Wybory parlamentarne 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Ingen175
Kradziej

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post autor: Ingen175 »

Zawsze mi sie podobały wypłaty dla członków Rady Polityki Pieniężnej - 26 tys. za to że spotykają się raz na kwartał.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Klafuti pisze:I cieszy mnie, że komuna jest w odwrocie (wreszcie)
:lol2: najlepszy żart tego wieczoru :lol2: Kto Ci sprzedał ten kawał, Karol Strasburger? :lol2: Spytaj o wolność słowa na stadionach (komu przeszkadzają transparenty Lechii o IV rozbiorze i Jaruzelskim, że nie wspomnę o innych stadionach?), o wywlekanie niewinnych ludzi o 6 rano z domu przez służby specjalne (pewnie najgłośniej krzyczałeś, jak dr G wyprowadzali w kajdankach), o potraktowanie założyciela strony antykomor i o wiele innych spraw, które miały miejsce za kadencji PO. A i przypomnij nam, kto był współzałożycielem PO? Czyżby nie pan Andrzej Olechowski? Tener/Must? Mówi Ci to coś? Jak nie mówi, to poszukaj, jako człowiek średniej klasy na pewno umiesz korzystać z internetu, na który Cię stać.

Rzeczywistość swoje, a Ty swoje. Prawda jest taka, że PO to nie są liberałowie, bo którzy liberałowie podwyższają podatki i zwiększają dług publiczny? Pokaż mi ten liberalizm PO, bo poza pustymi hasłami nie pokazałeś nic. Ten sam dług publiczny, którego wzrost przypisujesz SLD, urósł do horrendalnej kwoty właśnie za kadencji Twoich ulubieńców, więc nie próbuj nikomu wmawiać, że to domena "komuny w odwrocie". Prawda jest taka, że dług rośnie, bo żadna koalicja rządząca do tej pory nie miała jaj, by zredukować administrację, tylko każda ją pompuje jeszcze bardziej, obsadzając nowe stanowiska i wymyślając nowe problemy, z którymi muszą walczyć dzielni i wspaniali urzędnicy. O zasiłkach wszelkiej maści nie wspominam, bo jest to sprawa oczywista.

Aleście się rzucili na użytkownika nog, żenada, tyle wam powiem. W Warhammera nie grywają wyłącznie ludzie, którym stówy wysypują się z portfela, no chyba, że obracacie się w towarzystwie samych bananowych dzieci, dla których puszczenie paru stów miesięcznie na pięć pudełek to drobiazg. Nie mierzcie ludzi swoją miarą, bo jest wiele osób, które kombinują jak mogą, by swoje armie poskładać do kupy jak najmniejszym kosztem, a mają wiele innych wydatków (chociażby rodzina). Jeszcze tylko czekam na podsumowanie jakiegoś żołnierzyka, że nikt nikomu nie każe grać :lol2:

Ja tam wolę poczekać na oficjalne wyniki, niż jarać się sondażami :wink:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Wyniki są... dość zaskakujace musze przyznać. 10% dla palikota to 2 razy tyle ile bym mu dawał. Najzabawniejszy jest gorszy wynik SLD od PSL-u, sojusz chyba nie będzie aż tak poszukiwanym partnerem koaliczyjnym jakby chciał :mrgreen: . Ładny wynik PO ( 40 % ), trochę gorzej z PIS ( 30% to dla mnie o jakiejś 31 za dużo :wink: ), choć musiał bym porównać z wynikami z poprzednich wyborów, by zobaczyć kto ile zyskał bądz nie.

Generalnie największym zwycięscą jest palikot i jego ruch. To błazen i trefniś, ale trudno zaprzeczyć, ze udało mu się w którkim czasie zbudować wokół własnej osoby ruch zdolny przebić się do sejmu i to od razu z 3 wynikiem, prześcigając choćby zawsze obence SLD i PLS. A to spore osiągnięcie...IMHO co chciał osiagnąć wykonał i to jeszcze z nawiązką.

Ale frekwencja - ŻAL :roll: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Post autor: Orris »

Co do Terlikowskiego, to wpis był autentyczny. Autor jednak przeprosił wyborców Palikota za napisane słowa i, zapewne usunął już feralny wpis.

Zgadzam się z postem Kraggo. I dodam: ludzie za bardzo plują się o poglądy, które w demokracji nie powinny nikogo innego obchodzić. Wyluzujcie, to że wybrano mniejsze zło nie znaczy, że nie wolno go krytykować.
Podpis niezgdony z regulaminem forum

Ingen175
Kradziej

No, a ja czekam na spełnienie tej obietnicy : http://www.tvn24.pl/12690,1546943,,,kac ... omosc.html

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Widać że Polacy niewiele się nauczyli po samoobronie, Po za tym to wyniki wyborów bardzo podobne do poprzednich

a i fak dla PO aby nie tylko PiS był fakowany :D

Widać strach przed PiSem wiecznie żywy, let's flame :P

EDIT:

@Ingen

Kurcze, jakbym miał czas to z miłą chęcią bym się poprześcigał na obietnice

Jednakże ewentualny brak odzewu proszę traktować jako brak argumentów ;)

Ingen175
Kradziej

A tam strach przed pisem. To jest żaden argument.
Po prostu obiektywnie PiS nie przyciąga, nie powiedzieli kto jaki resort obejmie, skupiali się na Smoleńsku a nie na polityce społeczno-gospodarczej, nie chodzili na debaty.
PiS uzyskał poparcie twardego elektoratu. Tyle.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Klafuti pisze: Jasne, lepiej narzekać, niż samemu dołączyć do partii :wink: i spróbować zostać posłem.

:mrgreen: będę paradować w koszulce "PISs me off"
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Jak pobieżnie przeglądałem propozycje PO, to też nie znalazłem jakiś konkretów co do gospodarski, za wyjątkiem paplaniny Rostowskiego na Facebooku.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Orris przez te kucyki w twoim podpisie mam problemy ze skupieniem na czytanym tekscie ;)

Co do Noga i napiny to mnie tam to nie dziwi. Przeciez to jak ze soba rozmawiaja zwolennicy Po i Pis nie rozni sie za bardzo od tego jak odnosza sie do siebie politycy tych partii. Czyli niezbyt kulturalnie. Inna kwestia ze sam Nog imo to tez mogl sie ugryzc w jezyk zanim napisal cos o ciemnym narodzie. Reakcja chlopakow by byla inna ;)

Co do tej komuny to prosze bez jaj. Napieralski to taki post komunista jak z pammeli anderson dziewica. Pewnie, ze na listach sa ludzie ktorzy w pzpr byli ale sa i oni w innych partiach, w po czy pis tez by sie znalazlo ;)

Edit: kucyki zniknely :D
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Hehe. Zwijam się ze śmiechu, jak widzę wyraz twarzy Napiedalarskiego. 7.7%. Hell yeah. Zajebisty wynik.
Troszkę smucą wysokie notowania PiSu ale co tam, prędzej czy później znikną w odmętach marazmu.
Niespodzianka niezła z tym Palikotem, który zheadshotował SLD. Najs:)

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Wy tu tak o komunistach i rządzących, a pierwszymi ofiarami nowego reżimu są kucyki :wink: . Szczerze mówiąc, to się tego spodziewałem, ale gif był zbyt słodki, aby go nie ukraść z Pony Threada :P

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Kraggo pisze:
Klafuti pisze:I cieszy mnie, że komuna jest w odwrocie (wreszcie)
:lol2: najlepszy żart tego wieczoru :lol2: Kto Ci sprzedał ten kawał, Karol Strasburger? :lol2: Spytaj o wolność słowa na stadionach (komu przeszkadzają transparenty Lechii o IV rozbiorze i Jaruzelskim, że nie wspomnę o innych stadionach?), o wywlekanie niewinnych ludzi o 6 rano z domu przez służby specjalne (pewnie najgłośniej krzyczałeś, jak dr G wyprowadzali w kajdankach), o potraktowanie założyciela strony antykomor i o wiele innych spraw, które miały miejsce za kadencji PO. A i przypomnij nam, kto był współzałożycielem PO? Czyżby nie pan Andrzej Olechowski? Tener/Must? Mówi Ci to coś? Jak nie mówi, to poszukaj, jako człowiek średniej klasy na pewno umiesz korzystać z internetu, na który Cię stać.
Mówiąc, że komuna jest w odwrocie miałem na myśli, że KOMUNA jest w odwrocie, zacznij rozróżniać dzikie rozdawnictwo pieniędzy o sposobu sprawowania władzy.
Co do długu publicznego, to tak się składa, że te wszystkie inwestycje skądś się biorą, poza tym niektóre grupy społeczne wymusiły na rządzie podwyżki płac, ale trzeba jakoś te głosy kupić, tak samo zatrudnienie urzędników, sprawia, że oni i ich najbliższe otoczenie zagłosuje na ekipę rządzącą.
Obejrzyj sobie jeszcze ten film: http://www.youtube.com/watch?v=4GgAOF1v ... re=related, pozostałe części też.
Jeśli chodzi o Olechowskiego, wygląda na to, że to całkiem porządny gość i to ekonomista i jeszcze współpracował z człowiekiem, który pomógł uratować amerykańskich szpiegów. Początkowo, jak sypnąłeś pseudonimami, to myślałem, że to jakiś agent SB :lol2: , ale jednak to jak już bohater narodowy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Solujsz zbiera baty za swoją niewyrazistość i flirt z PiS-em moim zdaniem.

Zresztą i tak hitem wieczorku jest dla mnie co innego :
- Prędzej, czy później zwyciężymy, po prostu mamy rację - przekonywał Kaczyński.
Ten człowiek się chyba nigdy nie zmieni :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Każdy by tak powiedział, chyba że chciałby sobie strzelić w kolano :)

Ingen175
Kradziej

Ale on miał odejść z polityki :?
A Napieralskiemu grunt pod nogami pali się, w sumie ostatnie dni to była walka w ogóle o wynik powyżej 5 %.
Niemniej chciałbym jeszcze zobaczyć miny ludzi z PJN i minę Kluzik - Rostkowskiej.

Awatar użytkownika
Cytrus Kontynentalny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Cytrus Kontynentalny »

Varinastari pisze:Hehe. Zwijam się ze śmiechu, jak widzę wyraz twarzy Napiedalarskiego. 7.7%. Hell yeah. Zajebisty wynik.
Troszkę smucą wysokie notowania PiSu ale co tam, prędzej czy później znikną w odmętach marazmu.
Niespodzianka niezła z tym Palikotem, który zheadshotował SLD. Najs:)

Nierealne. PiS ma swój żelazny elektorat, który też raczej w mniejszym lub większym stopniu będzie przechodził z pokolenia na pokolenie. O ile nie pojawi się jakaś nowa *narodowa* partia to nie widzę żadnej możliwości, by zniknęli.

Sam bym na nich głosował gdyby nie to, że wolałem by koalicja PO-PSL nadal sobie spokojnie rządziła.

Tyle jeśli chodzi o sejm. Do senatu głosowałem na Rainbow Dash. Ciekawe czy dostanie więcej niż jeden głos :lol2:

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Varinastari pisze:Hehe. Zwijam się ze śmiechu, jak widzę wyraz twarzy Napiedalarskiego. 7.7%. Hell yeah. Zajebisty wynik.
A Kalisz juz zaciera rece na wizji ;)
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

A był czas, gdy mógł cichaczem przeleźć do RPP :wink: Akurat jego jedynego z SLD mi szczerze szkoda ale cóż, ja pamiętam uciekanie od ważnych kwestii podczas rządów swych i podcieranie pupy klerowi. Dlatego SLD nie dostało głosu mego.
Tyle jeśli chodzi o sejm. Do senatu głosowałem na Rainbow Dash. Ciekawe czy dostanie więcej niż jeden głos :lol2:
Ja na Zygmunta Hajzera.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

PO wygrało co było do przewidzenia, ponieważ mamy niestety bezrefleksyjne społeczeństwo, które kupuje każdą papkę jaką im wciśnie w mediach. Wybaczcie ale ze swojego otoczenia nie znam nikogo kto na nich głosował ze względu na dokonania albo jakąkolwiek wizję. Zazwyczaj to były slogany typu "byle nie PiS", albo "bo Tusk jest przystojny/fajny"(?!)

wg. mnie nie macie racji mówiąc że PiS przegrał. Mimo całej otoczki wokół nich jaką budują niemal wszystkie media, taktyki PO polegającej głównie na straszenie nimi wyborców, osiągnęli bdb wynik jakim jest +/- 30%, co nadal stawia ich w roli najpoważniejszej opozycji.

czerwone SLD poległo sromotnie, nie szkoda mi żadnego z komuchów, nawet celebryty Kalisza

PSL jak to PSL, resort rolnictwa jak zwykle dla nich

zawiodłem się natomiast najbardziej na RPP, jak ten pajac z tym swoim tęczowo-lewackim towarzystwem zdobył tyle %?!. Niestety udała się tutaj zagrywka Tuska ze zdobyciem dla PO (Palikot to jego lennik) elektoratu lewicy. Jeśli rzeczywiście otrzymają tak dużo poparcia to kto wie, może nawet PSL nie będzie potrzebny?

A Ci na których głosowałem nie weszli. Szkoda, liczyłem na głos rozsądku w sejmie, i chociaż jedną prawicową partię w sejmie. Wizja po wyborach? To co było, czyli dalsze rozkradanie państwa i kółko wzajemnej adoracji (PO-TVN-GW) czyszczące wszystko co napaskudzą.
Jednym słowem PKP*.

*pięknie k***a pięknie...

ODPOWIEDZ