Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Po co kolesiom wypłacającym 30 ataków z s6 +1 CR ,a tak na poważnie to ja jeszcze w 8 edycji nie widziałem warbannera.
+1buniek pisze:No nie dokońca 30 ataków, bo najpierw dostaną lekki wpierdziel zanim uderzą, no chyba, że się biją z ASL.
z 30 atakówzostanie Ci 20/15 do tego jak ustawiwsz ich w hordzie to bankowo nie stykniesz się całym oddziałem z rywalem zważywszy na podstawki, a jak w hordzie nie są to walniesz 12-13 ataków góra.
+1 do wyniku zawsze sie przydaje
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
u mnie to jest od 25 bo 30 ataków tak czy siak, może dlatego że wystawiam ich min 40
a tak bardziej poważnie to +1Ld to jeden z kluczowych u bestii sztandarów, niestety gwardia Khongory ( bestigory jak kto woli ) mogą mieć jako jedyne runiczne skóry, a szkoda choć z jednej strony to dość fluffowo jest logiczne, z drugiej strony to minoski powinny w takim razie mieć MA bo mają jako strażnicy heardstona najlepsze wyposażenie które sami zbierają jako trofeum to wrogach, tak to jest
ostatnio uwierzyłem w Khongory i ich zasadę o zabieraniu bannerów, o dziwo to działa, przy warbannerze daje to jeszcze lepsze rezultaty, ale nie można mieć wszystkiego wolę +1LD, w szczególności jak się gra na małe krówki
a tak bardziej poważnie to +1Ld to jeden z kluczowych u bestii sztandarów, niestety gwardia Khongory ( bestigory jak kto woli ) mogą mieć jako jedyne runiczne skóry, a szkoda choć z jednej strony to dość fluffowo jest logiczne, z drugiej strony to minoski powinny w takim razie mieć MA bo mają jako strażnicy heardstona najlepsze wyposażenie które sami zbierają jako trofeum to wrogach, tak to jest
ostatnio uwierzyłem w Khongory i ich zasadę o zabieraniu bannerów, o dziwo to działa, przy warbannerze daje to jeszcze lepsze rezultaty, ale nie można mieć wszystkiego wolę +1LD, w szczególności jak się gra na małe krówki
Zarys rozpiski mam taki:
GBS z beastem, ruby ring of ruin i DSem
BSB z beast bannerem
BS z szadołem coby miasme rzucał
kombajn 40 gorów z BSBkiem w środku
dużo pumbagorów (z 3, głównie do pomocy, "ustawiania przeciwnika na szarże rydwanów i przede wszystkim jako dodatkowe wystawienia)
5 harpii skaut do ew. wyciągnięcia czarodziejki
ze 4 czarioty
w takim układzie mam jeszcze wolne 110 punktów i nie wiem cóż z tym zrobić (gramy na 1600)
nie wiem, czy by nie zamienić loró, ale tak naprawdę to jedyne co mi potrzebna z szadoła to miasma ew. obniżanie siły, a z beasta jest więcej ciekawych czarów 0,1 (co na elfy wydaje się być ciekawe), 3,4,5
GBS z beastem, ruby ring of ruin i DSem
BSB z beast bannerem
BS z szadołem coby miasme rzucał
kombajn 40 gorów z BSBkiem w środku
dużo pumbagorów (z 3, głównie do pomocy, "ustawiania przeciwnika na szarże rydwanów i przede wszystkim jako dodatkowe wystawienia)
5 harpii skaut do ew. wyciągnięcia czarodziejki
ze 4 czarioty
w takim układzie mam jeszcze wolne 110 punktów i nie wiem cóż z tym zrobić (gramy na 1600)
nie wiem, czy by nie zamienić loró, ale tak naprawdę to jedyne co mi potrzebna z szadoła to miasma ew. obniżanie siły, a z beasta jest więcej ciekawych czarów 0,1 (co na elfy wydaje się być ciekawe), 3,4,5
- Jacek_Azael
- Masakrator
Pytam bo w opisie rzutu Cygora jest napisane "... może wykonać atak strzelecki zupełnie tak jakby był katapultą..." nic nie ma o sile, w opisie katapulty "o ile nie napisano inaczej katapulta ma następującą charakterystykę ... Siła 3(9)". Dlatego nie jestem pewien czy charakterystyka Cygora nie jest tym "o ile nie napisano inaczej..."
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
1. jest napisane że wali jak katapulta czyli patrzysz w RB co to oznacza:
2. gdzie jest napisane że wszędzie z 3S a w dziurce 9S małe ciacho, przy ewentualnym mistfirerze patrzysz znowu do AB bestii:
3. i zauważasz że jest napisane że kamyk spada mu na palce głowę czy gruszek i traci 1W
koniec filozofii
z tym " o ile nie napisano inaczej " możesz sobie zobaczyć jak jest to napisane w następujących przykładach: hellcannon czy treusza
2. gdzie jest napisane że wszędzie z 3S a w dziurce 9S małe ciacho, przy ewentualnym mistfirerze patrzysz znowu do AB bestii:
3. i zauważasz że jest napisane że kamyk spada mu na palce głowę czy gruszek i traci 1W
koniec filozofii
z tym " o ile nie napisano inaczej " możesz sobie zobaczyć jak jest to napisane w następujących przykładach: hellcannon czy treusza
Panowie potrzebuje rzetelnej rady:
Co jest fajne na : WoCh, DE, WE
Mamy w Krakowie lige battlową, mogę sie ustawiać pod przeciwników więc robienie tradycyjnych rozpisek turniejowych nie jest chyba konieczne. Takie armie jak wymieniłem mam w grupie, co radzicie dorzucić i jaki styl gry na te konkretne armie.
Co jest fajne na : WoCh, DE, WE
Mamy w Krakowie lige battlową, mogę sie ustawiać pod przeciwników więc robienie tradycyjnych rozpisek turniejowych nie jest chyba konieczne. Takie armie jak wymieniłem mam w grupie, co radzicie dorzucić i jaki styl gry na te konkretne armie.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !