"Myśl tfurcza" by Daw [up 26.09 - Fell-Baty+ WIPy]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: "Myśl tfurcza" by Daw [up 13.09 - GG - WIP]
Dziękuję za komentarze - mocne mi schlebiają.. Jestem coraz bliżej zakończenia prac nad gwardią... powolutku zbliżam się do końca - pozostał już tylko sztandar - i tutaj kompletna pustka - jakieś proste rzeczy typu pergamin z napisem na tle błyskawic to myślę, że nie powinnno być problemem - problem stanowi jedynie fakt, że nigdy nie robiłem freehandu - boję się tego
Poniżej fotki grupy dowodzenia jeszcze bez podstawek:
A tutaj mamy już gwardię na podstawkach wyłaczając sztandarowego i staro-edycyjnego gwardzistę który posłuży za filler:)
Komentarze jak zwykle mile widziane - i może pomysły jakieś na fajny banner ale taki w sam raz na początki zabawyz freehand-ami?
Poniżej fotki grupy dowodzenia jeszcze bez podstawek:
A tutaj mamy już gwardię na podstawkach wyłaczając sztandarowego i staro-edycyjnego gwardzistę który posłuży za filler:)
Komentarze jak zwykle mile widziane - i może pomysły jakieś na fajny banner ale taki w sam raz na początki zabawyz freehand-ami?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Na podstawkach +1 do zajebistości. Świetny regiment, bardzo mi się podoba .
Dziękuję
Sztandar jest w trakcie malowania także na turach od wczoraj będzie można zobaczyć jakieś tam malunki.
Co do Black Coach-a to niestety niedoczekanie... nie chce mi się na razie go malować gdy go nie wystawiam, a za to mam jakieś 70 Ghouli jeszcze do pomalowania które wystawiam...
Sztandar jest w trakcie malowania także na turach od wczoraj będzie można zobaczyć jakieś tam malunki.
Co do Black Coach-a to niestety niedoczekanie... nie chce mi się na razie go malować gdy go nie wystawiam, a za to mam jakieś 70 Ghouli jeszcze do pomalowania które wystawiam...
podejżewam, że to mihtril silver a potem rozwodniony mechnaid red i roztarty delikatnie po kolczugach.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Albo po prostu washe - baal red może z niewielką ilością leviathan purple nakładane na jakiegoś srebrniaka
Washe praktycznie w ogóle nie brały udziału przy malowaniu gwardii... używałem tylko w jednym miejscu - przed malowaniem szmat gdyż zbyt dużo szpar ma rzeźba w niektórych miejscach i aby zaoszczędzić czas użyłem washa... później malowałem bazowym hawk turquise ... ale nie o tym miało być
Zbroje były malowane w następujący sposób:
podstawa:
-chainmail
a reszte malujemy techniką glaze:
- początkowo od praktycznie niewidocznej warstwy scrab red + graveyard earth mocno rozwodnionej odsączonym pędzlem,
- następnie delikatnie ściemnianie tej mieszanki chaos black(oczywiście cały czas dodając wody), aż do uzyskania właściwego efektu - na żywo prezentują sie jak zardzewiałe zbroje i takie miały być w założeniu - na zdjęciach wyszły bardziej czerwone.
Szwenio - to było malowane kiedy byłem ponad 3tyg na L4
Zbroje były malowane w następujący sposób:
podstawa:
-chainmail
a reszte malujemy techniką glaze:
- początkowo od praktycznie niewidocznej warstwy scrab red + graveyard earth mocno rozwodnionej odsączonym pędzlem,
- następnie delikatnie ściemnianie tej mieszanki chaos black(oczywiście cały czas dodając wody), aż do uzyskania właściwego efektu - na żywo prezentują sie jak zardzewiałe zbroje i takie miały być w założeniu - na zdjęciach wyszły bardziej czerwone.
Szwenio - to było malowane kiedy byłem ponad 3tyg na L4
Witam w świecie nekromancji. Wreszcie po uregulowaniu spraw i nabraniu chęci do malunków wrzucę coś co na szybko malowałem na raty na przestrzeni ostatnich dwóch lat i kończyłem w minionym tygodniu... po DMP postanowiłem je dokończyć co by na dobry początek mieć coś skończonego bo malowania u mnie nazbierała się cała sterta Oczywiście fotki robione telefonem przy dołożeniu wszelkich starań aby doświetlić po ludzki te figurki.
Tak więc witam po długiej przerwie i wygląda na to, że zaprzątnięty mniejsza ilością spraw będę tutaj wrzucał (liczę, że znacznie częściej) z powrotem moje kombinacje malunkowe mojej armii oraz najprawdopodobniej pierwsze zlecenie, które będę miał do zrobienia.
Zrobiłem dodatkowo kilka fotek patentu, który wymyśliłem aby wykorzystać bitsy z boxa,które zostają po sklejeniu horrorów. Wszystkie horrory tak są zrobione.
Pozdrawiam i do następnego up-a.
Tak więc witam po długiej przerwie i wygląda na to, że zaprzątnięty mniejsza ilością spraw będę tutaj wrzucał (liczę, że znacznie częściej) z powrotem moje kombinacje malunkowe mojej armii oraz najprawdopodobniej pierwsze zlecenie, które będę miał do zrobienia.
Zrobiłem dodatkowo kilka fotek patentu, który wymyśliłem aby wykorzystać bitsy z boxa,które zostają po sklejeniu horrorów. Wszystkie horrory tak są zrobione.
Pozdrawiam i do następnego up-a.
Ten Crypt Ghul z Orcasem jest świetny, kolorystycznie bardzo fajno całość wygląda
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dałbym jeszcze jakąś trawkę na podstawki...
Dzięki za dobre słowo
Możliwe, ze jutro postaram się wrzucić kolejny up.
Możliwe, ze jutro postaram się wrzucić kolejny up.
Długo nie musiałeś czekać one już są skończone.Fuxiorr pisze:Czekam na horrorki az beda skonczone
Trawka by wyglądała całkiem spoko tylko niestety jest problem z trwałością trawki przy turniejowym graniu tak więc zdecydowałem, że nie będzie zieleniny na podstawkach - jedynie zimny kamieńsmiejagreg pisze:Dałbym jeszcze jakąś trawkę na podstawki...
najs chociaz mam wraznie ,ze w realu lepiej się prezentują ... Swoja drogo niezle foty Jedynie podstawki ubogie ...
p.s-gg to ci których widziałem ? przemalowywales tych niebieskich czy masz 2 regon ?
p.s-gg to ci których widziałem ? przemalowywales tych niebieskich czy masz 2 regon ?
Rewelacja, wyglądają naprawdę klimatycznie, tak upiornie, z tymi głębokim cieniami.