Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
To lepiej niech go podrożą, albo dadzą możliwość ulepszeń.
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
Aderyn pisze:Witam wszystkich, temat dotyczy noobowskich pytań i ja takie mam Co oznacza BSB?
Battle Standard Bearer -> Sztandarowy armii.
Przepraszam, zamiast Ci odpowiedzieć zedytowałem Twojego posta xD Ale Maciek i tak już odp
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Mam pytanie bo mialem ostatnio spine o banner of defence gdy gralem przeciw bretce. Czy ward 4+ jest takze przeciw strzalom z cannona, katapkom, trebkom, helenom. centralce z mortara etc?
Z gory dzieki za odpowiedz
Z gory dzieki za odpowiedz
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Nie wiecie przypadkiem w jakiej skali są Gondorskie Treby??
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Szkoda :/
Mnie to pomogłonegro pisze:Witam mozecie mi wyjasnic jak dziala wasz bles - modlitwa przed walka (oddajecie ture rozpoczynania za to ) chodzi mi kto ile worda dostaje .
http://www.bretonnia.jpg.pl/jpg.php?422 ... Q1LmpwZw==
Jasno wytłumaczone
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Blessing (błogosławieństwo) działa na wszystkich bohaterów i jednostki posiadające Knight's Vow, Questing Vow i Grail Vow (oraz ich wierzchowce: pegazy, królewskie pegazy, hipogryfy). Dodatkowo działa również na Damy, Wieszczki i pielgrzymów z relikwiarzem Graala. Jest też magiczny przedmiot pozwalający objąć błogosławieństwem oddział wieśniaków.
Błogosławieństwo daje ward save 6+ (5+ przeciw atakom o sile 5 i większej).
Żeby otrzymać błogosławieństwo Bretończyk musi pomodlić się przed bitwą (oddać pierwszą turę).
Wyjatki:
Bohaterowie/oddziały z Grail Vow (lub rycerze/damy/pielgrzymi w armii dowodzonej przez Fay Enchatress) zawsze zaczynają bitwę z błogosławieństwem.
Jeśli bohater posiada Virtue of Purity, cały oddział zaczyna grę z błogosławieństwem a na dodatek ward zawsze wynosi 5+ (to samo dotyczy Zielonego Rycerza).
Bohater/jednostka traci błogosławieństwo jeśli ucieknie z jakiegokolwiek powodu (reakcja na szarżę, niezdany breaktest) lub jeśli bohater/champion odmówi przyjęcia pojedynku w walce.
To chyba tyle.
Błogosławieństwo daje ward save 6+ (5+ przeciw atakom o sile 5 i większej).
Żeby otrzymać błogosławieństwo Bretończyk musi pomodlić się przed bitwą (oddać pierwszą turę).
Wyjatki:
Bohaterowie/oddziały z Grail Vow (lub rycerze/damy/pielgrzymi w armii dowodzonej przez Fay Enchatress) zawsze zaczynają bitwę z błogosławieństwem.
Jeśli bohater posiada Virtue of Purity, cały oddział zaczyna grę z błogosławieństwem a na dodatek ward zawsze wynosi 5+ (to samo dotyczy Zielonego Rycerza).
Bohater/jednostka traci błogosławieństwo jeśli ucieknie z jakiegokolwiek powodu (reakcja na szarżę, niezdany breaktest) lub jeśli bohater/champion odmówi przyjęcia pojedynku w walce.
To chyba tyle.
Drobna korekta i uzupełnienie:
1. Virtue of Purity NIE daje błogosławieństwa oddziałowi, otrzymuje je jedynie bohater.
2. Dwa przedmioty magiczne dostępne dla Bretonnii modyfikują wartość ochrony, którą daje błogosławieństwo - Grail Shield (ward na 4+ niezależnie od siły ataku) oraz Dragon's Claw (ward na 5+ niezależnie od siły).
1. Virtue of Purity NIE daje błogosławieństwa oddziałowi, otrzymuje je jedynie bohater.
2. Dwa przedmioty magiczne dostępne dla Bretonnii modyfikują wartość ochrony, którą daje błogosławieństwo - Grail Shield (ward na 4+ niezależnie od siły ataku) oraz Dragon's Claw (ward na 5+ niezależnie od siły).
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
no i banner of defenceGniewko pisze:Drobna korekta i uzupełnienie:
Nic sie nie zmieniło. Breta jest zawsze grywalna.