![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
kudłaty pisze:Kod: Zaznacz cały
Testy charakterystyk: kto na czym zdaje Jeśli test charakterystyki (lub podobny efekt) ma zdać oddział jako całość (jeden rzut dla całości, np. siły), zdajemy go na najwyższej wartości tej charakterystyki w oddziale Jeśli test charakterystyk muszą zdać pojedyncze modele w oddziale (np. dwellers below), każdy model testuje na własnej charakterystyce. Jeśli test charakterystyk musi wykonać cały model (np. - znów - dwellers below), testujemy na najwyższej wartości tej charakterystyki na modelu. Jeśli test charakterystyk musi wykonać część modelu lub wszystkie jego częsci (np. pit of shades, fate of bjuna), każda część modelu testuje na własnej charakterystyce.
Moge sie jednak mylic. furmana jest w pierwszym szeregu, ale nie wiem czy mozna traktowac jej tylna czesc jako modele na potrzeby tego rodzaju ataków. jak ktos ma fajny cytat to niech sie podzieli ja rb nie mam przy sobieAndrzej pisze:No właśnie nie jest to takie oczywiste. Z tego co zrozumiałem, Lidder mówił że nie można bić w furę wogóle.
Właśnie wyobraziłem sobie dzwonek uskakujący przed pitkąGoglem pisze:A i dzwonek nie składa się automatycznie z testów inicjatywy... dla twojej informacji
W RB wirtualny kontakt został uzasadniony tym, że w prawdziwej bitwie żołnierze nie zatrzymaliby się, tylko dążyli do kontaktu z przeciwnikiem. To, że dzwonek jest jednym modelem nie ma tu nic do rzeczy, jednostka wirtualnie styka się z nim, więc może walczyć, później można dostawić modele normalnie, tak jak to opisano w podręczniku.Lidder pisze:Moge sie jednak mylic. furmana jest w pierwszym szeregu, ale nie wiem czy mozna traktowac jej tylna czesc jako modele na potrzeby tego rodzaju ataków. jak ktos ma fajny cytat to niech sie podzieli ja rb nie mam przy sobieAndrzej pisze:No właśnie nie jest to takie oczywiste. Z tego co zrozumiałem, Lidder mówił że nie można bić w furę wogóle.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.