wychwa pisze:i mag i pająk mają warda ?
Jeżeli w opisie przedmiotu nie ma , że posiadacz i jego mount mają warda , to ward save posiada mag , a pajączek nie.
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
wychwa pisze:i mag i pająk mają warda ?
Wedug mnie nie może dowskrzeszać jednostek TK, przynajmniej według mnie ten zapis z Army Book'a VC'tów temu zabrania:ziolo pisze:No tak, mówiłem, że w tą stronę wiem, ale jak to jest jeśli wampiry chcą wskrzesić jednostki tomb kingsów ?
AB: VC p.38 pisze:Target one of your own Undead units or characters within 18". The target unit regains D6 Wounds worth of models.
RB p.77 (skirmish) pisze:they make supporting attacks as normal, however.
2. Dwie jedynki w czasie casta/ dispela nic nie znaczą oprócz dubletu na potrzeby niektórych przedmiotów oraz tego, że jeżeli rzucasz z dwóch kostek to próba czarowania kończy się niepowodzeniem z powodu zasady "Not enough power!".RB p. 49 (horde) pisze:Warriors in the horde can make supporting attacks from the third rank, not just from the second!
Mylisz sie, nie wykluczją sie.Wszystkie modyfikatory wliczają sie normalnie.Oddział deklaruje szarżę, ty wykonujesz S&S do niego tam gdzie stoi po czym oni dostawiaja sie do ciebie.Magnus pisze:daleki zasieg i strzal do szarzujacego sie wykluczaja