A więc wymyśliłem coś takiego (troche dlatego, że takie mam tylko figsy ):
Bruiser (gen) 204 pts
1 luck gnoblar, 2 sword gnoblary, GW, HA, Brace of Handguns
Fistul of Laurels
Wyrdstone Necklace
Butcher 190 pts
2 tooth gnoblary
Power Stone, Dispell Scroll
4 Bulls 168 pts
2nd hand weapon, LA
4 Ironguts 247 pts
Musician, Standard Bearer, Look-out-Gnoblar
Bull Standard
4 Ironguts 192 pts
2x 2 Leadbelchers 220 pts
1 Gorger 75 pts
Casting Pool 4
Dispell Pool 3
Models in Army 19
Co sądzicie?
Ogry 1300
sword gnoblary- bezsensu wydane pkt. tak samo brace of handguns...
na ironach najlepiej dać war bannera...
ściągnąć light armoury z bullsów... już niech lepiej nie mają tego save'a...
tym drugim też dać sztandar(+gnoblar) i muzyka... powinno starczyć pkt. jak wywalisz to co mówiłem, jak nie to pozbądź się jednego tooth gnoblara...
a co do butchera: zamiast power stone'a lepiej bangsticka/drugiego scrolla...
ps.: tak sobie pomyślałem, że można poszukać jeszcze gdzieś pkt. na muzyka do bullsów...
na ironach najlepiej dać war bannera...
ściągnąć light armoury z bullsów... już niech lepiej nie mają tego save'a...
tym drugim też dać sztandar(+gnoblar) i muzyka... powinno starczyć pkt. jak wywalisz to co mówiłem, jak nie to pozbądź się jednego tooth gnoblara...
a co do butchera: zamiast power stone'a lepiej bangsticka/drugiego scrolla...
ps.: tak sobie pomyślałem, że można poszukać jeszcze gdzieś pkt. na muzyka do bullsów...
To tak:
Bruiser - obowiązkowo dwurak, bieganie i Wyrdsone Necklace.
Butcher - jak już napisał pająk - Bangstick.
Sword gnoblary tylko wtedy, gdy masz armię na 5000 i musisz zapychać dziury
Wywalamy leadów, dżordża i wrzucamy Bull Rhinoxa muzyka.
Drugiej czwórce ironów dajemy sztandar i muzyka.
Byczkom zabieramy LA i dajemy muzyka.
Przydałaby się też trójeczka yetich, ale brakuje kilkudziesięciu punktów - można obciąć jedną z czwórek ironów do trójki z muzykiem - jest wtedy miejsce na yetich.
Butcher - jak już napisał pająk - Bangstick.
Sword gnoblary tylko wtedy, gdy masz armię na 5000 i musisz zapychać dziury
Wywalamy leadów, dżordża i wrzucamy Bull Rhinoxa muzyka.
Drugiej czwórce ironów dajemy sztandar i muzyka.
Byczkom zabieramy LA i dajemy muzyka.
Przydałaby się też trójeczka yetich, ale brakuje kilkudziesięciu punktów - można obciąć jedną z czwórek ironów do trójki z muzykiem - jest wtedy miejsce na yetich.
masz racje wywalamPająk pisze:sword gnoblary- bezsensu wydane pkt. tak samo brace of handguns...
pamiętaj, że do tego oddziału wsadzam bruisera, przyda się chyba możliwosc przerzucenia impactów...na ironach najlepiej dać war bannera...
okściągnąć light armoury z bullsów... już niech lepiej nie mają tego save'a...
tutaj to nie wiem... muzyka dam, ok, ale sztandar? 20 pts w plecy, a przeciwnik przejmie go i dupa...tym drugim też dać sztandar(+gnoblar) i muzyka... powinno starczyć pkt. jak wywalisz to co mówiłem, jak nie to pozbądź się jednego tooth gnoblara...
dałem bangstickaa co do butchera: zamiast power stone'a lepiej bangsticka/drugiego scrolla...
znalazły się punkty i jeszcze dałem bruiserowi wallcrusheraps.: tak sobie pomyślałem, że można poszukać jeszcze gdzieś pkt. na muzyka do bullsów...
Co do sztandaru na ironach - naprawdę warto go mieć, dajesz gnoblara na bocianim gnieździe i możesz kitrać w oddziale bruisera.
Co do szefa - koniecznie Longstrider, chyba najlepszy big name.
Możliwość gonienia na 3k6 jest naprawdę bezcenna, no i 14 cali zasięgu też miłe dla oka.
Na takie punkty nie warto dawać mu magic weapona, dwurak, Longstrider + Wyrdstone, potrzebuje warda na armaty itp.
Yeti również są obowiązkowe, 14 cali szarży, bieganie przez lasy no i magic ataki.
No i, oczywiście, clue programu w każdej szanującej się ogrzej armii - Bull Rhinox Rider Terrorysta pełną gębą.
Co do szefa - koniecznie Longstrider, chyba najlepszy big name.
Możliwość gonienia na 3k6 jest naprawdę bezcenna, no i 14 cali zasięgu też miłe dla oka.
Na takie punkty nie warto dawać mu magic weapona, dwurak, Longstrider + Wyrdstone, potrzebuje warda na armaty itp.
Yeti również są obowiązkowe, 14 cali szarży, bieganie przez lasy no i magic ataki.
No i, oczywiście, clue programu w każdej szanującej się ogrzej armii - Bull Rhinox Rider Terrorysta pełną gębą.
że niby miałby sam biegac?Mate pisze:To tak:
nie mam figurki....a to nie mogą byc proxyWywalamy leadów, dżordża i wrzucamy Bull Rhinoxa muzyka.
yetich też nie mamPrzydałaby się też trójeczka yetich, ale brakuje kilkudziesięciu punktów - można obciąć jedną z czwórek ironów do trójki z muzykiem - jest wtedy miejsce na yetich.
Na start wrzucasz go w czwóreczkę irongutsów z lookout-gnoblarem.Songoku pisze:że niby miałby sam biegac?Mate pisze:To tak:
A potem to już do woli - może wybiegać z oddziału i dostakiwać z flanki, biegać samopas no i oczywiście gonić na 3k6 jak już ironi kogoś połamią (niezbędne przy np bretonii
Taki Bruiser-biegacz (coś jak mocniejsza wersja scar veterana z charm of the jaguar warrior) naprawdę jest bardzo przydatny, sam może spokojnie szarżować lekką kawę, maszyny, małe skirmisze lub nawet małe klocuszki z flanki.
A z movem 7 oraz polem widzenia 360st jest naprawdę w stanie szarżować jak chce
Co do Rhinosków i Yeti - wiadomo, jak nie chcesz proxować, to trudno.
Pozostaje ich kupić
Jeżeli jednak nie chcesz yetich - to na 2k polecam zabójczą kombinację - Tyran z Longstriderem + Greyback Pelt... Robi się z niego taki Rambo, co wypada nagle z lasu w sprincie i morduje wszystko na swojej drodze
Pozdrawiam.
albo mi się coś kręci, albo Tobie, ale z tego co wiem ogre-sized models nie widzą 360 stopni...Mate pisze:Na start wrzucasz go w czwóreczkę irongutsów z lookout-gnoblarem.Songoku pisze:że niby miałby sam biegac?Mate pisze:To tak:
A potem to już do woli - może wybiegać z oddziału i dostakiwać z flanki, biegać samopas no i oczywiście gonić na 3k6 jak już ironi kogoś połamią (niezbędne przy np bretonii
Taki Bruiser-biegacz (coś jak mocniejsza wersja scar veterana z charm of the jaguar warrior) naprawdę jest bardzo przydatny, sam może spokojnie szarżować lekką kawę, maszyny, małe skirmisze lub nawet małe klocuszki z flanki.
A z movem 7 oraz polem widzenia 360st jest naprawdę w stanie szarżować jak chce
Co do Rhinosków i Yeti - wiadomo, jak nie chcesz proxować, to trudno.
Pozostaje ich kupić
Jeżeli jednak nie chcesz yetich - to na 2k polecam zabójczą kombinację - Tyran z Longstriderem + Greyback Pelt... Robi się z niego taki Rambo, co wypada nagle z lasu w sprincie i morduje wszystko na swojej drodze
Pozdrawiam.