Galeria Adama (Cała moja armia VC, 350+ modeli)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria Adama - Pierwsi skonwertowani spearmani
Falanga już jest, ale jak na razie walczę ze zrobieniem reszty włóczni więc fotki całości będą dopiero za jakiś czas. Tarcze będą mieli te http://www.maxmini.eu/store/index.php?m ... ucts_id=73
Zapowiadają się bardzo ciekawie. Może trochę mało zróżnicowane pozycje, ale rozumiem, że to może siępodobać Czekam na malowanie
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
Po długiej przerwie spowodowanej rzeźbieniem człowieka w skali 1:1 (już ponad 2 lata nad nim pracuję)
Zainspirowany tematem quadimcorvusa o Warheim zacząłem tworzyć własny warband Witch Hunterów. A ponieważ ostatnio udało mi się wygospodarować trochę czasu to podjąłem pierwszą próbę rzeźbienia całej postaci. Jak na razie to taki WIP mniej więcej 2/3 są zrobione. Oczywiście jak zawsze komentarze mile widziane (zdjęcia z komórki więc kolory są do kitu ale że to ulepek to nie gra roli)
Zainspirowany tematem quadimcorvusa o Warheim zacząłem tworzyć własny warband Witch Hunterów. A ponieważ ostatnio udało mi się wygospodarować trochę czasu to podjąłem pierwszą próbę rzeźbienia całej postaci. Jak na razie to taki WIP mniej więcej 2/3 są zrobione. Oczywiście jak zawsze komentarze mile widziane (zdjęcia z komórki więc kolory są do kitu ale że to ulepek to nie gra roli)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2013, o 11:06 przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapowiada się rewelacyjnie
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
To co jest teraz wygląda porządnie. Jedynie uda są trochę za długie w porównaniu do całej nogi.
No szykuje się fajny łowca czarownic! Póki co naprawdę dynamicznie wygląda Uwielbiam ich ,więc to dobra wieść
A więc nie mogę powstrzymać od kilku drobnych ,ale iście poprawiajacych kliamat uwag na przyszłość
1. Nie zapomnij o kapeluszach ,błagam . Nie muszą być koniecznie tkz "Pilgrim hat"
2. IMO buty lepiej wyglądaja o tak: chodzi o to na górze ,te chmmm no nie wiem ,nakładki?
bo bez obrazy ,ale obecnie wyglądaja trochę jak kalosze
3. Jeśli dasz niektórym długie płaszcze to będzie po prostu arcyklimatycznie!
4. O symbolach Sigmara (młoty ,komety ,czaszki w koronie ,krzyże równoramienne) oraz listach gończych
5. Łańcuchy i kadzidło
Zapewne wszystko o czym piszę bierzesz pod uwagę ,ale tak dla peności napisałem Powodzenia i nie mogę się doczekać końca
A więc nie mogę powstrzymać od kilku drobnych ,ale iście poprawiajacych kliamat uwag na przyszłość
1. Nie zapomnij o kapeluszach ,błagam . Nie muszą być koniecznie tkz "Pilgrim hat"
2. IMO buty lepiej wyglądaja o tak: chodzi o to na górze ,te chmmm no nie wiem ,nakładki?
bo bez obrazy ,ale obecnie wyglądaja trochę jak kalosze
3. Jeśli dasz niektórym długie płaszcze to będzie po prostu arcyklimatycznie!
4. O symbolach Sigmara (młoty ,komety ,czaszki w koronie ,krzyże równoramienne) oraz listach gończych
5. Łańcuchy i kadzidło
Zapewne wszystko o czym piszę bierzesz pod uwagę ,ale tak dla peności napisałem Powodzenia i nie mogę się doczekać końca
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Te nakładki to po prostu wywinięta cholewa buta Kordelas. Swoją drogą cacy praca
Niestety po postawieniu poprzedniego witch huntera obok normalnej figurki okazało się że "trochę" nie trafiłem ze skalą. Był około o głowę wyższy niż figurki do WFB, nauczony tym doświadczeniem tym razem dokładnie pomierzyłem szkielet i zrobiłem sobie Witch hunterkę w skali 30mm. Wykonana jest głównie z mieszanki 1:1 milliput i greenstuff oraz z blachy mosiężnej (rękojeści broni, łuczysko kuszy i rondo kapelusza). Generalnie jest to pierwsza moja figurka wyrzeźbiona w tej skali i druga w ogóle więc bardzo czekam na komentarze i uwagi.
Jest klimat. Fajna babka. Wyglada jak kobieta ,która wędruje po świecie i morduje heretyków ,a nie jakaś anorektyczna elfka
Super wyglada rapier i kordzik.
Buty tez niczego sobie.
Jednak w kapeluszu coś mi nie pasuje. Zbyt przypomina nakrycie głowy w stylu mafijnym Zmodyfikowanie go lekko np na "Pilgrim hat" albo dodanie jakiegoś piorko IMO pomoże. Chodź może to tylko skrzywienie zawodowe
Czy nie brakuje jej włosów z tylu głowy?
Od dawna oczekiwałem na dalsze prace w tej galerii ,jest git i Oficjum pochwala te figurki. Ciśnij nowych ludzi do szwadronow inkwizycji
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Czaderskie! Bardzo fajne prześwitujące mięśnie i mózgi.