Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Panowie o co chodzi dokładnie z look-out gnoblarem? Przeciez na tych samych zasadach opisanych w LOG, BSB dostaje LOS bez gnoblara...
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
wymaga 3 a nie 5 modeli ?
Noobowskie pytanie a właściwie dwa nie mam rulebooka i wieki nie grałem w Warhammera więc się zastanawiam :
1. Jak jest z oddziałem 6 Maneaterów w rankach ze zdolnością snajper - czy oba rzędy mogą strzelać i czy każdy może strzelać do innego celu ??
2. Jak są rozdzielane woundy na Mournfang Cavalry czy najpierw idzie po Mournfangu czy jakoś inaczej ??
1. Jak jest z oddziałem 6 Maneaterów w rankach ze zdolnością snajper - czy oba rzędy mogą strzelać i czy każdy może strzelać do innego celu ??
2. Jak są rozdzielane woundy na Mournfang Cavalry czy najpierw idzie po Mournfangu czy jakoś inaczej ??
- Król Goblinów
- Wodzirej
xet mógłbyś poda źródło? nie jest przypadkiem tak ze oddział ze sniperem musi targetowac 1 cel?
Myślę że zależnie od ilości kawalerii czy chcesz oprzeć na nich jedną z głównych sił uderzeniowych czy jako dodatek ( tak jak ja zamierzam) w ilości 2 x 2 wtedy ironfist co by za szybko nie zeszli natomiast jeśli jest ich więcej można pobawić się w dwurak...