Ogrze taktyki!

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
_reszka
Chuck Norris

Re: Ogrze taktyki!

Post autor: _reszka »

ledzi - jakoś ich nie widzę, nawet na papierze.

3x maneater z poison/sniper - różowo wyglądał na papierze jak book wychodził, w praktyce troszkę gorzej. ALE: nawet taka 3 zmusza przeciwnika do uwagi na swoich bohów, więc jako straszak komplikujący taktykę wroga, który to unit może i tak coś ugrać - a jak nie to pogania jakieś plewy, dołączy się do kanapki itp. - cóż, ja tam widzę dla takich miejsce na 2400-2600.

Mi brakuje oddziałów na fasty/przeszkadzajki wroga. Podobają mi się 3xbulle za 93 - bo wiadomo, tanie to a z większością plew sobie poradzi.

ALE ALE - dlaczego tutaj nie spróbować yeti? raptem 33 punkty (ok, zawsze na coś zabraknie) więcej ale są lepsi niż bule.
A może 1x bulle 1x yeti, 2x sabretuski a reszta bohaterowie i siła bojowa?

tak na szybko rzucam, bo koszt 1 yeti spadł o 21 pkt a pamiętam, że niektórzy brali ich nawet za 65.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Mi tam już 3 maneaterów sniper poison wygrałą bitwę jak w pierwszej turze zdjęli maga lorda :D
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Mi trójka poison, sniper, ethernal flame regularnie wygrywa gry. Co prawda taka trójka snajperska nie zawsze ściąga wrogiego maga, ale zawsze psuje przeciwnikowi ustawienie, zmusza do kitrania bohaterów, do tego kończy maszynki napoczęte przez Ironblaster, ściąga regenki z Abominacji czy Vargulfa, w walce bez problemu ciśnie trolle, atakiem na flankę pomaga Ironom (choć kawaleria tutaj będzie lepsza ;)) ostatnio dokończyli Steam Tank na dwóch ranach... Na 2,5k must have, na mniejsze punkty też do rozważenia.

No i te figurki... :)
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Yeti nie kosztują 33pts
ID: 2477

Majestic
Falubaz

Trójka kosztuje 33 punkty więcej niż trójka bulli z ahw. Osobiście mam dziką ochotę wystawić sobie futrzaki, ale na nie mniej niż 2,5k.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Murmandamus pisze:Mi tam już 3 maneaterów sniper poison wygrałą bitwę jak w pierwszej turze zdjęli maga lorda :D
Tak, ale do czasu aż przeciwnicy zauważą, że mamy taką "bombę atomową" do odpalenia. Wtedy będą już uważać. Ale co im to krwi napsuje, to ich.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Co do yethee- coś jest z nimi nie tak. niby tanie, ale w punktach odpowiednik 3 leadbelcherów. swiftstride ok, ale brak impaktów. flammable i brak muzyka(!) mnie osobiście zbyt utrudnia grę. 7 lidera nie pozwala już na dobre flankowanie, bo panika od psa już jest zagrożeniem. imho nie.
o ledach się wypowiem jak ich po testuje, ale czy 6 mają być grywalne to nie wiem. słabsze to i droższe od zwykłych bulli. 3 chyba to aż nadto.

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Ktoś ma pomysł na TK? :> martwią mnie te węże z ambusha co strzelają vs In :P
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Majestic
Falubaz

Najwyżej utłuką ci Ironblastera (i muszą się z tym pospieszyć ;)). Reszta armii powinna w tym czasie z niesmakiem szukać jakiegokolwiek mięsa na wrogiej armii.

Xen
Chuck Norris

koleś lubi grać na 3x3 ;P a to już większe zagrożenie niż jeden balster :P

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

O ile wiem ironblaster jest maszyną/rydwanem, czyli nie ma jako takiego współczynnika inicjatywy, czyli nie może zostac zraniony przez węże, warto to sprawdzić i w razie czego zażyć przeciwnika :D

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

bzdura:D
Jest chariotem i zdaje na ogra z załogi czy tam tego co ciagnie w każdym razie na najwyższej:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Majestic
Falubaz

Poza ogrem jest tam też jeden Gnoblar, a ten ma I3 :D.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

A to przepraszam, to rani na 6 :)

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Tak więc czego nie zabiją stalkerzy dobije katapa lub łuki ew. cascet
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Majestic
Falubaz

To straszne, a ogry będą stać do czwartej tury i ze zgrozą oglądać to widowisko.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Ojtam ojtam, niech zrobi rozpe na 3 gorgerach zobaczymy którzy łucznicy będą mocni w gębie :D

Xen
Chuck Norris

katapy schodzą od poisonów mam nadzieję ;P z kasketem może być problem :P

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów