Luźne rozmowy o DMP

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Re: Luźne rozmowy o DMP

Post autor: Piotr »

Dyskusja na poziomie piaskownicy. Wyhamujcie koledzy, nie ma co pogłębiać podziału PN/PD...

Bydgoszcz/Toruń/Włocławek ma bliżej do Gorzowa i często tam jeździ. Na Śląsku bywają tylko dwie osoby.

Niemniej, oferta Kozłowa na pewno warta jest rozważenia. Czy jest gdzieś dostępna w wersji full pro - wszystkie detale, zdjęcia miejscówki (wizualizacja nowej hali)?

A drogi na Śląsku są fatalne - jedzie się dużo gorzej niż do Gorzowa.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Piotr pisze:Niemniej, oferta Kozłowa na pewno warta jest rozważenia. Czy jest gdzieś dostępna w wersji full pro - wszystkie detale, zdjęcia miejscówki (wizualizacja nowej hali)?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=813939#p813939
Zawiera wszystkie ważne informacje, fotki, informacje o noclegu i ilości miejsc, mogę jeszcze dopisać ustalenia z tej dyskusji (zakładane ceny wejściówek, wyżywienia itp).
Wizualizacja nowej hali - jeśli uda nam się zdobyć, to z pewnością wrzucimy.
Piotr pisze:A drogi na Śląsku są fatalne - jedzie się dużo gorzej niż do Gorzowa.
:oops: Nie wiem jak inne odcinki, ale akurat w tym roku musieli się złapać za remont dróg w Kozłowie... Za to w przyszłym będą lepsze, przynajmniej te odcinki. ;)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

KrzysiekW pisze:Nie wiem jak inne odcinki, ale akurat w tym roku musieli się złapać za remont dróg w Kozłowie... Za to w przyszłym będą lepsze, przynajmniej te odcinki.
Już bez przesady, dróg nie możemy obiecać :D Euro się szykuje, powinni zdążyć.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Czekam na tą ofertę malborka czekam.... a tu nic:D

Chłopaki chyba zamek wzieli to i z fotkami pomogę:

Obrazek
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jak miejscówa fajna to pograłbym. Lubię te klimaty. :)

Nie jeżdżę do Was dlatego zapytam. Jak wygląda nocleg i catering? Ile wejściówka?

Tyrant
Mudżahedin

Post autor: Tyrant »

to narazie napisze oferte a pozniej wkleje zdjecia bo jeszcze na nie czekam osrodka... tam gdzie bedziemy grac...
to po piersze sala jest wielkosci 3 boisk do siatkówki po mniedzy nimi jest 5 m odstepu sala jest na powyzej 600-700 osob jest dobra wentylacja i zarazem mozna otworzyc okna.. wejscie bedzie ok 35-45 zloty ale wtym bedzie 1 cieply posilek (kotlet ziemniaki surowka) na obiekcie znajduje sie basen za ktory bedzie trzeba zaplacic po znisce 6 zloty za godzine w niedziele od rana 5 zloty i sauna za uzycie 8 zloty zarazem znajduje sie orlik i mozna w pileczke w kosza pograc...nocleg od szkoly znajduje sie 100 m w interacie tam jest miejsc ok 135 osob i wielka sala gdzie bysmy polozyli na materacach dobitkow...na zamek 300 metrow do macdonald 50 m do centrum 100m(knajpy dyskoteki) jeszcze wkleje zdjecia to zobaczycie jak tam wyglada ich strona http://www.szkolnictwo.pl/szko%C5%82a,z ... lnych+Nr+4

PS mam czas do konca listopada aby burmistrzowi podac date...

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

Piotr +1.

pragne tylko przypomniec, ze kilka lat temu Slask tez dostal mastera. I mimo, ze byla sala to nie udzwigneli organizacji. dopiero dwa tygodnie przed planowana data oznajmili to calemu srodowisku i podczas 14 dni Rogaty Szczur podjal sie zorganizowania mastera w zastepstwie.
Wole nie myslec co bedzie jesli ta budowa nie zostanie dokonczona "przez sroga zime" albo cos nie zostanie odebrane z jakiegokolwiek powodu. proponowanie DMP w wirtulnej sali, wybaczcie, brzmi jak kpina z calego srodowiska. natomiast porownywanie wybudowania sali do mozliwosci wynajecia to szczyt hipokryzji.
proponuje poczekac rok i wtedy zglosic kandydature z gotowa sala, a nie (moze) samymi fundamentami.

z ligowym pozdrowieniem, Buszmen.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Inni ludzie, inne czasy, masz coś do zarzucenia SUT 1 i 2 oraz TDM?
Hipokryzją to była cena kiełbasy na tegorocznym DMP oraz to, że ludzie przez pół Polski albo i całą wieźli rzeczy do gry w piłę, a nie załatwiliście obiecanego boiska.

Mówimy, że hala będzie, więc będzie i mówią to ludzie z większą renomą w środowisku niż ja...
Tak jak napisał Karli bonajże nadiśmy Wam powód żeby nam nie wierzyć?

Napisaliście obniżymy cenę, ale jak bardzo, zadeklarujcie się
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Pytanie do Gorzowa.

ETC chcecie zrobić w szkole, w której organizowane było tegoroczne DMP? Wywnioskowałem to z tego, że chcecie pogodzić obie imprezy. Jest to zrozumiałe, ale czy pomieścicie tam 500 graczy? Jeśli jednak robicie na większej hali to koszty wzrosną czy zmaleją? Wciąż nie podaliście ceny.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

no i czy macie ludzi a potrzeba ich wielu gotowych pracowac non stop przez 11 dni przy tych imprezach

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

jacy inni ludzie? tez slaskie kluby i czesc ludzi ta sama.
polecam zapoznac sie ze znaczeniem slow, jesli juz ich uzywasz. tutaj link- http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja
no i czy macie ludzi a potrzeba ich wielu gotowych pracowac non stop przez 11 dni przy tych imprezach
nie ucz ojca dzieci robic. o ludzi to raczej martwilbym sie przy budowie sali, badz czegokolwiek innego w naszym kraju. boisko bylo dostepne caly czas- nie moja wina ze zachcialo Wam sie grac po 22 kiedy obowiazuje cisza nocna. sasiedzi sa wrazliwi, wiec nie ma sensu ich prowokowac. czepiles sie czegos jak Furion czajnika :P cena kielbasek nie byla w naszej gestii- kazdy mial posilek w cenie wejsciowki. jak obiecalismy, tak bylo. dawno zostalo wszystko wyjasnione w temacie DMP. czyzbys nadal czegos nie rozumial? zapraszam do tematu o DMP 2011 albo na priv. moze przedstawie to jeszcze jasniej.

swoja droga dziwne, ze glowni malokontenci wtedy i teraz to ludzie, ktorzy chca zorganizowac DMP w 2012.
ETC chcecie zrobić w szkole, w której organizowane było tegoroczne DMP? Wywnioskowałem to z tego, że chcecie pogodzić obie imprezy. Jest to zrozumiałe, ale czy pomieścicie tam 500 graczy? Jeśli jednak robicie na większej hali to koszty wzrosną czy zmaleją? Wciąż nie podaliście ceny.
o ETC sie nie martw.
Mówimy, że hala będzie, więc będzie i mówią to ludzie z większą renomą w środowisku niż ja...
Tak jak napisał Karli bonajże nadiśmy Wam powód żeby nam nie wierzyć?
tu nie chodzi o powod. kazdy doskonale wie jak to w naszym kraju wyglada. ja nie kupuje tlumaczenia, ze "cos ma byc to bedzie".
Kalesoner pisze:Trochę jak w naszej polityce. Pojazdy, zastepcze tematy, a Szmaja cały czas nie napisał czy i o ile będzie tańsza wejściówka jeśli DMP zostanie w Gorzowie. :D
powiem tak- ETC jest pewne, wiec bedzie i nizsza wejsciowka. o ile? dzisiaj nie jestesmy w stanie okreslic. podamy jak bedziemy pewni.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Wyobraz sobie ze doskonale je znam... Do tego co rozumiem przez swoja wypowiedz pasuje idealnie ale na publicznym forum nie bede wszczynal nastepnego flame tlumaczeniem.

Czepiam sie dmp bo Ty sie czepiasz niewybudowania hali a Twoim jedynym argumentm jest "bo to Polska wlasnie" w telewizji sie nazluchales ze chinczycy nam drog nie zrobili czy co u Ciebie takie poglady wywolalo? . Jak juz ktos napisal inwestycje lrywatne i panstwowe to dwie rozne bajki. Poza tym jak prseczytasz ze komus zepsula soe nowa honda to Ty juz tez nie kupisz bo sie na pewno popsuje? Bzdura

nie wspominaj slaskiego maztera sprzed lat bo w organizacji tego chocby biore udzial ja (wtedy nie wiedzialem co to warhammer) lub lidder

Tak jak napisalem kilka stron wczesniej oferty wisza i nie powinni sie orgowie obrzucac oskarzeniami tylko inni zainteresowani zadawac pytania.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Tyrant pisze:to narazie napisze oferte a pozniej wkleje zdjecia bo jeszcze na nie czekam osrodka... tam gdzie bedziemy grac...
to po piersze sala jest wielkosci 3 boisk do siatkówki po mniedzy nimi jest 5 m odstepu sala jest na powyzej 600-700 osob jest dobra wentylacja i zarazem mozna otworzyc okna.. wejscie bedzie ok 35-45 zloty ale wtym bedzie 1 cieply posilek (kotlet ziemniaki surowka) na obiekcie znajduje sie basen za ktory bedzie trzeba zaplacic po znisce 6 zloty za godzine w niedziele od rana 5 zloty i sauna za uzycie 8 zloty zarazem znajduje sie orlik i mozna w pileczke w kosza pograc...nocleg od szkoly znajduje sie 100 m w interacie tam jest miejsc ok 135 osob i wielka sala gdzie bysmy polozyli na materacach dobitkow...na zamek 300 metrow do macdonald 50 m do centrum 100m(knajpy dyskoteki) jeszcze wkleje zdjecia to zobaczycie jak tam wyglada ich strona http://www.szkolnictwo.pl/szko%C5%82a,z ... lnych+Nr+4

PS mam czas do konca listopada aby burmistrzowi podac date...
Tak szczerze, to oferta Malborka jest naprawde kuszaca. Wszystko w zasiegu reki, wypasiona sala, zapewnione spanie w przyzwoitych warunkach, no i klimat chyba jedyny w swoim rodzaju. Dojazd? Hmm, screw dojazd :) Tragedii nie ma.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Tak szczerze, to oferta Malborka jest naprawde kuszaca.
Ano. Tylko niestety nie mam pojęcia, kto za tym stoi. I nie jest to żaden przytyk - po prostu chciałbym wiedzieć, jakie kluby i ludzie będą to firmować swoim nazwiskiem. O Gorzów jestem całkowicie spokojny, o nas też (na sali która już jest spokojnie zmieści się 200 osób - teraz grało 110, bo jeszcze warmachine i zostało od cholery miejsca), a ofertę Malborka przedstawia jedynie Tyrant, który np. dla mnie jest, z całym szacunkiem, jedynie ksywką na forum.

W ogóle nie rozumiem o co te ostre przepychanki. Walczymy o zajebisty przywilej - zapieprzanie przy masterze na 200 osób. O przywilej na który Wawa bardzo roządnie się wypięła, bo ani z tego nie ma sensownej kasy (nie mówię o licealistach/studentach, tylko o dorosłych ludziach z rodzinami i pracą), ani jakiegoś zajebistego prestiżu. Gracze powiedzą "fajnie było, świetna impreza" i to musi wystarczyć za całą nagrodę.

Zgłosiliśmy swoją kandydaturę i w efekcie Gorzów się musi bardziej postarać, bo nie dostanie DMP z automatu. Nawet, jeśli Kozłów nie przejdzie, to i tak wszyscy zyskają, bo DMP będzie lepsze i tańsze niż w tym roku.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Tyrant
Mudżahedin

Nazywam sie Marcin Dorobek i wsparcie mam trójmiasta i olsztyna

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Jeżeli uważasz to za wystarczające, to ok.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Tyrant pisze:Nazywam sie Marcin Dorobek i wsparcie mam trójmiasta i olsztyna
Marcin, a masz 100 blatów i 700-800 makiet? masz z 20 osób, które to rozłożą i złozą i z 6 które będą ogarniały ten syf? Jestes pewien tego, ze chcesz kandydowac?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Sorry Marcin, ale wolałbym usłyszeć to od reszty ludzi z BWT, Snota, Draconisu i Olsztyna. A tu nawet Lolhost się nie zająknął, że chce robić DMP w Malborku.

Tyrant
Mudżahedin

Powiem tak na ten moment mam 80 blatow bazę terenowa mam na ok 120 stołów dobrze.. i znowu ludzie... a to jest najmniejszy problem bo ludzie są

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Potrzebujesz minimum 120, masz sędziego?

Zablokowany