Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Artein »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Ale paskudnie malują im te figurki ... :?
A orki jakieś takie średniawe
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Fajni są. Bardzo przywodzą na myśl orków z czasów Rogue Trader.

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Orkowie mi się zupełnie nie podobają ze zdjęcia. Ciekawe jak to na żywo wygląda...

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Obrazek

Kolejny koncept art alternatywnych figurek do Warhammera 40k. A te orki są prze słabe. Mantic na zmianę wypuszcza raz to fajne raz lipne figsy. Żeby tylko Gwardii Imperialnej nie zrąbali.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

masakryczne te krasnale i orki:/ w krasnalach ręce do kostek (dość często zrąbane istotne proporcje w tym systemie), orki jakieś takie... duuużo gorsze niż warhammerowe, bez takiego klimatu tempoty połączonej z recyclingiem odpadów i niebezpiecznymi technologiami;]

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Niektóre wyglądają prawie inteligentnie br... I robią wrażenie jakby wiedzieli jak używać sprzętu - to niedopuszczalne :D

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

krystian1wielki pisze:Niektóre wyglądają prawie inteligentnie br... I robią wrażenie jakby wiedzieli jak używać sprzętu - to niedopuszczalne :D
Ludzie, ogarnijcie się.. to Warpath a nie wh 40k...
Może w tym systemie orkasy funkcjonują całkowicie inaczej. Co do orków, malowanie wujowe, foty malowania jeszcze gorsze. Chciałbym figsy zobaczyć nie pomalowane.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

nie chodzi o to że nie mają damaga i są be, chodzi o to że NIE MAJĄ CHARAKTERU jak te z gw z damagem;) mógłby to być inny charakter ale tak to są po prostu bezpłciowe...

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Fuck brzydkie te orki :/ nawet można powiedzieć, że paskudne. Rzeźba jak u jakiś figurek Zvezdy :D mantic zamiast ładnie rysować, powinien zainwestować w rzeźbiarzy na miarę XXI wieku. Bo przy GW, FW, PP, AoW i innych wypada słaaabo.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

masakryczne te krasnale i orki:/ w krasnalach ręce do kostek (dość często zrąbane istotne proporcje w tym systemie)
Taa, za to w wahammerach proporcje są niemal idealne, a krasie wcale nie mają rąk do kostek, nóg bez kolan, głów większych od całego korpusu imperialnego żołnierza.
Niektóre narzekania na figurki mantica są wręcz niesmaczne :?

Ciekawie zapowiadają się ludzie. Niewykluczone, że będą fajną alternatywą dla 40kowych Cadian :)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

dlatego napisałem o ISTOTNYCH proporcjach, te w gw imo nie należą do takich- taki styl krasnali- nie są zeskalowanymi miniaturkami ludzi... ale krasnale nie wyglądają jak banda małp (choć zdarzają się oczywiście i słabsze modele ale ogólnie są ok). są całe bardziej zwarte a manticowe mają długi tułów, krótkie nóżki i długaśne łapska. najgorszy jest chyba champion krasnali. dla mnie bronienie tych proporcji jest z kolei niesmaczne... ja wiem że to inny system i mają inny design ale proporcje są po prostu nieładne.

buniek
Chuck Norris

Ci ludzie to po prostu 40tkowi kadian kaskirni z niedoborem wyposażenia i lekko przerobionym pancerzem, faktycznie super alternatywa dla oryginału :roll:

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

manticowe mają długi tułów, krótkie nóżki i długaśne łapska.
Opis doskonale pasuję do krasnoludów GW :)
dla mnie bronienie tych proporcji jest z kolei niesmaczne... ja wiem że to inny system i mają inny design ale proporcje są po prostu nieładne.
Nie przypominam sobie abym bronił tych proporcji, uważam jednak, że pod tym względem manticowe krasie kosmosu nie różnią się od krasnali GW.
Ci ludzie to po prostu 40tkowi kadian kaskirni z niedoborem wyposażenia i lekko przerobionym pancerzem, faktycznie super alternatywa dla oryginału :roll:
Właśnie dlatego doskonale pasują do Cadian. Nie wiem, wg Ciebie lepszą alternatywą są modele dalece różniące się stylistyką od oryginałów?

buniek
Chuck Norris

No właśnie nie różnią się dalece od oryginałów... odrobinę inna zbroja, hełm bez "szklanej" osłony i... tyle

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Lista jednostek zawartych w drugiej wersji Kings of War:
Dwarfs
Ironclad, Shieldbreakers, Ironguard, Berserkers, Ironwatch, Rangers, Bulwarkers, Berserker Brock-Riders, Ironbelcher Cannon, Flame Belcher, Ironbelcher Organ Gun, King, Army Standard, Berserker Lord, Warsmith, Herneas the Hunter, Steel Behemoth, Driller.

Elves
Palace Guard, Sea Guard, Spearmen, Bowmen, Scouts, Sylvan Folk, Forest Shamblers, Stormwind Cavalry, Drakon Riders, Bolt Thrower, Dragon Breath, The Green Lady, King, Army Standard, Mage-Queen, Prince, Lord on Drakon, Lord on Battle Dragon, Tree Herder.

Kingdoms of Men
Foot guard, Spear Phalanx, Shield wall, Missile Troops block, Pike Phalanx, Ogres, Pole-arms block, Penitents mob, Militia mob, Knights, Mounted sergeants, Mounted scouts, Cannon, Organ gun, Mortar, Rocket artillery, Trebuchet, General, Army Standard, General on winged beast, Hero, “The Captain”, Artillery master, Priest, Wizard.

Abyssal Dwarfs
Blacksouls, Decimators, Immortal Guard, Abyssal Berserkers, Gargoyles, Slave Orcs, Lesser Obsidian Golems, Abyssal Halfbreeds, Dragon fire-team, Angkor heavy mortar, G’rog Mortar, Katsuchan rocket launcher, Overmaster, Army Standard, Overmaster on Great Abyssal, Abyssal halfbreed champion, Iron-caster, Supreme iron-caster on great winged halfbreed, Ba’su’su the Vile, Greater Obsidian Golem.

Goblins
Sharpsticks, Bows, Rabble, Mawbeats pack, Fleabag riders, Fleabag Rider Sniffs, Sharpstick Thrower, Bogies, War-trombone, Big Rocks Thrower, Wiz, Biggit, Flaggit, Big Bogie, Mincer, Sharpstick Slasher, Leo & The Iron Goblin.

Orcs
Ax, Great Ax, Morax, Sniff, Bogies, Orclings, Gore Riders, Gore Chariots, Fight Wagons, Krudger, Krudger on Gore Chariot, Krudger on Slasher, Flagger, Krudger on winged slasher, Wip the Half-cast, Big Bogie.

Twilight Kin
Darksome guard, Twilight spearmen, Buccaneers, Blade-dancers, Twilight crossbowmen, Shadows, Lower Abyssals, Gargoyles, Dark Knights, Heralds of woe, Abyssal Riders, Twilight blot thrower, Twilight dragon breath, Dark lord, Dark lord on dragon, Army Standard, Lordling on winged Abyssal, Dark avenger, High priestess of the Abyss, Master of Death, Abyssal Fiend, Death Stalker Simulacre.

Undead
Revenants, Skeletons, Skeleton Archers, Zombies, Ghouls, Mummies, Werewolves, Wraiths, Soul Reavers, Revenant Cavalry, Balefire Catapult, Mhorgoth the Faceless, Army Standard, Vampire lord on Pegasus, Vampire Lord, Liche King, Necromancer, Revenant King, Cursed Pharoh.
De facto, wykorzystując reguły sojuszy i przy odrobinie dobrej woli i wyobraźni, można grać w Kings of War dowolną armią z Warhammer Fantasy Battle. Gdy tylko reguły pojawią się w internecie, zachęcam do wypróbowania - przecież to nic nie kosztuje :)

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Tak, jasne. Przecież każdy widział na żywo krasnoluda lub orka i wie jakie powiniem mieć proporcje...

A tak w ogóle to Orki mi się bardzie podobają niż ci z GW. Może i są oldschoolowe na potęgę, ale nie są pogięci jakby ich właśnie zgonili z wózka inwalidzkiego...

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

czytaj ze zrozumieniem... nie chodzi o to jak wygląda krasnal czy ork 'na prawdę' tylko niektóre proporcje po prostu ładne nie są :roll: mogło być gorzej ale mogłoby być też dużo lepiej i szkoda że nie jest bo ich mocno popieram i jak będą mieli coś ładnego co mi się przyda to pewnie nabędę. a na miejscu gracza wolałbym mieć ładny połowę tańszy zamiennik niż bylejaki połowę tańszy. a mam wrażenie że to zmierza w tą drugą stronę:/

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Tak, jasne. Przecież każdy widział na żywo krasnoluda lub orka i wie jakie powiniem mieć proporcje...
co za typ

żeby być konkurentem dla GW trzeba zrobić wyjebane figsy a nie przeciętne.
mantik ma parę ciekawych wzorów (orkowi oficerowie, zombiaki) ale większość to jakiś badziew
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Aron_Banalny pisze: żeby być konkurentem dla GW trzeba zrobić wyjebane figsy a nie przeciętne.
mantik ma parę ciekawych wzorów (orkowi oficerowie, zombiaki) ale większość to jakiś badziew
0_o albo ma się dobrych rzeźbiarzy i wyjebane figsy później kosztują dużo, albo figsy, które nie wszystkim się podobają ale tanie

dla każdego coś dobrego
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ