Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Jeśli się nie myle to errata zniosła tą zasadę dla WLC i liczba ataków jest oparta na liczebnosci załogi więc może się zmniejszać. Ostatnio czytałem errate i podręcznik w którym nanosiłem poprawki stąd miałem mętlik w głowie i się dopytywałem, żeby wiedziec na 100%.
Jeszcze jedno. Czy WLC może strzelać bez testu podczas dzialania storm bannera? W podręczniku stoi, że magiczne pociski nie podlegają testom tylko pytanie czy nie chodzi tylko o efekty czarów?
Jeszcze jedno. Czy WLC może strzelać bez testu podczas dzialania storm bannera? W podręczniku stoi, że magiczne pociski nie podlegają testom tylko pytanie czy nie chodzi tylko o efekty czarów?
Looknij w errate, a zgasisz swój zapał. A co do storm bannera to chodzi dokładnie o magiczne pociski z magiiPedros pisze:Zawsze grałem że ma 3 woundy, ale przecież book > książka główna. A tam jak wół stoi, że ilość woundów całości to 4, a statystki załogi są potrzebne tylko do close combatu...
SPECIAL RULES
Ponderous War Machine: If the crew is forced to flee
for any reason the Warp Lightning Cannon is destroyed.
The Warp Lightning Cannon is a war machine and both
it and the crew are considered to be a single combined
model. The characteristics have been detailed for both
crew and machine as they are used at different times.
When being shot at or targeted with spells use the
higher Toughness, while in close combat use the lower
Toughness value. There is only a single combined
Wounds profile that both Warp Lightning Cannon
and crew draw from. If this combined Wound profile
reaches zero the entire model is removed as a casualty.
Z tego też wynika, że działo zawsze walczy posiadając 3 ataki, niezależnie od ilości straconych ran...
Przepraszam, ze się wtrącam panowie futrzaci ale mam pytanie, czy do jednego oddziału monków można wsadzić dwie furmanki? 

Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Nie można, errata pozwala na mix 1:1 

www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Infernal Puppet
- Masakrator
I z regenki też.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Co się dzieje jak w turze przeciwnika po wywardowaniu dzwona rzucęna tabelce scorcha, czy mogę go rzucić jako normalny czar i czy przeciwnik moze go dispelowac? ?
Czy po zabiciu Abomki i wysypaniu się z niej swarmów są punkty za zniszczonego Potwora?
Czy po zabiciu Abomki i wysypaniu się z niej swarmów są punkty za zniszczonego Potwora?
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, o 11:27 przez Inferno, łącznie zmieniany 1 raz.
Po wywardowaniu hita w dzwon nie rzucisz scorcha z kilku powodów:
1)Wystarczy zranić dzwon, żeby dzwonił
2)Jak dzwon dzwoni, bo np. dostał z armaty, to tylko na jednej kości - czyli nie ma szans rzucić czaru.
I tak, jak z truchła abomki wyjdą szczury, to za potwora dalej są punkty dla przeciwnika, zaś same swarmy nie mają żadnej wartości punktowej.
1)Wystarczy zranić dzwon, żeby dzwonił
2)Jak dzwon dzwoni, bo np. dostał z armaty, to tylko na jednej kości - czyli nie ma szans rzucić czaru.
I tak, jak z truchła abomki wyjdą szczury, to za potwora dalej są punkty dla przeciwnika, zaś same swarmy nie mają żadnej wartości punktowej.
No dobrze, ale za każde takie zranienie rzucasz jedną kością na tabelkę dzwonu, nigdy więcej przecież, a wtedy max osiągnieć wynik 6, a nie 9-10. Coś mylę?
Pokutuje stara edycja skavenów - dzwon dzwoni, jak wywarduje, i to z trzech kości