebał i dął kielich :P

a tak bardzo ładna nic dodać nic ująć, może ten jeden level na shamanie z beastem ale nie można mieć wszystkiego :)

powodzenia 8)

Klops
Falubaz

można by też wywalić bestlorda z droższym stubbornem i małego szamana i wrzucić dużego szamiego z stubbornem

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Taki był pierwotny zamysł, ale duży szaman ze stubbornem jest miękki jak kaczuszka, w rozpisce na klepanie mag w pierwszym szeregu jednostki do walki to słaba opcja. Dlatego wygrał jednak pomysł na kolejnego lorda z jakimkolwiek sejvem, w zamian za antymagie.
Nie wróże sobie sukcesów, tym bardziej że na silesianie ograniczenia sa niemal zerowe, jest jeszcze jedna rzecz... nie chce grać "kopiuj wklej" rozpiską Crusa z Bazyliszka, głupie naśladownictwo mnie nie kręci.
Kielich biorę niemal zawsze i wszędzie a sprawdził mi sie może raz czy dwa, ja wiem wiem że nie wzięcie go na Mastera to słaba opcja, no ale punktów urwać nie ma gdzie tak naprawdę, a nie wzięcie żadnych śmieci (dla kielicha) to jest już takie samobójstwo ze się nawet ja na to nie zdecyduje.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

każdy ma swój styl gry :D i to cieszy

ja gram ostatnio bez śmietników każdą armia którą gram ( WoCh DoCh i BoCh ), choć w BoCh jedynym wyjątkiem są ungory rider's, bo mają o wiele więcej zastosowania niż to bywa zazwyczaj ze śmietnikami czyli ginąć, przynajmniej sam znalazłem dla nich więcej zastosowań niż harpie czy furi ( tu już w ogolę lipa bo nie uciekają, wolę poszukać więcej pkt. i mieć 5 psów Khorna )

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

właśnie wróciłem z tura (ograniczenia silesiana) :mrgreen: ugrałem tylko 24 punkty ale trafiłem 2x Dark Elfy a to cholernie ciężki Paring i VC i najbardziej żałuje VC bo zgwałcił mnie B&G scenariusz na koniec został mu lord bsb i jeden śmierdzący szkiel ze sztandarem :twisted: :twisted: :twisted: żeby to było normalnie liczone to prawie maska by była dla mnie:) potem coś opisze jak było.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Klops
Falubaz

Wargor BSB 206
Beast Banner
Gnarled Hide 15 (5+ Scally Skin),
Shield 2, Heavy Armour 4
Bray-Shaman lv 2 Shadow 117
AHW 2
Ironcurse Icon 5
Bray-Shaman lv 1 Shadow 77
AHW2
Bestigor Herd 357
26 FCG
Standard of Disciplin (+1 LD ) 15
2xRazorgor 2x55
2x5 Harpy 2x70
Scout
2xGor herd 2x265
29 FCG, AHW
2xUngor Skirmishers 2x30
5

A to moja rozpiska na ograniczenia Strategikonu którą zająłem 2 miejsce walczyłem z 2xVC i Empire, i powiem że nie byłem przekonany do Beast Bannera ale stwierdzam że jest super- zabicie 40 Ghuli 22 grejwów z wampirem Vargulfa w 3 tury walki to jakiś kosmos.

Do pary ma iść Demony

ODPOWIEDZ