2600 Pts - Dark Elves Army
Dreadlord 265.0
General, HA, SDC, Dark Steed
Soulrender, Dragonhelm, Pendant of Khaeleth, Crown of Command
Supreme Sorceress 360.0
Magic Level 4, Lore of Shadow
Talisman of Preservation, Black Dragon Egg, Sacrificial Dagger
Death Hag 225.0
BSB, Cauldron of Blood
27 Black Ark Corsairs 310.0
Standard, Musician
Sea Serpent Standard
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen 115.0
Shield, Musician
Shield, Musician
Shield, Musician
18 Black Guard 280.0
Standard, Musician
Banner of Murder
21 Har Ganeth Executioners 270.0
Standard, Musician
18 Witch Elves 195.0
Standard, Musician
War Hydra 175.0
War Hydra 175.0
Total Army Cost: 2600.0
Co sądzicie o takim zestawie??? Dziś przetestuję to coś w praktyce, rozpiska zmaksymalizowana pod CC, kusznicy jako wsparcie pod odginaczki, duża magiczka leci do korsarzy, oddziały bijące 18 w 6 na rankę, 21 w 7 na rankę...
DE 2600
widziałem na turnieju podobną rozpiskę pod CC z tą różnicą ,że ktoś używał 1 hydry (miał więcej bohaterów) i zamiast BG miał CO. Jest to mocna armia która jednak z góry skazana jest na porażkę z mocnymi defensami. Wszystko więc zależeć będzie z kim będziesz grał bo twoja armia na pewno nie jest wszechstronna. Czepiłbym się jeszcze jajka ...Chcesz magiczką iść do CC???
Zbuk bardzo się przydaje, zestaw magiczka plus korsarze jest u mnie częsty niezależnie od rozpiski, w sumie są 3 opcje na wykorzystanie zbuka:
1. to dmuchanie bezpośrednie, czyli, widzę opcję, magiczka zżera jajec i tylko dmucha w strzelaniu
2. szarża korsarzy, magiczka zżera jajec, ma 6 tofki i dmuch w CC, pamietajmy, że ma ward
3. widzę opcję szarży przeciwnika, magiczka zżera jajec i reszta jak w punkcie 2
Fakt nie spodziewam się armii defensywnej, już zapomniałem niemal jak się gra z takimi tworami
Edit: literówki
1. to dmuchanie bezpośrednie, czyli, widzę opcję, magiczka zżera jajec i tylko dmucha w strzelaniu
2. szarża korsarzy, magiczka zżera jajec, ma 6 tofki i dmuch w CC, pamietajmy, że ma ward
3. widzę opcję szarży przeciwnika, magiczka zżera jajec i reszta jak w punkcie 2
Fakt nie spodziewam się armii defensywnej, już zapomniałem niemal jak się gra z takimi tworami
Edit: literówki
Triclinium Thoruniensis
Hm, piszesz, ze wiesz czego mniej wiecej sie spodziewasz wiec moze napisz przeciw czemu ma byc ta rozpiska. Bo tak w ogolnym kontekscie na pierwszy rzut oka to jak dla mnie brakuje Ci jakiejkolwiek odginaczki i czegos do zajecia sie ewentualnymi maszynkami (osobiscie nie wyobrazam sobie gry na praktycznie samych klockach). A magiczka pchajaca sie do walki wrecz jest jeszcze bardziej ryzykowna niz moja na pegazie
Były raptem 2 możliwe opcje Beasty lub Orki, na bank na full ofensie...
Trafiło na Beasty, rzeźnia totalna na mapie, ale moich było trochę zbyt mało by osiągnąć coś więcej niż remis, udało mi się wykończyć 3 kolce przeciwnika, a jeden zredukować z 40 do 8 modeli, ale już nie miałem czym ruszyć minosów, bo walka z klocami moich zdziesiątkowała
Jednak Egzeki w wielkim klocu najlepiej się sprawdzają, błędem było wystawianie dodatkowych Dziwek
Errd, to, że czasem wbijam w CC magiczką nie oznacza, ze tego chcę, czasem nie mam innego wyjścia, ale taki zestaw na magiczce ma swój urok, ze sztyletem zawsze zrobi trochę w magii, w korsarzach jest w miarę bezpieczna i nie boi się panicznie CC, czasem nawet w nim sporo zrobi...
Odginaczek faktycznie mało (choć nie brak), jest tylko Lord (nie na Pegazie aby trochę punktów zaoszczędzić).
Trafiło na Beasty, rzeźnia totalna na mapie, ale moich było trochę zbyt mało by osiągnąć coś więcej niż remis, udało mi się wykończyć 3 kolce przeciwnika, a jeden zredukować z 40 do 8 modeli, ale już nie miałem czym ruszyć minosów, bo walka z klocami moich zdziesiątkowała
Jednak Egzeki w wielkim klocu najlepiej się sprawdzają, błędem było wystawianie dodatkowych Dziwek
Errd, to, że czasem wbijam w CC magiczką nie oznacza, ze tego chcę, czasem nie mam innego wyjścia, ale taki zestaw na magiczce ma swój urok, ze sztyletem zawsze zrobi trochę w magii, w korsarzach jest w miarę bezpieczna i nie boi się panicznie CC, czasem nawet w nim sporo zrobi...
Odginaczek faktycznie mało (choć nie brak), jest tylko Lord (nie na Pegazie aby trochę punktów zaoszczędzić).
Triclinium Thoruniensis