Krasnoludy Grześka - up 2014.08.10 pierwsze norsy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Re: Krasnoludy Grześka - up 2011.09.02 Hammerersi

Post autor: Motorek »

Oj, =D> . Aż zazdroszczę, że to nie mój oddział.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Bardzo fajne krasie, dopieszczone w każdym szczególe =D> Widać że Twój skill idzie w górę i to ostro =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

świetne figsy, klimatycznie pomalowane. chciałbym kiedyś zagrać przeciwko Twojej armii, ale musiałbym wziąć ze sobą defibrylator, bo bym dostał ataku jakbym ją zobaczył. MEGA!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Kawał solidnej roboty, wyśmienita robota =D> .
Modeli oczywiście lekko zazdroszczę :wink: .

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

Lekko? ja bardzo zazdroszczę :) Sam mam dwarfy, z tym że właśnie wracam do zabawy po jakiś 7 latach bez grania :)
Jakieś stare modele mam, ale niestety Hammerów niet.

BAAGRRAA
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: BAAGRRAA »

Zgadzam się z poprzednikami co do klimatu i estetyki twoich figurek.
Tak na marginesie - "Czempion w kasku" przypomina w pewnym stopniu inkwizytora z Heroes V.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Świetne modele i porządne, godne ich malowanie :D Gratuluję oddziału, ja na razie czekam na dużą dostawę z Anglii, wtedy wrócę ze zdwojoną energią do malowania moich kraśków :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

pięknie mistrzu pięknie :)
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Brytan
Pseudoklimaciarz

Post autor: Brytan »

Troszkę "cukierkowi" ale technicznie - jak dla mnie - to jest extraklasa. Naprawdę z prawdziwą przyjemnością podziwiałem ( i podziwiać będę ) Twoją pracę. Bardzo podobał mi się też sposób wykonania niektórych zdjęć figurek. Chodzi o umiejscowienie trawiastej podstawy dla figs w taki sposób, że odległe tło z rośliną w rogu sprawia taką przyjemną dla oka, klarowną głębię obrazu. Wyśmienite =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wrzucam w końcu coś z kraśków - tym razem lord na tarczy. Rakso ma trochę racji - wymodelowany jest miejscami kiepsko, płaszcz lorda źle mi się malowało - płaski jest bardzo, Gotrek też miejscami baardzo kanciasty :wink: . Ale model jako całość podoba mi się. Jak zwykle fotki nienajlepsze - trudno. Zapraszam do komentowania:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Przydały by się większe fotki żeby ocenić dokładniej. Nie jesteś już początkującym malarzem więc trzeba się czegoś poczepiać w końcu ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

fajne peleryny i podstawka
]arrrr

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kurde, na żywo to najfajniej imho wygląda broda króla oraz pióra i broda Gotreka - z tych elementów jestem zadowolony - a na fotce nie bardzo. Wrzucam trochę większe fotki - na szybko robiłem, bo za długo muszę czekać na możliwość resizu starych w Photobuckecie. nie chcę dawać za wielkich, żeby nie rozjeżdżać forum:

Obrazek Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Jak zwykle brodacze w Twoim wykonaniu prezentują się znakomicie :D . Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to do doboru odcienia niebieskiego. Jak dla mnie zbyt jaskrawy, z poziomu stołu bardziej wyrazisty, na zbliżeniach przykuwa oko i odwraca uwagę od reszty modelu.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Świetny model, pierwszy raz go widzę. Malowanie bardzo fajne, porządnie wykończony, fajne przejścia =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Choć zdjęcia IMO wciąż za małe, to jak napisał:
Rakso_The_Slayer pisze:Nie jesteś już początkującym malarzem więc trzeba się czegoś poczepiać w końcu ;)
...trochę skrytykujemy ;)

Podobają mi się metaliki i dobór kolorów, a także skóra krasnoludów oraz broda Bugmana (?)
Może to wina zdjęć ale przejścia pomiędzy kolorami (zielony i czerwony płaszcz, biała broda, niebieskie gacie) wydają się za ostre, przydałoby się trochę warstw pośrednich.
Poza tym fajna podstawka, a za cały model =D>

BAAGRRAA
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: BAAGRRAA »

Jak zwykle świetna robota w Twoim wykonaniu. Ze starannością są pomalowane szczególiki typu złote ozdoby na płaszczu i orężu.

Moim zdaniem mogłeś bardziej pocieniować brodę lorda na tarczy. Przy końcach bródki mam wrażenie, że wytworzyły się kołtuny, co nieco psuje wygląd króla. Z tych trzech bród najfajniej wyszła Tobie broda slayera. Widać na niej konkretnie zapuszczony zarost i ten "rudawy kolor" jest ciekawie pocieniowany, co sprawia, że wygląda realistycznie.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

smiejagreg pisze:A ja lubię podstawki z dużą ilością skał... Przynajmniej moje rezuny będą mogły łupnąć przeciwnika trochę wyżej niż po kostkach :wink: :D .
Często wbrew pozorom zdarzają się płyty skalne, z których większa spoczywa na mniejszej - nie jest to niczym nienormalnym... I szpary pomiędzy nimi są widoczne... Nawet w Polsce :

Obrazek

I co :?: ? Czyżby płyty betonowe :?: :wink: :D .
Kuźwa gdzie to jest??
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Pingu teraz przegiąłeś :P imo to gdzieś na południu Polski, jak czasami spaceuję po lasach pod Krakowem to widuję podobne rzeczy.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

A tam :P bo 6 km od mojej chaty cos takiego jest, dlatego pytam
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

ODPOWIEDZ