Kolczugi...

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Kolczugi...

Post autor: BoB miniatures »

Witam! Mam do was pytanie, czy wie ktoś jak zrobić porządną kolczugę? Mam na myśli efekt podobny do tego na zdjęciu:
Obrazek

Chodzi mi główne o to jakimi narzędziami to robić... próbowałem szpilką jak wyczytałem w jakimś tutorialu i wyszło strasznie ;D
Obrazek

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc ;)

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

taką mega pr0 nie wiem jak zrobić ale spróbuj tak:
szpilką nakłuwasz i leciutko posuwasz w jedną stronę, potem kolejne kółeczka obok tak samo aż skończysz cały rządek, potem kolejny rząd tak samo z tym że teraz posuwasz w druga stronę.
Ważne żeby nie nakłuwać w byle jakim miejscu ale tworzyc uporządkowane rzędy. Powinno wyjsc spoko i nie jest trudne

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: BoB miniatures »

dzięki bardzo ;)

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

No ten pan ze zdjęcia jest chyba ,,nieco" większej skali od naszych warhammerowych figurek, więc autor miał całkiem inne możliwości wykonania takiej kolczugi.
U swojego longbearda popełniłes ten błąd, że po prostu ponakłuwałeś szpilką losowe miejsca i wyszły Ci zwyczajne dziurki.
Postaraj się to zrobić tak jak radzi Majones, czyli po nakłuciu GS`u przesuń szpilkę odrobinę poziomo i staraj się w etn sposób robić równe rzędy a efekty na pewno będą lepsze.

ODPOWIEDZ