HE Szwentasowe
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: HE Szwentasowe
Trochę nieszczęśliwie zrobiłeś fotki - akurat te figsy lepiej by było zobaczyć z obu profili...
Im bardziej im się przyglądam, tym więcej elementów nie do końca mi podchodzi . Podoba mi się srebrny NMM na ostrzach i z tego, co widać - twarze. Niezbyt pasuje mi:
- czerwony - za dużo ostatecznego koloru - winien być tylko na najbardziej oświetlonych i wysuniętych częściach np. łokci
- złoty - sam złoty odcień jest fajny, trochę za ostro wyglądają białe rozjaśnienia, brak pośrednich odcieni
- styliska toporów - wyglądają, jakby były niepomalowane
- płaszcze - do tego cielistego koloru imho kolorystycznie nie pasują białe rozjaśnienia.
Pomimo tych uwag całość sprawia jak najbardziej pozytywne wrażenie, podstawki - choć nieprzeładowane, też są ok.
Im bardziej im się przyglądam, tym więcej elementów nie do końca mi podchodzi . Podoba mi się srebrny NMM na ostrzach i z tego, co widać - twarze. Niezbyt pasuje mi:
- czerwony - za dużo ostatecznego koloru - winien być tylko na najbardziej oświetlonych i wysuniętych częściach np. łokci
- złoty - sam złoty odcień jest fajny, trochę za ostro wyglądają białe rozjaśnienia, brak pośrednich odcieni
- styliska toporów - wyglądają, jakby były niepomalowane
- płaszcze - do tego cielistego koloru imho kolorystycznie nie pasują białe rozjaśnienia.
Pomimo tych uwag całość sprawia jak najbardziej pozytywne wrażenie, podstawki - choć nieprzeładowane, też są ok.
Gorsze od swordmasterów, ale nie dziwię się, że skończyła Ci się cierpliwość. Po pomalowaniu 20 łuskowych zbroi u swoich spearelfów na beżowo wszystkich następnych robiłem metalikami.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jutro obejrzę z bliska.
Zapewne złoto się lepiej prezentuje na żywo.
Za to czerwony na zdjęciach wygląda dość płasko (zarówno hełmy jak i ubranka).
Zapewne złoto się lepiej prezentuje na żywo.
Za to czerwony na zdjęciach wygląda dość płasko (zarówno hełmy jak i ubranka).
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Podtrzymuję swoje zdanie, najlepiej wyszły topory - oprócz stylisk ofc .
- Jacek_Azael
- Masakrator
Przyznaje sie bez bicia pomarańczowego nie chciało mi sie wyciągać:( poprawie go trochę i powinien już nie być płaski:/ Jak trochę jeszcze poćwiczę to może będą lepsze mazanki na razie to na tyle mnie stać...
tych będzie 15 bo tyle mam jeszcze figurek druga 15 będzie ze starszej edycji.
tych będzie 15 bo tyle mam jeszcze figurek druga 15 będzie ze starszej edycji.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
+1Jacek_Azael pisze:Wiadomo widać pewne mankmenty.....ale mają w sobie coś, że się zajebiście podobają.
Fajna kolorystyka i przyzwoite technicznie.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
- swieta_barbara
- habydysz
Slicznosci. Miales mi podrzucic podrecznik!
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No, i woda mroczna czegośRasti pisze:Fajowy, w barwach Nilfgaardu wręcz
Popieram zdanie poprzedników. Mnie się podobają te wzorki na żaglach - szczególnie te dwie niebieskie ryby z trójzębami.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Maidanki grały nie dokończone więc postanowiłem je wreszcie domalować. Najgorsze że jak zaczynałem to malowałem jak najlepiej potrafiłem a teraz już widzę ile bym popoprawiał. Jak będę miał siłę to przemaluje ostrza na razie muszą grać takie