Konwersje
Moderator: Gremlin
-
- "Nie jestem powergamerem"
Konwersje
Witam! Zakładam ten temat nie po to by tu zaśmiecac czy też robic adminowi na złe ,lecz po to ,aby każdy z Nas mógł się wypoweidziec a porpo konwersji związanej z wood elfami. Możecie tu zadawac pytania a propo róźnorodnych konwersji i podstawiac ciekawe propozycje na konwersje oraz pomagac zielonym .
Zacznę jako pierwszy - tak będzie najlepiej. Ostatnio chciałem sprawic sobie treekiny ,jednak chodzą one po 150zł /3szt.
,więc stwierdziłem ,że wydam tą kase na materiały modelarskie i przerobie je z obecnie posiadanych plastikowych driad. Tak dużą konwersje jeżeli chodzi o same figurki nie robiłem w życiu i nie zamierzałem ,ale patrząc jak niektórym dobrze to wychodzi ,skusiłem się. Jednak nie wiedząc od czego wogóle zacząc i nie chcąc zepsuc driad zapytam was o zdanie i propozycje co kupic i od czego zaczac i jak wogole to zrobic
Dzięki!
Pzdr.
Zacznę jako pierwszy - tak będzie najlepiej. Ostatnio chciałem sprawic sobie treekiny ,jednak chodzą one po 150zł /3szt.
,więc stwierdziłem ,że wydam tą kase na materiały modelarskie i przerobie je z obecnie posiadanych plastikowych driad. Tak dużą konwersje jeżeli chodzi o same figurki nie robiłem w życiu i nie zamierzałem ,ale patrząc jak niektórym dobrze to wychodzi ,skusiłem się. Jednak nie wiedząc od czego wogóle zacząc i nie chcąc zepsuc driad zapytam was o zdanie i propozycje co kupic i od czego zaczac i jak wogole to zrobic
Dzięki!
Pzdr.
Powrót WE
Hmm... sądzę ze plastikowe driady są duużo za chude jak na treekiny, i w sumie prędzej to można użyć driad do podrasowania ulepków treekinów ale raczej nie sądzę żeby były dobre jako baza
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Też tak uważam. Poza tym ostatnio tak się zastanawiałem i wydaje mi się, że można treekiny (powiedzmy 3 sztuki) zrobić z Treemana z ostatniej edycji oraz właśnie resztek po driadach.
Na Allegro można takiego treemana dostać za powiedzmy 80 złociszy, a bitsy po driadach każdemu zostały.
Jak patrzę na tego Treemana to trochę tych "dużych" i "grubych" elementów metalowych to jest w tym boxie więc chyba powinno starczyć.
Jednakże jak napisałem wyżej to tylko moje przemyślenia i nic takiego nie poczyniłem modelarsko więc to tylko sugestia co można by użyć.
Poza tym Jacek kiedyś napisał, iż dobrym trzonem są Ratogry z IoBa. I potem krzaki, GS oraz bitsy.
Ponadto jak się uzbiera fajne korzonki w lesie to i niejednego treekina naturalnego można by było złożyć
Na Allegro można takiego treemana dostać za powiedzmy 80 złociszy, a bitsy po driadach każdemu zostały.
Jak patrzę na tego Treemana to trochę tych "dużych" i "grubych" elementów metalowych to jest w tym boxie więc chyba powinno starczyć.
Jednakże jak napisałem wyżej to tylko moje przemyślenia i nic takiego nie poczyniłem modelarsko więc to tylko sugestia co można by użyć.
Poza tym Jacek kiedyś napisał, iż dobrym trzonem są Ratogry z IoBa. I potem krzaki, GS oraz bitsy.
Ponadto jak się uzbiera fajne korzonki w lesie to i niejednego treekina naturalnego można by było złożyć
Ostatnio zmieniony 12 sty 2014, o 18:11 przez Heptun, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
-
- "Nie jestem powergamerem"
Z tymi korzonkami to niezły pomysł Pomyśle nad tym... lasów w końcu nie brakuje...
Powrót WE
- Jacek_Azael
- Masakrator
jeśli chcesz coś na konwersje treekinów, mam LOtrowego treemana - pokojnie na 2 treekany starczy, może nawet i 3, jeżeli troche więcej Gs`u uzyjesz.
xYz
ja zrobiłem z bitsow od driad. nie przykleilem driadom tej galezi na plecach, bo z garbem wygladaja glupio
i dzieki temu mi zostało z jednego pudelka driad wystarczajaco czesci na 3 trekiny
Polecam temat z forum z torunia, obejżyjcie i dajcie znać co myślicie:
http://www.twierdzatorun.org.pl/viewtopic.php?f=19&t=47
Moim zdaniem nie sa zbyt drobne, zreszta z opisu wynika ze treekin to jest kupa chrustu ozywiona przez ducha lesnego, wiec co uzyje to jego sprawa. Co prawda jeszcze nie powiedziałem koniec ale zadużo już tam nie dodam, myślalem troche o liściach, czyli do chrustu dodać kompost.
Co do ceny to w pudełku driad były 3 darmowe kiny
i dzieki temu mi zostało z jednego pudelka driad wystarczajaco czesci na 3 trekiny
Polecam temat z forum z torunia, obejżyjcie i dajcie znać co myślicie:
http://www.twierdzatorun.org.pl/viewtopic.php?f=19&t=47
Moim zdaniem nie sa zbyt drobne, zreszta z opisu wynika ze treekin to jest kupa chrustu ozywiona przez ducha lesnego, wiec co uzyje to jego sprawa. Co prawda jeszcze nie powiedziałem koniec ale zadużo już tam nie dodam, myślalem troche o liściach, czyli do chrustu dodać kompost.
Co do ceny to w pudełku driad były 3 darmowe kiny
mnie sie podobaja, wyglądaja troche jak obcy z aliena ;D
xYz
-
- Pseudoklimaciarz
Ja mam pytanko-czy GG i Mirkwood Rangers są tej samej wielkości? Ponieważ mi bardziej się podobają ci drudzy,ale nie wiem czy to nie wtopa.