Armia?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Sadzio
Plankton

Armia?

Post autor: Sadzio »

Wiem jak jest na tym forum jednak o grze dowiedziałem sie 3 dni temu , mam lat 15 ale to wam do szczęścia nie jest potrzebne , nie chce sie też narzucać ale mam pytanie
Gdzie mogę znaleźć pokazane wszystkie figurki border princes czy jak to tam obrazki (ling)
jak wam sie chce to opisać coś o armiach wiem że ich jest 14(albo ling) i takie podstawowe zasady co mi będzie potrzebne do gry w to gdzie moge dostać figurki i poradnik , wiem ze na pewno zły temat ale nie łapie sie w tym :/ wiec przep raszam za ten temat ale nie moge sie połapać .. Znajomy ... no starsze odemnie pare alt wspomniał o tym pokazał coś spodobało mi sie em ... no tak on mi nie moze tego wytłumaczyć to bo nie ma na nic czasu gra 10 lat.. licze na wasząpomoc i przepraszam za błedy ;/

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

To jest strona od której wszystko co związane z Warhammerem sie zaczyna
http://www.games-workshop.com/gws/home.jsp
W lewym górnym rogu najezdzasz na Warhammer, pozniej wybierasz Warhammer Armies.Masz tam wszystkie dostępne armie i obrazki ktorych poszukujesz.Enjoy :D !
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Dodatkowo, jeśli masz gdzieś w pobliżu jakiś sklep sprzedający figurki do Warhammera (w prawie każdym większym mieście taki jest) to możesz się tam udać i poprosić o wprowadzenie do zasad (intro-game).
Obrazek

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Jak przedmówcy, najlepszy byłby sklep, wszystkie figurki obejrzysz na stronie http://www.games-workshop.com/gws/home.jsp

A żeby spamu nie robić, ściągnij sobie 2 numer Młotkowego ze strony http://mlotkowy.org
jest tam króciutki opis wszystkich armii. Wybieraj armię która pasuje Ci pod względem (w kolejności):

1. uroku figurek
2. flufu
3. zasobności portfela
4. stylu gry
5. unikalności względem znajomych (3 armie imperium na 4 graczy to masakra - u mnie na 5 graczy jest chyba z 8-9 różnych armii).

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

A ja bym jeszcze odesłał do Słownika Poprawnej Polszczyzny (15 lat i takie niegramatyczne zdania...).
Złośliwy jestem na wieczór :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ja bym tam po prostu zalecił przeglądarkę z autokorektą, jak Firefox, a co do wyboru samej armii i artykułów dla początkujących ten serwis: http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... r=0&thold=. Poza tym poproszę moda, żeby przeniósł ten temat do tematu o wyborze armii.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

green666
Wałkarz

Post autor: green666 »

Pograłem trochę O&G i nie kumam tej armii......przymierzam sie do zmiany na cos innego. I tu pojawia się pytanie:
-szukam armii strzelająco magującej (i ruchomej - imperium i krasnale odpadaja) - które armie się do tego najlepiej nadają? ktOrymi sie łatwiej a którymi trudniej gra?

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Mroczne Elfy :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Leśne elfy, może ogry
Obrazek

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Zasadniczo wszystkie elfy. Ogry też potrafią przetrzebić szeregi przeciwnika, ale strzelać zaczynają na większe punkty raczej.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Mroczne/Leśne elfy z tym ze raczej z naciskiem an mroczne, wbrew pozorom mają IMO lepsze strzelanie od ich leśnych kuzynów.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

ODPOWIEDZ