Dreadfleet

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Dreadfleet

Post autor: Shinue »

Duderson pisze:Pisać chłopaki, czy się fajnie gra, bo nie wiem, czy odpakowywać swoje pudełko, czy czekać, aż zdrożeje na ebayu :)
+1
he he he
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

odpakować i kupić drugiego na baja:P

@gervaz - na żaglach washami rozwodnionymi można fajnie cienie robić u dołu żagli, przy tym HE spróbuj, przy okazji można te szlaczki białe wyciągnąć konturami z washa, bardzo poprawia to odbiór a mało roboty;) i koniecznie bym przemalował krawędzie na jakiś ciemny kolor- granatowy, niebieski czy czarny nawet. albo dwa różne dla róznych flot? dużo czyściej wtedy podstawki wyglądają. sam nad błyszczącym lakierem na wodzie myślę, zobacze jak wyjdzie;) poza tym całkiem fajnie, jak na taką grę to wkład w malowanie może nawet przewyższy czas grania:P:P ale jak te modele świetnie wyglądają i ile frajdy to malowanie daje... i różne kolory to sie nie nudzi jak jedna armia:D

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Panowie ja mam taka dygresje czy ktoś zauważył oprócz mnie iż smok na statku HE ma uśmiech jak Joker .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

ja zauważyłem że ma specjalny pałąk do siedzenia jak papuga:D sporo tam takich smaczków do odkrycia;]

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

@Duderson: Gra się świetnie :D Nie wiem czy tak super by kupić - ja kupiłem dla zasady i świętości.

Co do malowania - wodę bym ściemnił. I nie podoba mi się czerwony? na krakenie.

I nie rozumiem kupowania X pudeł by sprzedać z małym zyskiem :) Rozumiem kupić za 300 a sprzedać za 1200 :P
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

w okresie 2letnim zysk 100% (tyle mniejwięcej za hulka wychodzi obecnie) daje ok 50% rocznie, mało co z inwestycji daje taki zysk:P przy ciągle rosnących cenach figurek gw inwestowanie w ciekawe modele może być ciekawą alternatywą, tylko to samo co ze srebrnymi monetami- potem problem żeby np. pozbyc się naraz np. rownowartości 2-3k bo to np. 20 monet ktore trzeba opchnąć:/

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

@vocal.... tylko ile osób wpadnie na ten sam pomysł. Znam kolesia co kupił 7-8? Czy nawet 10 DF. Wszystko maluje i ebay. Czy przykład osób sprzedających zestawy typu IOB czy BoSP na części. Moim zdaniem zysk jest mały, przekładajac go na czas spędzony. Nie rozumiem i nie potępiam. Procentowo wypada to ładnie - 100% czystego zysku w skali roku ale moim zdaniem to nieopłacalne. Jest to ryzyko... tymbardziej że DF czy SH wychodzi na cały świat - zawsze jakieś pudło się znajdzie taniej.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

ja też maluję DF na baja, (taki mój mały projekt dla odmiany:P), a na baju są tylko 2 pomalowane zestawy póki co (trzeba monitorować konkurencję:P) i z malowaniem to się opłaca, nie taki hurcik drobnicy. i z tego samego powodu DF na sprzedaż jest dużo lepsza inwestycją niż kupowanie 10 blisterów czy bawienie się w sprzedaż islandow na części. za ta sama cenę mniej zachodu ze sprzedażą bo jedna rzecz zamiast 10-30. brak dodruku gwarantuje że towar zejdzie drożej, czym później tym drożej bo będzie mniej zestawów w dobrym stanie (lub nowych) na sprzedaż. jak ktoś kupił z zamiarem sprzedaży to najpierw patrzy na ceny na baju a potem ustala swoja więc na okazje nie ma co liczyć chyba że ktoś się bardzo chce pozbyć. ale jeśli bylo z zamiarem handlu to raczej taka osoba poczeka na wyższą cenę. kupowanie po ileś boxów na sprzedaz gwarantuje z kolei że towar szybko zejdzie. stracą na wszystkim oczywiście tylko hobbyści i gracze ktorzy za jakiś czas zobaczą ze coś fajnego takiego bylo i też będą chcieć. spacehulk łazi teraz po 125Ł ale drozej tez kupowano (zależy sporo od lokalizacji gry i ksoztów dostawy).
PS. dla studenta czy ucznia bez pracy i pieniedzy możliwość pomnożenia posiadanych pieniedzy przez taką inwestycję jak rozbicie boxa i hurt jest dość kusząca. jak ktoś ma stalą prace to chyba rzeczywiście szkoda zachodu;]

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Vocal normalnie mi zaimponowałeś ostatnim zdaniem.
Masz rację po całości. Widziałem na ebayu po 300$ pomalowane zestawy.
Ja swój zestaw otworzyłem i złożyłem z malowaniem czekam bo muszę zdecydować co zrobie z armia skavenów - a nie chce mi się malować 300 modeli.

Teraz zbijając z offtopu. To nie uważacie że mało jest dostępnych scenariuszy?

Podoba mi się koncepcja zasad specjalnych - jak ghule kradnące beczki :D czy wybuchające beczki, co nie zmienia faktu że opcji na 3-4-5 graczy jest mało.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

alleluja, wreszcie gotowe. teraz pora zabra się za swój zestaw, mam parę pomysłów na kolorystyki i zmiany;] no i coś trzeba zagrać:D

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 0&start=60 tu na końcu są nowe fotki jak kogoś interesują (i w mojej galerri picasowej).

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

http://figartes.com/index.php/2011/10/a ... pproaches/ tu wrzuciłem pare porad malarskich do dreadfleeta ale też przydatnych ogólnie;]
drugi zestaw mam już zaczęty, tereny skończone i woda. jakies reporty i efekty malowania u was?

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Właśnie udało mi się odkryć prosty sposób na pomalowanie wody tak, żeby wyglądała podobnie do maty: baza mordian blue, wash asurmen blue, drybrush enchanted blue. Jak ktoś chce osiągnąć efekt morskiej piany, to może jeszcze delikatnie zdybrushować białym. I gotowe :)
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

ja daję enchanted, wash zielony+niebieski naraz, enchanted, iceblue i biały na same końce, same drybrushe w zasadzie a na koniec lakier błyszczący, poprawia efekt o 100%;] trochę więcej pracy ale to pare minut w skali całego zestawu a imo warto.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Oglądałem twoje stateczki w galerii, śliczne, ale wydaje mi się że woda była tam znacznie jaśniejsza od maty. A jak to wygląda na żywo?
Z innej beczki: widziałem na jebaju pomalowany Dreadflet za 650 USD, i nawet ktoś to obstawia, a tymczasem wykonawcy nie chciało się nawet zaszpachlować dwarfickiego stateczku #-o
http://www.ebay.co.uk/itm/25mm-Warhamme ... 3f0f2c1dbf
Lidder pisze:

Awatar użytkownika
Lindal
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lindal »

Taka małą prośba do osób posiadających Dreadfleeta.
W moim zestawie nie było zwieńczenia wieży z zamku na skale z czaszkami [tego trójkątnego]
Mógłby mi ktoś podesłać fotki jak to wygląda z bliska, żebym sobie ulepił z Gs'u?

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

woda wyszła ok, pasuje do maty:) o dziwo ta mata nie jest aż taka ciemna jakby się mogło zdawać;] no i lakier swoje też robi.

taka myśl mi się nasunęła... w arabskim okręcie warto zrobić pina z paszczy elementala bo się ten wydech średnio trzyma i będzie się odklejać;] i to chyba jedyny pin w całej grze wart zrobiena.
ktoś już odkrył co trzeba spiłować w wampirzym okrecie żeby nie odstawał od podstawki? :? to chyba jedyne wyjątki słabego spasowania elementów;]

swoją droga dalej nie grałem w tę grę, poprzednia poszła a moją wciąż maluję...:D

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Jeśli chodzi o bloodyreavera - to zastanawiam sie nad przyszlifowaniem podstawki, by statek w koncu wlazl na swoje miejsce. Kolega zaś proponował podwyższenie zagłębienia np greenstuffem i ewentualnie doklejenie wystających fal (również z gs), żeby model się lepiej trzymał.
Swoją drogą to najbardziej wnerwiający model to zrobienia z jakim miałem do czynienia - zdecydowanie najgorszy z calego dreadfleet.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Pijak pisze:Są już gąbki na figurki tylko przesyłka przeraża. http://us.battlefoam.com/products/Game- ... m-Kit.html
Pojawiły się też gąbki polskiej produkcji, cena w dalszym ciągu powala:
http://allegro.pl/pudelko-do-statkow-z- ... 58461.html
83 złote za pojedyńczą gąbkę na same statki :shock:
Lidder pisze:

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

no widziałem, już zwróciłem na to uwage w ich topiku:/ ale chyba nie problem wyciąć w gąbce sloty jak się ma już gabkę.. ja będe kombinować;]

Awatar użytkownika
krilan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krilan »

Ja kiedyś znalazłem w newsach na stronie gw jak przerobić gąbki z małej walizki gw żeby zmieściły wszystkie elementy z gry. To te fotki:
Obrazek

górna gąbka

Obrazek

środkowa gąbka

Obrazek

dolna gąbka

Można pokombinować, dużo roboty z tym nie będzie. A w dolnej albo środkowej gąbce może by się miejsce na karty i kości znalazło.

ODPOWIEDZ