kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Wounds caused by Flaming Attacks (as described earlier in this section) cannot be regenerated, and if a unit is wounded by a Flaming Attack it loses the Regeneration rule for the remainder of the phase.
Chodzi o zranienie przed armour savem itp, czy po ? Zakładam, że chodzi o causality.
Chodzi o zranienie przed armour savem itp, czy po ? Zakładam, że chodzi o causality.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Po sejwach wszystkich
Po.Xet pisze:Wounds caused by Flaming Attacks (as described earlier in this section) cannot be regenerated, and if a unit is wounded by a Flaming Attack it loses the Regeneration rule for the remainder of the phase.
Jebs, sorry jest tak jak pisze Klafuti. Ja się spierałem dla sportuszeszej pisze:Lidder już mamy dosyć domyślania się co chciało od nas GW pisząc te podręczniki, nie każ nam jeszcze musieć interpretować to co ty piszesz .
Jak sądzę Lidderowi chodzi o zapis przy niepełnych szeregach mówiący o tym, że wirtualnie można walczyć, ale tylko od tyłu. Jeśli są niekompletne szeregi przy walce we flanke to dosuwa się modele. Dzwonu/Pieca nie da się dosunąć, więc nie może być atakowany.
Oczywiście nie ma tam nic napisane jak dosunąć cokolwiek kiedy walczy się na dwie flanki, albo co się dzieje w przypadku opisanym przez Klafuti w 1.b. Skoro nie jest się w wirtualnym kontakcie na flance, to wyglądałoby na to, że tylko ork może walczyć, co imho jest bez sensu.
Moim zdaniem nie ma sensu o to pytać, ale mieliśmy sprzeczne wizje w trakcie ostatniej rozgrywki więc chcę to mieć na piśmie
Pytanie czy można rozpraszać RiPy w kolejnej fazie magii rzucającego używając DD.
Moim zdaniem tak, tylko nie jestem pewien w którym momencie się to deklaruje, czy trzeba się spieszyć zanim przeciwnik rzuci jakiś swój czar?
Osoba, a właściwie osoby, które twierdziły że nie można, argumentowały to opisem zasad z polskiego podręcznika (a jest tam błąd w tłumaczeniu, w ang RB jest to jasne), oraz tym że nie ma jasno wyznaczonego momentu na rozpraszanie.
No to jak?
Pytanie czy można rozpraszać RiPy w kolejnej fazie magii rzucającego używając DD.
Moim zdaniem tak, tylko nie jestem pewien w którym momencie się to deklaruje, czy trzeba się spieszyć zanim przeciwnik rzuci jakiś swój czar?
Osoba, a właściwie osoby, które twierdziły że nie można, argumentowały to opisem zasad z polskiego podręcznika (a jest tam błąd w tłumaczeniu, w ang RB jest to jasne), oraz tym że nie ma jasno wyznaczonego momentu na rozpraszanie.
No to jak?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Lordowie do 25%
Bohaterowie do 25%
Specjalne do 25%
Rzadkie do 25%
Podstawowe minimum 25%
Bohaterowie do 25%
Specjalne do 25%
Rzadkie do 25%
Podstawowe minimum 25%
Impossible is nothing.
jeszcze bym zrozumiał gdybyś mnie poprawił, ale piszesz bzduryMatthewKorona pisze:Lordowie do 25%
Bohaterowie do 25%
Specjalne do 25%
Rzadkie do 25%
Podstawowe minimum 25%
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Tak jest
vivat polskie booki !!!
vivat polskie booki !!!
Właśnie dlatego nigdy nie kupuje/sciągam polskich booków ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
tak