Ogrze taktyki!
Moderator: Afro
Re: Ogrze taktyki!
ledzi - jakoś ich nie widzę, nawet na papierze.
3x maneater z poison/sniper - różowo wyglądał na papierze jak book wychodził, w praktyce troszkę gorzej. ALE: nawet taka 3 zmusza przeciwnika do uwagi na swoich bohów, więc jako straszak komplikujący taktykę wroga, który to unit może i tak coś ugrać - a jak nie to pogania jakieś plewy, dołączy się do kanapki itp. - cóż, ja tam widzę dla takich miejsce na 2400-2600.
Mi brakuje oddziałów na fasty/przeszkadzajki wroga. Podobają mi się 3xbulle za 93 - bo wiadomo, tanie to a z większością plew sobie poradzi.
ALE ALE - dlaczego tutaj nie spróbować yeti? raptem 33 punkty (ok, zawsze na coś zabraknie) więcej ale są lepsi niż bule.
A może 1x bulle 1x yeti, 2x sabretuski a reszta bohaterowie i siła bojowa?
tak na szybko rzucam, bo koszt 1 yeti spadł o 21 pkt a pamiętam, że niektórzy brali ich nawet za 65.
3x maneater z poison/sniper - różowo wyglądał na papierze jak book wychodził, w praktyce troszkę gorzej. ALE: nawet taka 3 zmusza przeciwnika do uwagi na swoich bohów, więc jako straszak komplikujący taktykę wroga, który to unit może i tak coś ugrać - a jak nie to pogania jakieś plewy, dołączy się do kanapki itp. - cóż, ja tam widzę dla takich miejsce na 2400-2600.
Mi brakuje oddziałów na fasty/przeszkadzajki wroga. Podobają mi się 3xbulle za 93 - bo wiadomo, tanie to a z większością plew sobie poradzi.
ALE ALE - dlaczego tutaj nie spróbować yeti? raptem 33 punkty (ok, zawsze na coś zabraknie) więcej ale są lepsi niż bule.
A może 1x bulle 1x yeti, 2x sabretuski a reszta bohaterowie i siła bojowa?
tak na szybko rzucam, bo koszt 1 yeti spadł o 21 pkt a pamiętam, że niektórzy brali ich nawet za 65.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Mi tam już 3 maneaterów sniper poison wygrałą bitwę jak w pierwszej turze zdjęli maga lorda 

Mi trójka poison, sniper, ethernal flame regularnie wygrywa gry. Co prawda taka trójka snajperska nie zawsze ściąga wrogiego maga, ale zawsze psuje przeciwnikowi ustawienie, zmusza do kitrania bohaterów, do tego kończy maszynki napoczęte przez Ironblaster, ściąga regenki z Abominacji czy Vargulfa, w walce bez problemu ciśnie trolle, atakiem na flankę pomaga Ironom (choć kawaleria tutaj będzie lepsza
) ostatnio dokończyli Steam Tank na dwóch ranach... Na 2,5k must have, na mniejsze punkty też do rozważenia.
No i te figurki...

No i te figurki...

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Trójka kosztuje 33 punkty więcej niż trójka bulli z ahw. Osobiście mam dziką ochotę wystawić sobie futrzaki, ale na nie mniej niż 2,5k.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Co do yethee- coś jest z nimi nie tak. niby tanie, ale w punktach odpowiednik 3 leadbelcherów. swiftstride ok, ale brak impaktów. flammable i brak muzyka(!) mnie osobiście zbyt utrudnia grę. 7 lidera nie pozwala już na dobre flankowanie, bo panika od psa już jest zagrożeniem. imho nie.
o ledach się wypowiem jak ich po testuje, ale czy 6 mają być grywalne to nie wiem. słabsze to i droższe od zwykłych bulli. 3 chyba to aż nadto.
o ledach się wypowiem jak ich po testuje, ale czy 6 mają być grywalne to nie wiem. słabsze to i droższe od zwykłych bulli. 3 chyba to aż nadto.
Najwyżej utłuką ci Ironblastera (i muszą się z tym pospieszyć
). Reszta armii powinna w tym czasie z niesmakiem szukać jakiegokolwiek mięsa na wrogiej armii.

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
O ile wiem ironblaster jest maszyną/rydwanem, czyli nie ma jako takiego współczynnika inicjatywy, czyli nie może zostac zraniony przez węże, warto to sprawdzić i w razie czego zażyć przeciwnika 

bzdura:D
Jest chariotem i zdaje na ogra z załogi czy tam tego co ciagnie w każdym razie na najwyższej:)
Jest chariotem i zdaje na ogra z załogi czy tam tego co ciagnie w każdym razie na najwyższej:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
A to przepraszam, to rani na 6 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ojtam ojtam, niech zrobi rozpe na 3 gorgerach zobaczymy którzy łucznicy będą mocni w gębie 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Kasket ma tylko 6 ataków z s5...