Ogry Fela- up. 21.09.11
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ogry Fela- up. 21.09.11
Witam, właśnie kończę swojego 1wszego ogra. Co myślicie?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, o 16:03 przez Felu, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jak dla mnie to za dużo washa i za mało layeringu (jest tam jakiś?) ale domyślam się że o to chodziło żeby uzyskać schludny efekt przy jak najmniejszym nakładzie czasowym. Jeśli tak to operacja zakończyła się sukcesem Do gry w sam raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Czysto, równo, schludnie, na stół w sam raz.
Czekam na skończoną podstawkę
Czekam na skończoną podstawkę
ogr ładny ale za czysty, no i zrób koniecznie podstawkę
Arbiter: właśnie o taki efekt mi chodziło, a jeżeli mi to wyszło jestem tym bardziej szczęśliwy. Chciałem aby było szybko i bez boleśnie Do malowania strikte kolekcjonerskiego mam 3k krasnali w gablocie
Michnik/robaczywy: biały podkład->ogryn flash-> gryphone sepia. Nie żałujcie sobie
Apropo podstawki. Nie mam pojęcia jak ją zrobić aby wyszło jak na podstawkach GW:
PS. Skąd można ogarnąć takie kamyczki do podstawek?
Z góry dzięki.
Michnik/robaczywy: biały podkład->ogryn flash-> gryphone sepia. Nie żałujcie sobie
Apropo podstawki. Nie mam pojęcia jak ją zrobić aby wyszło jak na podstawkach GW:
PS. Skąd można ogarnąć takie kamyczki do podstawek?
Z góry dzięki.
czyli podkład 1 farba i wash? i thats all?? nieźle!Felu pisze: biały podkład->ogryn flash-> gryphone sepia. Nie żałujcie sobie
Ja podobne kamyczki robie z kawałeczków korka malniętych czarnym sprayem i szarym draybushem
No man can't fight these creatures?!
Nie wiem czy to nie jest przypadkiem coś z tego:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod240001a
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod240001a
"JOIN OR DIE"
Takie kamyczki do podstawek najlepiej i najlatwiej to z korka zrobic, poucinac/poobrywac i bedzie git.
Male kamyczki to zwykly pospolity piasek, najczesciej spotykany w piaskownicach
A kolory to pewnie ciemby brazik jak Scorched Brown drybruschowany bleached bown czy innym koloropodobnym
Male kamyczki to zwykly pospolity piasek, najczesciej spotykany w piaskownicach
A kolory to pewnie ciemby brazik jak Scorched Brown drybruschowany bleached bown czy innym koloropodobnym
...a zwashowane modele wszystkie wyglądają "na jedno kopyto"... nie ma sensu wtedy zamieszczać tutaj zdjęć bo tą "techniką" postępów się nie zrobi...Abaddon pisze:layering jest nie dla mnie
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Tak jak nie ma sensu zamieszczać zdjęć swojej armii pomalowanej przez kogośDaw pisze: nie ma sensu wtedy zamieszczać tutaj zdjęć bo tą "techniką" postępów się nie zrobi...
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dokładnie tak. Galerie to powinni mieć autorzy prac - nieważne gdzie później figs trafia.Abaddon pisze:Tak jak nie ma sensu zamieszczać zdjęć swojej armii pomalowanej przez kogośDaw pisze: nie ma sensu wtedy zamieszczać tutaj zdjęć bo tą "techniką" postępów się nie zrobi...
A co do figsa, to faktycznie prosty patent - 2 washe na podkład . A efekt całkiem niezły... Pytanie: Ile warstw washy poszło?: Po jednej? Coś mi się nie chce wierzyć. Poza tym takie malowanie to też dość drogi biznes - washe szybko schodzą, bo cielska są spore... Moja rada co do spodni: jako bazę zacznij dużo ciemniejszym, a potem rozjaśniaj do tego koloru, który jest obecnie - efekt murowany.