Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Morrok »

prosze, potwierdzenie w zasadach, że nie można.
1. str. 39 Skaven Mounts
2. str. 99 opcje; Mount (one choice only)

nie wygląda mi to na pieszy model w huk.
Przecież Seer na dzwonie tez w zasadzie jest pieszy... :^o

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

no nie. ser jeździ na uniquie a warlord na infantry.. czyli na pieszym modelu. ser nie jest traktowany jak model pieszy, a warlorda ma LOS w piechocie... z drugiej storny warlord dostaje +1 sava za litter.. ale za kupioną tarczę też i w sumie można go podobnie traktować... a jak jest z krasnoludzkim jeźdźcem na tarczy, jest jakaś analogia? bo ogolnie to jeśli warlitter byłby pieszy to skitterleap go też łapie chyba...
(sorry za potencjalne wprowadzanie w błąd ale wiekszosc postów ostatnio piszę z pracy i nie mam booka żeby sprawdzić a kupę czasu żeby kminić:P)

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Ale przy Arabian Carpet jest, że to może go używać tylko model piechoty, który jest pieszo. Lektyka jak dla mnie zalicza się do formy transportu ;)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

dla mnie też, ale lektyka jest uznawana w naszej książce jako model piechoty i mnie to zastanawia... a dawałoby też fajne możliwości czy to z carpetem czy skiterleapem.. a carpet jak monster infantry uniesie to czemu nie lektyke:D nie jest to zwykły model pieszy ale też nie jest to zwykły mount...

Malagor
Mudżahedin

Post autor: Malagor »

a nie ma przypadkiem wytłumaczenia do tego w faqu ? od razu mówię że nie przeglądałem wcześniejszych stron :P

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

nie

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Ile ataków ma assassin bo w profilu są 3 ale w opisie jest napisane że ma two hand weapons?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ma 3+1 za ahw (chyba że wykupisz mu magiczną broń)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

hiob
Plewa

Post autor: hiob »

małe pytanie...
jeśli doomwheel wyjedzie poza stół w wyniku misfire (out of control) to schodzi definitywnie czy w następnej turze wraca tak jak np. po pogoni?

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Po FAQ Doomwheel nie może już wyjechać za stół. Zatrzyma się 1" od krawędzi.

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Mam takie pytanie bardziej w kierunku wyglądu armii.

Z założenia chcę by moja armia wyglądała jak zbieranina klanów z całego "królestwa" skaven.
Np. Clan Raty będą Vulken - co za tym idzie podstawki w klimacie obsydian lub lawa. PMonki np. będą z pod ULM więc klimat podstawek to kanały...

I teraz mój znajomy twierdzi że to nie jest logiczne że armia ma powiedzmy rózne podstawki... i że cytuję: Coś tam mniej za spójność armii...

Czy faktycznie ma to jakieś znaczenie? Czy wszystko ma prawo jeśli jest w miarę logicznie wytłumaczone hehe :P
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Wiesz co, jeśli zrobisz to naprawdę ładnie, to dostaniesz dodatkowe punkty za konwersje :)

Spokojnie możesz zrobić takie podstawki, nikt się nie będzie o to czepiał :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

na turnieju z oceną malowania grunt żeby armia nie wyglądała jak pożyczana po 5 osobach. a najbardziej widać jeśli figurki mają inne podstawki;] za to różną kolorystykę figurek na takich samych podstawkach można zgubić;)

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

dziękował za odpowiedzi... jak się dzisiaj ogarnę to wrzucę jakieś fotki i opis całej wizji... :)
dla mnie armia musi mieć klimat a nie rozpiskową moc i "szablonowe rozwiązania" he he
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

MomoTheKiller pisze: dla mnie armia musi mieć klimat a nie rozpiskową moc i "szablonowe rozwiązania" he he
po kilku maskach pewnie zmienisz zdanie :P ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

championi i characterzy maja look outa od cracks cala ?
IMO nie bo to nie templata

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie jest to uściślone niestety. Gdzie nie jeździłem to mi mówili, żeby liczyć to jako template, bo jest dużo podobnych efektów (czary z waagh, z fire, żeby daleko nie szukać), które też używają prostej linii i pozwalają na LoS.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
grom88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grom88 »

WLC ma teraz tylko 3 woundy zgodnie z ilością obslugi? Spanikowana obsługa działa ucieka i traktowana jest jako ofiara czy chowa się za działem i nie szczela? Dzieki za pomoc ;)

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

tak 3 Wo i nie strzela tylko w następnej turze

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Zawsze grałem że ma 3 woundy, ale przecież book > książka główna. A tam jak wół stoi, że ilość woundów całości to 4, a statystki załogi są potrzebne tylko do close combatu...
SPECIAL RULES
Ponderous War Machine: If the crew is forced to flee
for any reason the Warp Lightning Cannon is destroyed.
The Warp Lightning Cannon is a war machine and both
it and the crew are considered to be a single combined
model. The characteristics have been detailed for both
crew and machine as they are used at different times.
When being shot at or targeted with spells use the
higher Toughness, while in close combat use the lower
Toughness value. There is only a single combined
Wounds profile that both Warp Lightning Cannon
and crew draw from. If this combined Wound profile
reaches zero the entire model is removed as a casualty.

Z tego też wynika, że działo zawsze walczy posiadając 3 ataki, niezależnie od ilości straconych ran...

ODPOWIEDZ