To że mamy spierdzielony kodeks wiadomo nie od dziś... Ale grać jakoś trzeba... Nawet głupie furie ile by u nas zmieniały... Ech...vocal pisze:chaos powinien mieć jakiś stormbanner:D
Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Ja nie wiem ale jakos z kraskami akurat prpblemow nie mam a grywalem z calkiem niezlymi. woch na 1500 jest calkiem niezly. Ja bym zrezygnowal z bsb. Helka mag na dysku z 3 okiem zionieciem spellem 2xfasty duze marudy khorne + raz 7x rycerze i 18 warriorow. Mam wszystko czego trzeba;) a mag z potion of folhardines i zionieciem spokojnie moze omiatac fasty i maszyny skoro magie teczy i tak za plecy i nie widzac mozna rzucac
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- rudobrody79
- Falubaz
grałem na 1600 domówkę ale bez magii,
wystawiając dwóch lataczy, dwie piątki konnych slaneshowych maruderów dwa klocki wojów:pierwszy khorne/nurgle ze sztandarem +1Mv, drugi Tęczowy z Mag.ochroną i hordą khorników.
może coś innego ale za to jest czym powowjować
wystawiając dwóch lataczy, dwie piątki konnych slaneshowych maruderów dwa klocki wojów:pierwszy khorne/nurgle ze sztandarem +1Mv, drugi Tęczowy z Mag.ochroną i hordą khorników.
może coś innego ale za to jest czym powowjować
W ostatnioą sobote grałem na 1500. I jakoś nie mam odzczucia że Woch jest od dupy za te ptk. Wygrałem 20:0 z Bretką i EMP a wtopiłem maske z krasiami. Wystawiłem hellcannona,18warriorów,2xpsy,małego maga tzeentch, BSB i odział rycerzy.
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35
tylko ta maska z krasnalami tak tendencyjnie brzmi:P
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
A mniej więcej co przeciwnicy mieli na takie punkty ?Rogal700 pisze:W ostatnioą sobote grałem na 1500. I jakoś nie mam odzczucia że Woch jest od dupy za te ptk. Wygrałem 20:0 z Bretką i EMP a wtopiłem maske z krasiami. Wystawiłem hellcannona,18warriorów,2xpsy,małego maga tzeentch, BSB i odział rycerzy.
Imperium grało na piechocie 2xmortale 1xhorda GS+kapłan 1xmały klocek halabardników z magiem, klocek miczników z BSB oraz klocek biczowników . Bretka wystawiła 2xtrebki, pegazy, 2xłucznicy, KotR i jeszcze jakąś inna lace,BSB, damselka, klepacz na pegazie.
Krasie cannon,organki,katapa z S5,żyrokopter, klocek warriorów z shieldami, 2xmały klocek (po 12) z Gw oraz oczywiście than i BSB. Maska z krasiami na własne życzenie, głupio straciłem kawe.
Krasie cannon,organki,katapa z S5,żyrokopter, klocek warriorów z shieldami, 2xmały klocek (po 12) z Gw oraz oczywiście than i BSB. Maska z krasiami na własne życzenie, głupio straciłem kawe.
WoCH W.19/R.9/P.7
To jak tak wyglądają rospy na 1500 to wystawiam:
Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 196.0 Pts
General; Magic Level 2;
Charmed Shield
Dragonbane Gem
Ironcurse Icon
Dispel Scroll
Barded Chaos Steed
Exalted Hero of Tzeentch @ 175.0 Pts
Halberd; Battle Standard;
Dragonhelm
Barded Chaos Steed
40 Chaos Marauders of Khorne @ 234.0 Pts
Great Weapon; Musician
5 Marauder Horsemen @ 75.0 Pts
Flail
Flail
5 Chaos Knights of Tzeentch @ 250.0 Pts
Standard; Musician
5 Chaos Knights of Tzeentch @ 290.0 Pts
Standard; Musician
Blasted Standard
Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 63
Total Army Cost: 1500.0
Przynajmniej kawalerię odkurzę.
Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 196.0 Pts
General; Magic Level 2;
Charmed Shield
Dragonbane Gem
Ironcurse Icon
Dispel Scroll
Barded Chaos Steed
Exalted Hero of Tzeentch @ 175.0 Pts
Halberd; Battle Standard;
Dragonhelm
Barded Chaos Steed
40 Chaos Marauders of Khorne @ 234.0 Pts
Great Weapon; Musician
Flail
Flail
5 Chaos Knights of Tzeentch @ 250.0 Pts
Standard; Musician
5 Chaos Knights of Tzeentch @ 290.0 Pts
Standard; Musician
Blasted Standard
Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 63
Total Army Cost: 1500.0
Przynajmniej kawalerię odkurzę.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
tak tylko przytoczę plotki...
w 40K chaos marinsi będą rozłożeni na 2 AB, jeden to zdrajcy ( czyli alfa legion, iron, czy word bearesi ), a drugi będzie podzielony na 4 działy o każdym legionie bogów ( plag guard, childerm, ts'y, i Berserkerzy ), jednostki mają byś już podporządkowane danej opcji i nie będzie można łączyć jednostek z legionów różnych bogów... demony mają też być zrobione w podobnym klimacie w osobnym AB, zastanawia mnie czy to oznacza urozmaicenie jednostek u każdego z bogów, w sumie nareszcie by pokazali nieco fantazji, nie tylko w literaturze
plotki głoszą że w nowej wersji AB do WFB ma być podobnie, tylko w jednej książce i jak za starych czasów bez łączenia bogów ( z trudnością właściwie ), ciekawie się zapowiada ale na nowy AB w realnej plotce o pojawianiu się jego musimy poczekać przynajmniej do końca roku, chyba że utrzymają tępo 4 AB na rok ( + / - wydania dodatków w WD )
@ do rozpiski powyżej... mam nie co inną koncepcję herosów na te pkt. i jest dość finezyjna, bo 2x EX. z czego jeden to BoS i DS a drugi to jakiś twardziel
reszta dość podobnie, ostatnio WoCh konny robię, tu kawa, tam fast, czasem jakiś chariot, czasem hele, od piechoty mam demony albo bestie
ps.: Grolshek napisz na PM czy dostałeś już te melty i jak się podobają
w 40K chaos marinsi będą rozłożeni na 2 AB, jeden to zdrajcy ( czyli alfa legion, iron, czy word bearesi ), a drugi będzie podzielony na 4 działy o każdym legionie bogów ( plag guard, childerm, ts'y, i Berserkerzy ), jednostki mają byś już podporządkowane danej opcji i nie będzie można łączyć jednostek z legionów różnych bogów... demony mają też być zrobione w podobnym klimacie w osobnym AB, zastanawia mnie czy to oznacza urozmaicenie jednostek u każdego z bogów, w sumie nareszcie by pokazali nieco fantazji, nie tylko w literaturze
plotki głoszą że w nowej wersji AB do WFB ma być podobnie, tylko w jednej książce i jak za starych czasów bez łączenia bogów ( z trudnością właściwie ), ciekawie się zapowiada ale na nowy AB w realnej plotce o pojawianiu się jego musimy poczekać przynajmniej do końca roku, chyba że utrzymają tępo 4 AB na rok ( + / - wydania dodatków w WD )
@ do rozpiski powyżej... mam nie co inną koncepcję herosów na te pkt. i jest dość finezyjna, bo 2x EX. z czego jeden to BoS i DS a drugi to jakiś twardziel
reszta dość podobnie, ostatnio WoCh konny robię, tu kawa, tam fast, czasem jakiś chariot, czasem hele, od piechoty mam demony albo bestie
ps.: Grolshek napisz na PM czy dostałeś już te melty i jak się podobają
To zamiast jednego AB do dupy dostaniemy ich aż 5 i to jeszcze bardziej do dupy (i po 120zł).? Widać że GW ma braki finansowe. Według mnie takie rozbicie troche zniszczy klimat i osłabi Woch.
A co do rospy ja tam bym zagrał na jednym klocku kawy, po za tym my graliśmy bez lordów.
A co do rospy ja tam bym zagrał na jednym klocku kawy, po za tym my graliśmy bez lordów.
WoCH W.19/R.9/P.7
My również gramy bez lordówRogal700 pisze:To zamiast jednego AB do dupy dostaniemy ich aż 5 i to jeszcze bardziej do dupy (i po 120zł).? Widać że GW ma braki finansowe. Według mnie takie rozbicie troche zniszczy klimat i osłabi Woch.
po pierwsze napisał że dwa booki z czego nie mamy legionów więc u nas by był jeden, po drugie to plotki, a po trzecie jak scalali w chaosie marki (1 dział zamiast 4) to dopiero gracze jojczyli na zabicie klimatu armiiRogal700 pisze:To zamiast jednego AB do dupy dostaniemy ich aż 5 i to jeszcze bardziej do dupy (i po 120zł).? Widać że GW ma braki finansowe. Według mnie takie rozbicie troche zniszczy klimat i osłabi Woch.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
1600 Pts - Warriors of Chaos Army
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 165.0 Pts
Magic Level 2
Third Eye of Tzeentch
1 Konny Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 210.0 Pts
General; Magic Level 2
Spell Familiar
Biting Blade
Bloodcurdling Roar
Favour of the Gods
Charmed Shield
30 Chaos Marauders of Khorne @ 184.0 Pts
Great Weapon; Musician
19 Chaos Warriors of Khorne @ 371.0 Pts
Halberd Shield;
Standard; Musician
5 Chaos Knights of Tzeentch @ 285.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Rage
5 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts
1 Chaos Warshrine of Tzeentch @ 150.0 Pts
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts
Additional Casting Dice: 0
Additional Dispel Dice: 0
Models in Army: 64
Total Army Cost: 1600.0
Co powiecie? Pieski dałem by leciały przed wojownikami kawałek by nie wyszarżowali do przodu z magiem.
Kawaleria ma z 3+ warda trzymać pkt razem z magiem i może jakiś mały klocek zaszarżować.
Co do maruderów to myśle czy puszczać ich hordą , czy nie ustawić 6 szeregów po 5 by mieli stubborna
Magic Level 2
Third Eye of Tzeentch
1 Konny Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 210.0 Pts
General; Magic Level 2
Spell Familiar
Biting Blade
Bloodcurdling Roar
Favour of the Gods
Charmed Shield
30 Chaos Marauders of Khorne @ 184.0 Pts
Great Weapon; Musician
Halberd Shield;
Standard; Musician
5 Chaos Knights of Tzeentch @ 285.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Rage
5 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts
1 Chaos Warshrine of Tzeentch @ 150.0 Pts
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts
Models in Army: 64
Total Army Cost: 1600.0
Co powiecie? Pieski dałem by leciały przed wojownikami kawałek by nie wyszarżowali do przodu z magiem.
Kawaleria ma z 3+ warda trzymać pkt razem z magiem i może jakiś mały klocek zaszarżować.
Co do maruderów to myśle czy puszczać ich hordą , czy nie ustawić 6 szeregów po 5 by mieli stubborna
- Khuman
- Ciśnieniowiec
za mało o 2 knightów jak na unit trzymający pkt.
nie masz BSB a przy frenzy to pewien mus, po za tym zawsze możesz przerzucić LD, czy głupi break test
i skąd na kawie masz 3+ warda? chyba że liczysz na blessa, a jeden to jednaka mało na takie rzeczy i myślenie o tym z pewnością
nie masz DS
nie masz BSB a przy frenzy to pewien mus, po za tym zawsze możesz przerzucić LD, czy głupi break test
i skąd na kawie masz 3+ warda? chyba że liczysz na blessa, a jeden to jednaka mało na takie rzeczy i myślenie o tym z pewnością
nie masz DS
Niby za mało o 2 , ale nie miałem co usunąć by ich mieć.
Co do bsb to na takie punkty nie przepadam za nimi. Mój partner zapewne będzie miał, więc z jego po korzystam.
Jeśli chodzi o Frenzy to raz na 5 gier mi się zdarza , aby wybiegli , więc nie przejmuję się tym aż tak.
Co do bsb to na takie punkty nie przepadam za nimi. Mój partner zapewne będzie miał, więc z jego po korzystam.
Jeśli chodzi o Frenzy to raz na 5 gier mi się zdarza , aby wybiegli , więc nie przejmuję się tym aż tak.
-
- Powergamer Rozpiskowy
Fumijako pisze:Ktoś jeszcze oceni? Potrzebuję ewentualnej krytyki jak najszybciej , gdyż podobną rozpiską na kohortex zamierzam ze skavenami iśćFumijako pisze:Warriors of Chaos Army
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 190.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 2; Chaos Armour
Spell Familiar [15.0]
Talisman of Endurance [30.0]
Charmed Shield [5.0]
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Chaos Armour
Third Eye of Tzeentch [25.0]
10 Chaos Knights of Tzeentch @ 485.0 Pts
Mark of Tzeentch; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of Rage [35.0]
10 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
29 Chaos Marauders of Khorne @ 179.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Great Weapon; Musician
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
3 Hellcannon Crew @ [0.0] Pts
Heavy Armour
Models in Army: 62
Total Army Cost: 1595.0
Co powiecie?
10 knightów łoj łoj toż to jest 1/3 wszystkich punktów. Niby fajnie bo wszystko ściągną na siebie ale mi by było szkoda punktów. Wystawianie 6 knightów z markiem , sztandarem ( magiczny ) i muzykiem na 2200 wiążę się u mnie z zaciśnięciem ząbków. 2 działą od imperium i ich nie ma Ja bym wolał dać z 15 horesmanów i hellcanona albo 6 ogrów i 2 rydwany .
- Khuman
- Ciśnieniowiec
oby te raz na pięć gier nie było na masterze z byt kluczące, nie możesz korzystać z BSB sojusznikaFumijako pisze:Niby za mało o 2 , ale nie miałem co usunąć by ich mieć.
każdy ma swój styl gry
jak to rozpiska na strategicon (i/lub jego format) to nie można parować tych samych armii... Wciaż nie wydaje mi się, bys mógł z BSB sojusznika korzystać
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.