8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
na jedno i drugie nie dziala.
Jedno i drugie ma fixed value jesli chodzi o sile ataku i nie jest zalezne od sily sfinksa
Jedno i drugie ma fixed value jesli chodzi o sile ataku i nie jest zalezne od sily sfinksa
1. Czy Killing Blow działa na np herosa na juggerze/deamonic steedzie?
spojler:Wg RB KB nie działa na monstrous cav.
2. Czy Killing Blow działa na kolesia na smoku/mantysi itp.
3. Czy KB działa na herosa na dysku?
Dzięks z góry
Dzięks z góry
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Tak dla wytłumaczenia- działa bo ci herosi z buta są infantry. Z FAQ GW.Marios pisze:1. Czy Killing Blow działa na np herosa na juggerze/deamonic steedzie?
Dzięks z góry
Czy ironblaster strzelając po ruchu z kartacza ma -1 do trafienia za ruch 

wracajac do zionięć.
Mam warda na ranged ataki, coś we mnie zioneło, ward działa. Coś mnie zaszarżowało i zionęło, warda mam czy nie mam? Jak dokładnie zionięcie jest traktowane w combacie? Podobnie jak banshee- to jest shooting którego można użyć (zamiast templatki 2d6) czy staje się to zwykłym atakiem B2B?
Mam warda na ranged ataki, coś we mnie zioneło, ward działa. Coś mnie zaszarżowało i zionęło, warda mam czy nie mam? Jak dokładnie zionięcie jest traktowane w combacie? Podobnie jak banshee- to jest shooting którego można użyć (zamiast templatki 2d6) czy staje się to zwykłym atakiem B2B?
Zionięcie w combacie nie jest ranged atack, wiec nie masz warda.Urban pisze:wracajac do zionięć.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
nie masz tez sava za lion peltyAndrzej pisze:Zionięcie w combacie nie jest ranged atack, wiec nie masz warda.Urban pisze:wracajac do zionięć.

Czy można rzucić pojedynek postaci stojącej w drugim szeregu? Chodzi mi bardziej o to, czy w razie odmowy postać taka zgodnie z wolą przeciwnika wędruje z drugiego szeregu do ostatniego (np. Slann)?
Czy gdy Slann jest generałem & bsb i zostanie złamany w walce, to czy od razu ginie?
Dzięki
Czy gdy Slann jest generałem & bsb i zostanie złamany w walce, to czy od razu ginie?
Dzięki

Zawsze musi znajdować się w drugim szeregu. Więc dopóki ktoś go nie zajdzie od tyłu/boku albo zabraknie saurusów z przodu to nie może być w BTB z żadnym wrogim modelem. Więc nie może przyjmować i rzucać pojedynków oraz robić make way. Armybook opis slanna nie pamiętam strony.
A ginie ponieważ nosi sztandar. Rulebook strona 107.
A ginie ponieważ nosi sztandar. Rulebook strona 107.