Ogry na 2600

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
szeregowiec ryan
Mudżahedin

Ogry na 2600

Post autor: szeregowiec ryan »

Moj pomysł na 2600.

Lord:
Slaughtermaster - 335 Pts
General, 4 Lvl, Lore of Beast
Armour of Destiny [50]

Heroes:
Butcher - 150 Pts
Lore of The Maw
Hellheart [50]

Firebelly - 125 Pts
Potion of Speed [5]

Bruiser - 179 Pts
Battle Standard Bearer, Heavy Armour
Talisman of Preservation [45]

Core:
7 Ironguts - 336 Pts
Musican, Standard
Banner of Swiftness [15]

6 Ironguts - 288 Pts
Musican, Standard
Banner of Eternal Flame [10]

3 Ogres - 93 Pts
Light Armour, Extra Hand Weapon

10 Gnoblars - 25

Special:
Sabretusk - 21 Pts

Gorger - 90 Pts

3 Mournfang Riders - 245 Pts
Musican, Standard
Banner of Discipline [15]

7 Maneaters - 542 Pts
Heavy Armour, Brace of Pistols
Poison, Stubborn Musican, Standard
Dragonhide Banner [50]

Rare:
Ironblaster - 170 Pts

Plan jest taki ze w Manach idzie generał, bsb i belly i kroja wszystko, a jak cos spierdala to walimy salwą 24 strzałów :D Do wiekszych Ironów idzie Butcher i dzieki ruchowi 7 stara sie w miare szybko odpalić Hellhearta. Wszystkie kluczowe oddziały maja Ld 8 wiec nie jest najgorzej.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Oh master Ryan, takie to niejakie:

Beast jest słaby - light albo death, w zależności od pomysłu. Gienio chciałby Grut Sikla, a już na pewno DS'a. do hellharta nie jestem jakoś przekonany , zwłaszcza ze nie wziąłeś snipera na ludojadach. Belly tez szybko zginie- w ogóle dziwnie ci herosi złożeni.

tylko 1 ironi mogą mieć magiczy sztandar- i w takiej konfiguracji +1ld nie byłby zły. Imho jest ich za mało - zabierasz sobie miejsce , a żaden z nich się solo nie przebije. Po co 10 gnoblarów?

Widze o 2 sabertuski za mało :wink: 3 ridersów ok, ale z flaming bannerem albo przerzutem LD. Maneaterzy - skoro mają Dragonhide'a, to może lepiej dać im stubborn/swifstride? ten poison bez snipera jest trochę słaby.

no i 2 blaster.. na 2400+ jez juz w co strzelac, zbyt dobra maszynka żeby nie brac dwóch.

pzdr,KG

szeregowiec ryan
Mudżahedin

No własnie tez myslałem nad beastem... Gdyby był light to nie byłoby watpliwosci, problem polega na tym ze jest heaven - tez troche sredni ale bede o nim myslał. Maw tez nie wydaje sie zly - T, S i Regenka dla wszystkich wokół. Lora do przemyslenia. Co do złozenia itemów zawsze miałem inne pomysły niz reszta :P Zobaczymy jak wyjdzie w praniu chociaz rzeczywiscie Hell do przemyslenia na DS i Sabretuska :D Po co 10 Gnobów? Zeby miec dodatkowe wystawienie :D

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

lista IMOsów:
Ironi w jeden klocek ze sztandarem +1ld, zamiast gnoblarów dispel scroll albo drugi sabretusk.
Brak jakichkolwiek magicznych ataków w armii.
Na dużym buczerze dałbym Maw, na małym beast jeśli już - i to tylko dla sygnaturki
Na mournfangi sztandar przerzutu LD
Na tak dużym oddziale bojowym maneaterów, który ostrzał traktuje tylko jako okazjonalną przygodę, wywaliłbym jednak poison - a zamiast tego dałbym swiftstride lub ITP

szeregowiec ryan
Mudżahedin

@Debalial
Mega dzieki :D Z magia własnie myslałem o takim kminie, czyli duzy z Maw i mały z sygnatura z Beasta ale myslałem ze mnie wysmiejecie za nasza domene :D Co do manów do poison w combacie tez daje kopa, szczególnie na monstrousy albo potwory, choc swiftsride jest kuszace... I to wcale nie jest takie okazjonalne strzelanie bo zawsze mozna zrobić ze stój i strzelaj 24 ataki :D

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

ja tam uważam że domena ogrów dużo im daje, oddział z regeną jest strasznie twardy

ale skąd Ty bierzesz 24 strzały z tych maneaterów? ja tam widzę tylko 14 :?

szeregowiec ryan
Mudżahedin

No własnie - pytanie, czy multiple shot dotyczy jednego pistoletu czy pary?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

eee para pistoletów daje zasadę multiple shot... czyli każdy model strzela max 2 razy
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

To już by było grube przegięcie :).
Powtórzę za KG.
Przydałyby się pieski. 1 ludojad mniej i masz zabezpieczone punkty.
Gnoblary w takiej ilości miałem na silesianie i naturalnie to nie ma sensu, juz lepiej skąd punkty wyciągnąc by zrobić konkretny klocek i mieć kogoś w pupie (wtedy też automatycznie będziesz miał pełne punkty w corach).
Gdyby powyższe opcje się udało to bym wywalił też ogry i poszukał punktów na leadów (jesli chodzi o walkę to pomijając fakt braku add to są tacy sami, tyle że "teoretycznie" omiotą jakis śmietnik w postaci lekkiej jazdy

ODPOWIEDZ