Wybory parlamentarne 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post autor: Karli »

Ja, ja, ja pokażę! W wyborach prezydenckich częstą praktyką jest walkover i "oddawanie poparcia" dla innego kandydata. Czym to jest jak nie przyznanie się, że wyborów nie wygra :p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Vallarr pisze: @Barb
Lipiec/Sawicka
Ale nikt nie zaprzeczy, ze lapowka miala miejsce.
A ktoś przeczy? Niemniej wystarczy pomyśleć przez chwilę racjonalnie, by ocenić sytuację.

Duża partia opozycyjna to wiele tysięcy osób pełniących stanowiska publiczne. Wśród tych wielu tysięcy osób ZAWSZE I W KAŻDEJ PARTII będzie kilkadziesiąt (można mieć nadzieję, że tak mało) osób chętnych do zaczerpnięcia nieoficjalnych korzyści majątkowych. Wynika to ze statystyki choćby: jaki naród, takie parlament/administracja.

Przyznam szczerze, że bardziej od łapówki zainkasowanej przez Sawicką zmroziła mnie konferencja prasowa nt. "korupcji u opozycji" zorganizowana przez służby specjalne, oraz odtajnianie materiałów operacyjnych podczas tej konferencji na kilka dni przed wyborami, a wreszcie fakt, że całość wypłynęła z prowokacji służb.

Rozumiem, że jesteś jedną z tych zmanipulowanych osób, które uważają, że "może harmonogram niefortunny, ale wszak walczyli z korupcją?"

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Jakie korporacje ? Nie ma czegoś takiego jak sędziowskie korporacje.
Skrot myslowy, byc moze bledne slowo - "klika" pasuje chyba lepiej, sens zachowany.
pokaz mi jednego polityka ktory przed kamerami, przed wyborami stwierdzi ze przegraja wybory.
Publicznie? Zaden. Ale nie mowie o publicznym ogloszeniu, tylko o normalnych kalkulacjach przyszlego wyniku, jak mogles latwo wywnioskowac, wiec nie za bardzo czaje skad ten tekst nagle.
Przyznam szczerze, że bardziej od łapówki zainkasowanej przez Sawicką zmroziła mnie konferencja prasowa nt. "korupcji u opozycji" zorganizowana przez służby specjalne, oraz odtajnianie materiałów operacyjnych podczas tej konferencji na kilka dni przed wyborami, a wreszcie fakt, że całość wypłynęła z prowokacji służb.

Rozumiem, że jesteś jedną z tych zmanipulowanych osób, które uważają, że "może harmonogram niefortunny, ale wszak walczyli z korupcją?"
Milo, ze doczytales "imho blad, punkt dla Ciebie" :)
Statystyka statystyka, ale kazdy przejaw nalezy ukarac, czyz nie? Wiec pierwszy akapit, choc sie zgadzam, nie ma raczej nic wspolnego z tematem.

Dobra, ostatni raz chyba dorwalem sie do kompa przed wylotem, wybaczcie tydzien bez mojego flamewara. Wroce, nadrobie :P

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Ależ załapałem ten tekst, po prostu różnimy się w ocenie niektórych faktów. Dla mnie błąd to jest wtedy, kiedy Chińczycy są zatrudniani do budowy autostrady za cenę poniżej kosztów. Błąd potrafię wybaczyć jakiejś partii politycznej, nawet skandaliczny. Natomiast służby specjalne zaangażowane w kampanię wyborczą jednej partii to nie jest ani błąd, ani wtopa, tylko ciężkie przestępstwo wobec demokracji.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

tak przy okazji to służby są od łapania przestępców anie od tworzenia nowych... bo nie sztuką jest położyć walizkę z kasą na chodniku i łapać każdego przechodnia który nie odniesie jej niezwłocznie na posterunek policji a tak "profesjonalnie" postępowało CBA z Sawicką, Marczukową, Kwaśniewskim

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Bardzo ładnie powiedziane =D>

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Skur... PiSu nie zna granic : http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... czyta.html

Zawsze muszą obejść "system" - "Jeden z kandydatów PiS na Podhalu nie ukrywa, że zależy mu na porannej mszy. - Bo u nas jest zasada, że najpierw kościół, potem urna - mówi anonimowo."

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Żenada. PiS jeszcze przed wyborami musi przypomnieć wyborcom dlaczego NIE NALEŻY na nich głosować #-o

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

No cóż, napawa to lekką odrazą, ale w sumie zgodne ze standardami PiS. Mam wrażenie, że gdyby Jezus zstąpił na ziemię i powiedział "Nie głosujcie na Kaczyńskiego", to następnego dnia w Gazecie Polskiej byłby artykuł o żydowskich korzeniach "rzekomego syna bożego", a wieczorem Kaczyński mianowałby go członkiem układu i zalecił przyjrzeć się podejrzanej przeszłości finansowej, ew. związkom z rodziną Michników.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

blah, za to w Bialymstoku jeden z kandydatow na posla rozdawal plany lekcji ze swoja podobizna, "bo jego mama jest nauczycielka i dlatego wie, co to oswiata" :). wiekszy przypal.

http://www.mamywas.pl/wydarzenia/news/p ... dofil-z-po

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

link z wyborczej - żenada... wyborczej. Po ostatnim numerze, który wycięła ta gazetka lokalnie w radomiu - mechanizm ten sam ("gazeta dowiedziała się", "jak powiedział nam anomimowo..." wysmażyła na podstawie informacji od chorego na psychotropach artykulik "kobieta pobita w szpitalu zmarła". Z czego prawdą jest że zmarła - z winy członka rodziny, a nie bił jej nikt... Ale chryję łatwo zrobić, tylko odwoływanie się nie opłaca. Przepraszam, ale potraktuję jakikolwiek artykuł made by GW poważnie, tylko pod warunkiem podania źródeł.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

to wrzuć dla równowagi link z niezależnej.pl - będziemy dyskutować. a tak BTW to mistrzem pomówień bez źródeł na konferencjach prasowych jest wiesz kto :)

Ż.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Barbarossa pisze: Mam wrażenie, że gdyby Jezus zstąpił na ziemię i powiedział "Nie głosujcie na Kaczyńskiego", to następnego dnia w Gazecie Polskiej byłby artykuł o żydowskich korzeniach "rzekomego syna bożego", a wieczorem Kaczyński mianowałby go członkiem układu i zalecił przyjrzeć się podejrzanej przeszłości finansowej, ew. związkom z rodziną Michników.
:D :D :D
Przeciez co wybory sa jakies jazdy zwiazane z kosciolem. Imo jak ktos mialby zaglosowac na jakiegos goscia z PiSu po takim ogloszeniu to wczesniej i tak chcial to zrobic. Nikogo normalnego raczej takie nabozenstwo nie przekona. Ale i tak niesmaczne jak diabli i strasznym kombinatorstwem jak u bohaterow Bareji traci.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Prezes zawsze mówi "ja dysponuję dowodami" - szkoda tylko ,że ich nie przedstawia :D

A słowa Wyborczej potwierdziło już kilkunastu kandydatów. Więc może ta wyborcza to nie jest tak do końca fałszywa ?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Wyborcza kłamie, czytajmy Fakt!!! 8)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Ingen175 pisze:Prezes zawsze mówi "ja dysponuję dowodami" - szkoda tylko ,że ich nie przedstawia
A nie przypadkiem: "Gdyby pan/i wiedzial/a to co ja wiem..." :D
Andrzej pisze:Wyborcza kłamie, czytajmy Fakt!!!
Fakt to niemiecki spisek, jest tylko jedna polska gazeta, jesli jestes prawdziwym Polakiem to wiesz jaka 8)
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Skoro "Wyborcza" to taka straszna żenada, to bardzo uprzejmie proszę o przykłady lepszych polskich gazet - tzn. bardziej obiektywnych i rzetelniej sprawdzających fakty.

Czas start.

Fuckt? Rzeczypispolita? Nasz nocnik? IMO Wybiórcza, mimo oczywistych wad i widocznej tendencyjności niektórych tekstów, naprawdę nie jest zła.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

a jak to drzewiej bywało ?

http://www.youtube.com/watch?v=wAF4LbLb3Ew

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Ojtam, że od razu drzewiej. A jak wyglądała debata Palikot-Korwin? Od strony organizacyjnej totalna porażka, prowadzący ewidentny naturszczyk, mikrofony beznadziejne... Lepsza jakość wideo niż w '91, ale poza samymi dwoma politykami beznadzieja.

M.in. dlatego rządzi banda czworga: wielu "wydaje siem, że bedo godnom reprezentacjom narodu" - ale jak ich pokazać w TV to robią obciach większy niż Kruk po paru głębszych.

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

apropo Fucktu, polityki etc wczorajszy link od kumpla

http://www.fakt.pl/Jest-dobra-praca-ale ... 665,1.html

wiem ze mało gdzie nie ma takich sytuacji, ale czemu akurat musieli wybrać moją wiochę ? :P Btw. z nazwiska nie jest wymieniony ale chodzi o ministra Sawickiego, jednego z głównych totalnych nierobów i opier^^laczy, pochodzący, a jakże, z mojego terenu :evil:

jak tak patrze na to wszystko to chyba na dzień wyborów wezmę dyżur, będę miał przynajmniej wymówkę :mrgreen:
Bardziej się tym przysłużę społeczeństwu niźli głosując przeciw komukolwiek :roll: :wink:

a porządna prasa to imo Wprost, bo na końcu jest Skiba i jego felieton :D

ODPOWIEDZ