Wybory parlamentarne 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

O wyborach a nauczycielom się obrywa. C'mon people [-X
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

bo podobno cisza wyborcza i takie tam...Polacy muszą o czymś rozmawiać :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Yudokuno pisze:ależ my tu nie o poziomie uczniów, bo w tej kwestii się zgadzam :) Ale kiedy słyszę, jak to trudno jest przygotować się do lekcji, jak to się trzeba douczać i że to niby tyyyyyle czasu zajmuje, to mnie pusty śmiech ogarnia. EOT, bo to przecież temat o wyborach :)
Uwierz mi Aga, ale chemia, czy biologia to nieco inaczej się ma w porównaniu do języków obcych.

A tak przy okazji, pracowałaś w szkole (bo tak wnioskuję z tego co piszesz), to chyba wiesz, że nauczyciel ma normalny 40 godzinny tydzień pracy. Te 18 godzin to TYLKO godziny lekcyjne, czyli to kiedy nauczyciel siedzi z uczniami w klasie prawda ? Do tego są dyżury, wywiadówki, rady itd. Owszem znam i znałem takich, co to właściwie te 18 godzin odbębnili i już ich nie było, a wywiadówka ograniczała się do podania karteczek z ocenami.

Prawda jest taka, że gdyby ten zawód był taki lekki i świetnie płatny to by tam się tłumy pchały. Sam bym został nauczycielem, uprawnienia wyrobiłem i mógłbym chemii uczyć. Na praktykach mi nawet dobrze szło. Ale szczerze, to wolę te 8 godzinek za biureczkiem posiedzieć a po pracy pójść na browar ze znajomymi.

@ a tak oftopowo mocno - Aga będziesz w Krakowie za te kilka tygodni ? chętnie bym browarka wypił za zdrowie waszego dzieciątka ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

będziemy na Arenie już od piątku:D A co do szkoły: ja nawet 25 h/tydzień nie doliczyłam. Dyżury lubiłam, na radach czytałam knigi albo układałam rozpy, a zebrania omijałam, bo rodzice niczego ode mnie nie chcieli :D

A chemia, biologia - na poziomie nawet szkoły śrewdniej to naprawdę niewiele się zmienia z roku na rok, by ciągle się w tym kierunku dokształacać. Raz się człowiek nauczy, to już później pamięta. Tak samo z językami (choć tu nowomowa lubi przyspieszać tempa, zwłaszcza w burzliwych czasach)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

RP 10% - mega wynik w sumie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Wyniki mniej więcej znane. Można otworzyć szampana :)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Dmtrij pisze:RP 10% - mega wynik w sumie
mega wynik to jeżeli OBOP'u się sprawdzi sondaż to PSL zrobił :D

a SLD to nawet mi nie szkoda

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Precz z komuną! :wink:

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Noo, ale jestem szczęśliwy że pis przerżnął. A w Palikota wierzyłem. No to mamy w sumie małą koalicję Po-RP albo dużą PO-RP-PSL.

Ja tam nie chciałbym być w skórze Napieralskiego. Jak nic powieszą go.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a po co im druga partia do dużej koalicji, skro konstytucji i tak nie bedą zmieniać:/
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Liczba mandatów wg tego sondażu
PO - 212
PiS - 158
RP - 39
PSL - 27
SLD - 23
Mniejszość Niemiecka - 1

PO może zrobić koalicję albo z RP albo z PSL albo z SLD. Oczywiście jeśli te wyniki się sprawdzą.

Według Homo Homini PO ma niecałe 35%, PiS 30% a RP i SLD są zamienione względem tego sondażu wyżej.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Dmtrij pisze:a po co im druga partia do dużej koalicji, skro konstytucji i tak nie bedą zmieniać:/
tru

PO pójdzie na łatwą koalicję z PSL'em , wiedzą co PSL chce i nie będą musieli spełniać bajek obiecanych przez RP

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

PiS w opozycji wraz z SLD i RP... Kaczor się załamie ;)

Awatar użytkownika
Cytrus Kontynentalny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Cytrus Kontynentalny »

Kaczor się uczieszy. W którejś tam wypowiedzi sam przyznał, że wolałby by PO wygrało zdecydowanie niż było zmuszone robić koalicję z Palikotem.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Hurra dla Platformy.
Brawa dla Palikota.
Uścisk dłoni dla PSL.
Pokiwanie ze zrozumieniem dla SLD.
Faka dla Pisu.
Współczujący wzrok dla PJN. Trochę ich mi szkoda.
Wzruszenie ramion dla PPP.

Jak dla mnie Napieralskiego mogą wykopać. Może Kalisz bo zakładam że to on przejmie ster i doprowadzi lewicę do porządku lub ściągną Olejniczaka. Napier i tak był bardziej propisowski jak na mój gust. Jarek mnie zaskoczył wyrobił się w przemówieniu po ogłoszeniu wyników, żadnych słów o szerokim froncie, mordercy księdza Popiełuszki jak przy ostatnich wyborach.

Homo Homini naciągało zawsze wg mnie na Pis więc ja do nich pochodzę sceptycznie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

No i wygrała ciepła woda w kranach. Smutne.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Bardzo dobrze, najwyraźniej udało się uratować Polskę :D . I cieszy mnie, że komuna jest w odwrocie (wreszcie), natomiast wysokie miejsce Palikota mnie zaskoczyło, nawet jak doliczą wiochę, to PO powinno wygrać :D .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
nog
Wałkarz

Post autor: nog »

Naród nadal ciemny #-o .PO i RP do żłoba się dorwało to dług publiczny urośnie szybko.

Awatar użytkownika
Cytrus Kontynentalny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Cytrus Kontynentalny »

Tylko czekałem na wypowiedź o ciemnym narodzie :D. Założę się, że niezależnie kto by wygrał, takie zdanie i tak by się pojawiło.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Przynajmniej wszystko szybciej się posypie.

ODPOWIEDZ