2800 WoCh

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

2800 WoCh

Post autor: Jasiuuu »

Chaos Lord of Tzeentch @ 365 Pts
Mark of Tzeentch; General; Chaos Armour; Shield
Talisman of Preservation
Crown of Command
Biting Blade
Stream of Corruption
Dragonhelm

Disc of Tzeentch

Sorcerer Lord of Slaanesh @ 325 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 4; Chaos Armour
Infernal Puppet
Narcotic Phalectry
Charmed Shield

Chaos Sorcerer @ 135 Pts
Lore of Fire; Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll
Third Eye of Tzeentch

Exalted Hero of Tzeentch @ 261 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield; Battle Standard; Barding
Doom Totem
Soporific Musk

Barded Chaos Steed

Exalted Hero of Tzeentch @ 191 Pts
Mark of Tzeentch; Shield; Barding
Ironcurse Icon
Bronze Armour of Zhrakk
Dragonbane Gem
swift slaying sword

Barded Chaos Steed

8 Chaos Knights of Tzeentch @ 405 Pts
Mark of Tzeentch; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of Rage

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 75 Pts / EW 2x psy moge dac za to i jeszcze 15 pkt zostanie.. zastanawiam sie
Mark of Slaanesh

20 Chaos Marauders of Tzeentch @ 132 Pts
Mark of Tzeentch; Shield; Musician; Champion

24 Chaos Warriors of Tzeentch @ 498 Pts
Mark of Tzeentch; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Shield;
FCG
Blasted Standard

1 Hellcannon @ 205 Pts

1 Hellcannon @ 205 Pts

Models in Army: 62

Total Army Cost: 2797

(
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Czemu Lore of Slaanesh a nie Shadow czy Tzeentch ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

testy paniki z doom totemem

ciekawe, ale z tk, woch, vc, doch auto wklepy;/
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

strasznie Cię mało :?

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

jak juz to death lepszy pod doom totem 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Och Karol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Och Karol »

Kotlet pisze:jak juz to death lepszy pod doom totem 8)
+1
Na pre-silesianie kilka osób się o tym przekonało, co? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Eldritch pisze:Czemu Lore of Slaanesh a nie Shadow czy Tzeentch ?

Bo jest super.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kotlet pisze:jak juz to death lepszy pod doom totem 8)
jest mega z totemem. Zupelnie dziala tak samo dobrze jak dyscyplina na wlasnym oddziale pod tym wzgledem.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ten kombos nie dziala Jasiek, testowalismy to teraz z Kotletem przez jakis czas i ta armia peka jak szklo, jak przeciwnik robi napor. No beznadzieja po prostu.

Realnie rzecz biorac masz 6 strzalow z helki, zanim wrog w Ciebie wleci. 1 to misfire, 2 to pudla w pustke, 1 wzbudza nie do konca taka jak miales nadzieja panike i 2 hity. 2 hity nie zatrzymaja nikogo.

Kazdy kowboj leci do oddzialu ryckow i kosi tam tryliard punktow (tzn. kazdy kowboj w rodzaju GUO, lord na dysku, pok, lord bretonski, dowolny smok, dominacja), w miedzyczasie smietnik blokuje Ci wsparcie i nagle przegrywasz w okolicach 4 tury.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Abstrahując od ilości punktów wlepionych w herosów, to mam tylko jedno pytanko: czemu duży mag Slaanesha nie ma Diabolic Splendour? Dałeś już Doom Totem, więc danie wspomnianego przeze mnie Gifta na magu, który ma z założenia siać paniki jest chyba dość obowiązkowe...
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu

tomekjar pisze:Abstrahując od ilości punktów wlepionych w herosów, to mam tylko jedno pytanko: czemu duży mag Slaanesha nie ma Diabolic Splendour? Dałeś już Doom Totem, więc danie wspomnianego przeze mnie Gifta na magu, który ma z założenia siać paniki jest chyba dość obowiązkowe...

35pkt co daje 25 pkt na plus co musialbym wywalic z lordow, czego nie chce robic.
lord slanesha nie ma w zalozeniu siac paniki - ma siac panike czasami, lore slanesha ma duzo zajebistsze czary niz panika.

Kacper: wydaje mi sie ze wiele zalezy od wystawienia, i rzucania skutecznego lub nie iluzjii, piszac ze mam 6 strzal realnie z hellcannonow nie wiem co masz na mysli bo czasem bedzie ich znacznie wiecej czasem bedzie ich mniej. A ryckow lubie mimo ich wielu wad i poki nie dokupie wiecej warriorow to bede poprostu na nich gral.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ja sie ostatnio tez na rycki przerzucilem, ale boostowane z 2 shrinow, jak raz na jakis czas uda Ci sie wyrzucic te 11-12 to masz nagle najlepszy unit w battlu. Na 2800 mieszcza Ci sie 2 helgi i 2 shriny, wiec skoro tak liczysz na te helenki, a dodatkowo chcesz sobie kawaleria pograc, to chociaz wez te rozpe troche ugrywalnij. Przykladowo w zamian za tego ciecia na kucyku, wrzuc solidnego BSB, na ktorym grales juz wczesniej, tj. Armour of Zhrakk, Dawnstone, Favour of the Gods, wyjeb Doom Totem, bo jest badziewny (srsly, gralismy na nim jakis czas i ja i Kotlet i to po prostu nie dziala), z malego maga wywal oczko, z lorda stream i jak zloto mieszcza Ci sie 2 shriny, ktory dodatkowo maja ten zajebisty bonusik, ze jak trafiasz na jakis imperialny albo wood elficki defens, to zawsze mozesz sobie zaslonic helki, jesli na stole jest patelnia.
A tak poza tym, to brakuje Ci sztandarow, pamietaj ze na Arenie i na pre-Arenach wszedzie jest B&G wiec warto miec to na uwadze. No i na tych teczowcach z buta to jednak wrzucilbym Raptourous, a nie jakies chuje muje, jak masz tam raptorousa to naprawde jest to oddzial twardy jak skala.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Cenna uwaga ze sztandarami, ale to rospa do pogrania w wawie z kolegami a nie na mastera : ] na mastera bym tym raczej nie pojechal.

Co do tego że knighci na 2 shrine'ach sa zajebiscie mocnym unitem z wardem to wiem dobrze bo gralem na tym dlugo przed Tobą : P hah!

Raptourous zajebisty ale chcialem miec jak juz 2 unity to z wardem od strzelania 4+ na piechcie i 5+/6+ na kawie z mysla ze jak juz jest mnie tak malo to chociaz zeby mnie nie wystrzelali tak szybko : ]

Oczko chetnie wywale ale streama nie chce sie pozbywac bo zajebiscie sie przydaje czasami, ale masz racje ze jak troche przytne to wejda te kapliczki. Gorzej ze chcialem potestowac ten doom totem a tu juz gasisz mnie ze nie ma sensu nawet probowac : [ (pegazy spierdalajace na 6! )
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

No wlasnie gralem podobna rozpa na Debka, tylko zamiast maga slaanesha wstawilem smoka i dostalem taki huczacy wpierdziel w 4 turze, ze od razu Doom Totem wylecial z rozpy. W 1szej zdal liderke na lordzie na 7, potem 2 razy zdal pegazami, bo lorda juz nie widzialem, potem jeszcze jakas zdal i nagle mialem na swojej polowie 2 lordow na pedziach, 3 lance, 3 razy pedzie, a do kontry miekkie rycki i smoka (bo helenami liczylem, ze jeszcze jakas panike wzbudze - wzbudzilem, zdal na 6). Pokontrowalem co sie dalo, reszta mi wjechala, wyjechala, odwrocila sie, dobila smoka i rycki i narrrrrrrrrra.
A ward na strzelanie niepotrzebny bo i tak wszystko co moze nawala po helenach, wszyscy olewaja tych pieszych.

ODPOWIEDZ