Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
hej panowie, ja mam takie troszkiem "lamerskie" pytanie. Jakie podstawki maja wszystkie core i flames of tzeentch?
Na stronie GW jeśli dobrze czytam jest 2,5x2,5, ale na zdjęciach wygląda to zupełnie inaczej.
Z góry dzięki.
Na stronie GW jeśli dobrze czytam jest 2,5x2,5, ale na zdjęciach wygląda to zupełnie inaczej.
Z góry dzięki.
Keeper jest bardziej uniwersalny i dzieki mieczykowi może mieć większą przeżywalność. Np na VC keeper jest super. ALe już np na lizaki spada od skinków w 1 turze, a blodzio pożyje nieco dłużej.
Zależy, czym Ci się lepiej gra
Zależy, czym Ci się lepiej gra

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Andrzej, wypierdalaj nabijać posty gdzie indziej
Dyplomatycznych odpowiedzi na pytania tu nie chcemy.
Bloodthirster jest lepszy.

Bloodthirster jest lepszy.
A według mnie właśnie nie. Z KoS gałem na 8 już kilka razy, blodka widziałęm może 2 razy i to na niskich stołach.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
tez grywam jak sie domyslasz. bloodek jest bardziej mobilny, wytrzymalszy i wiecej robi w walce (+1A i możliwość KB).
Coś w tym jest.Lidder pisze:Andrzej, wypierdalaj nabijać posty gdzie indziej![]()

Krzychu, prawie dobrze, ale też nie do końca. Trzeba było uzasadnić, jak to zrobiłeś w kolejnym poście - byłaby idealna odpowiedź dla początkującego.Lidder pisze:Bloodthirster jest lepszy.

A ile razy w domu?Andrzej pisze:A według mnie właśnie nie. Z KoS gałem na 8 już kilka razy, blodka widziałęm może 2 razy i to na niskich stołach.

KOS niestaty musi przezyć między jednym combatem a drugi, a to w tej edycji oczko trudniejsze niż w tamtej... Dlatego z bólem serca przynaję wyższość thirsterowi. Zbroja robi swoje, teoretycznie z life'a można go leczyć.
Czasem lepsze.Lidder pisze:Dyplomatycznych odpowiedzi na pytania tu nie chcemy.

Bloodzio - oprocz latania trzeba pamietac iz jednak armor 3+ potrafi czesto uratowac tylek. No i rzadko leca w niego czary zadajace dmg, MR tez potrafi zrobic swoje. Szkoda tylko ze nie ma Heroic KB.. 

BLOOD FOR THE BLOOD GOD! SKULLS FOR THE SKULL THRONE!
- Infernal Puppet
- Masakrator
Bo najbardziej zabójczy rzeźnik w grze nie jest dość rzeźnickiSzkoda tylko ze nie ma Heroic KB..

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Strata Greatera bardzo boli... dlatego właśnie wrona czy kos mogą być wątpliwym wyborem... Jedna bramka mogą spaść, 2 oddziały skinków i nara, fakt faktem Kos z leczeniem to fajna opcja, no ale musi najpierw w ten cobat wpaść.
Bloodziu to fajny rzeźnik, a guo to trzymaczka punktów i zabójca monsterów obaj fajni, a wielką przewagą bloodzia jest lot, AS 3+ i przede wszystkim MR.... bardzo ciężko go zabić i nawet life nie jest potrzebny
Bloodziu to fajny rzeźnik, a guo to trzymaczka punktów i zabójca monsterów obaj fajni, a wielką przewagą bloodzia jest lot, AS 3+ i przede wszystkim MR.... bardzo ciężko go zabić i nawet life nie jest potrzebny
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Z jakimi giftami najczęściej wystawiacie Bloodzia? Zakładam że Immortal Fury must have ale co jeszcze? Obsidian armour, czy wystarcza Armour of Khorne? Axe of Khorne czy coś innego? Spell breaker też dajecie?
P.S. Możliwe że coś pokręciłem w nazewnictwie więc sorka ale nie mam booka przy sobie
P.S. Możliwe że coś pokręciłem w nazewnictwie więc sorka ale nie mam booka przy sobie

Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Skoro nie masz w rozpie herlaka tzeentcha ze spelbreakerem (bo, z tego co wiem grasz na czystym khornie), to fajny jest blady z armour of khorne, immortal fury, axe of khorne i spellbreakerem.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Będę sobie brał Demony do paktu w SofM i chcę mieć Bloodzia jako ich Generała, Heralda Khorna do Bloodków i Skulltakera na Juggerku do Bloodcrusherów..., a na jakieś kosmiczne punkty Kairosa (zajebiście mi się podoba figurka)
Taka "krewka ekipka" będzie się fajnie prezentować na stole 

Welcome to the Tower of Rising Sun.
To drugie złożenie jest w takim razie ok. Tak naprawdę jest tylko kilka wyjątkowo paskudnych broni, ale pojawiają się dość rzadko, więc w sumie można sobie odpuścić obsidiana.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wrona jest dla mnie najmniej grywalnym lordem (nie liczac zabaw na specjalnych bohaterow bo Kairos... oj ten gosc miazdzy system i tylko Teclis lepszy).
GUO ma super przezywalnosc.. chociaz przy tej edycji roznie bywa z GD, raz GUO spadl mi w 1 ture, po tym jak weszlo obnizenie tafa o 3 w niego
Co do zlozenia Bloodzia, immortal fury to must have, zostaje 75pts. Zbyt duze ryzyko w dzisiejszych czasach dawac mu ogniste ataki (dostanie challenge od kogos z wardem na plonace ataki na 2+ i siara), ale KB cholernie sie przydaje. Niektorzy lubili grac dajac do immortal fury sile na +10 ale wtedy juz nic wiecej nie wchodzi, ja mimo wszystko lubie Bloodkowi dac czasem Obsidian Armor, chociaz rzadko sie splaca. Ale raz na pare gier potrafi uratowac zycie. Oszczedniej bedzie dac mu w razie czego armor of khorn. Potestuj troszke, szczegolnie jesli grasz domowki, po jakims czasie znajomi przestaja barc magiczne bronie, gdy uzywasz na GD i heraldach khorna Obsidiana
GUO ma super przezywalnosc.. chociaz przy tej edycji roznie bywa z GD, raz GUO spadl mi w 1 ture, po tym jak weszlo obnizenie tafa o 3 w niego

Co do zlozenia Bloodzia, immortal fury to must have, zostaje 75pts. Zbyt duze ryzyko w dzisiejszych czasach dawac mu ogniste ataki (dostanie challenge od kogos z wardem na plonace ataki na 2+ i siara), ale KB cholernie sie przydaje. Niektorzy lubili grac dajac do immortal fury sile na +10 ale wtedy juz nic wiecej nie wchodzi, ja mimo wszystko lubie Bloodkowi dac czasem Obsidian Armor, chociaz rzadko sie splaca. Ale raz na pare gier potrafi uratowac zycie. Oszczedniej bedzie dac mu w razie czego armor of khorn. Potestuj troszke, szczegolnie jesli grasz domowki, po jakims czasie znajomi przestaja barc magiczne bronie, gdy uzywasz na GD i heraldach khorna Obsidiana

BLOOD FOR THE BLOOD GOD! SKULLS FOR THE SKULL THRONE!
dobrze złożona wrona kosztuje mase punktów, dlatego nadaje się tylko do naprawde dużych bitew. Imo nadaje się chociaż przed strzelaniem strzeba ją niestety bardzo kryć... Bardziej elastyczne żłożenie magii oferuje 2 heraldów z mos, no i ich strata nie boli
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Must have:
BT:
Collar of Khorn, Immortal Fury, Armour of Khorn
GUO:
Pestilent Mucus
KoS:
Spirit Swallower
LoC:
4lvl, Twin Heads
Za reszte punktów wrzuć co pasuje do rozpiski.
BT:
Collar of Khorn, Immortal Fury, Armour of Khorn
GUO:
Pestilent Mucus
KoS:
Spirit Swallower
LoC:
4lvl, Twin Heads
Za reszte punktów wrzuć co pasuje do rozpiski.