Wybory parlamentarne 2011
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Wybory parlamentarne 2011
Na wegrzech rządzi teraz premier Viktor Obaran, charakterem wypisz wymaluj Kaczyński .
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Nie porównujcie Orbán do Kaczyńskiego no sorry. Węgrzy jakoś są zadowoleni ze zmiany z postkomunistów na prawicę. I jak dla mnie Orbán nie ma z Kaczym nic wspólnego pod względem charakteru. Niektóre poglądy mogą mieć wspólne to fakt, ale na tym podobieństwa się kończą
Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, o 19:15 przez Rilam, łącznie zmieniany 1 raz.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... bory_.html
tu mamy ciekawostkę apropo "szanujemy wynik wyiuborów" w wykonaniu paru osobistości przy akompaniamencie
swoich fanatyków.
tu mamy ciekawostkę apropo "szanujemy wynik wyiuborów" w wykonaniu paru osobistości przy akompaniamencie
swoich fanatyków.
Żeby uczcić pamięć zmarłej osoby chodzi się na miejsce jej pochówku a nie pod zakład pracy. Banda fanatyków, których należy zamknąć bo zarażają swoją głupotą jednostki podatne na wpływy. Transparenty w stylu "Mord katyński 1940, Mord smoleński 2010" są kolejnym dowodem na plagę, którą roznosi Kaczyński. Najgorsze nie jest to, że Kaczyński jest chory psychicznie, ale to, jak wielu ma zwolenników. Taki stan rzeczy powoduje u mnie wstręt i pogardę dla istnienia części społeczeństawa, która opowiada się za PiSem. Mogłbym napisać tylko, że kiedyś umiano sobie radzić z ludźmi mającymi upośledzony światopogląd, ale niestety mamy teraz za bardzo "humanitarne" podejście do takich spraw. Jedyne na co zasługuje Kaczyński to pokój bez klamek, z podwieszonymi pod sufitem małymi samolocikami.
Come crawling faster, obey your Master...
- Cytrus Kontynentalny
- "Nie jestem powergamerem"
Założę się, że oni to samo mogliby powiedzieć o części społeczeństwa głosującej na Palikota. No i kto tu ma rację? Bo jak dla mnie to sprawa wcale nie jest oczywista.
Co do radzenia sobie z tego typu ludźmi: Masz na myśli okres II RP kiedy to likwidowano ludzi o niebezpiecznie lewicowych poglądach, czy PRL kiedy to likwidowano ludzi o poglądach nacjonalistycznych?
No i które poglądy liczysz jako upośledzone? Takie, które nie przystają do większości? W takim razie należałoby zlikwidować homoseksualistów, ateistów czy hipsterów.
Co do radzenia sobie z tego typu ludźmi: Masz na myśli okres II RP kiedy to likwidowano ludzi o niebezpiecznie lewicowych poglądach, czy PRL kiedy to likwidowano ludzi o poglądach nacjonalistycznych?
No i które poglądy liczysz jako upośledzone? Takie, które nie przystają do większości? W takim razie należałoby zlikwidować homoseksualistów, ateistów czy hipsterów.
"My ludzie Ruchu Palikota uroczyście ślubujemy ..."Murmandamus pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... bory_.html
swoich fanatyków.

To też było całkiem spoko, no i nazwa ugrupowania zdecydowanie daje radę.

Tak obiektywnie rzecz ujmując.

Nie mam tolerancji dla idiotów, fanatyków, moherów, pisowców itd, itp. Nie wstydzę się tego, ale teraz mamy takie czasy, że nie wolno tak myśleć bo będziesz jak tamci. Teraz każdy boi się tak wyrażać, bo zostanie mu od razu przyklejona jakaś etykietka. Wygląda tak, że moje poglądy są krzywdzące dla ludzi, którzy mają krzywdzące poglądy dla innych. To jest jak błędne koło, ale to nie ja je rozkręcam. Aprobatę u mnie mają jedynie wartośći, które prowadzą co czegoś dobrego. Pozwalają budować, rozwijać się i poprostu istnieć.
Come crawling faster, obey your Master...
Idiota to pojęcie strasznie względne, dla jednych idiotami są obrońcy krzyża, dla innych ludzie typu Lady Gagi i kolegi Szpaka z x-factor. Kto ma rację?Nie mam tolerancji dla idiotów, fanatyków, moherów, pisowców
Fanatyzm - z definicji jego przejawem jest m. in. skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów. Nie jest powiedziane, że fanatyzm to tylko fanatyzm religijny.
Co do moherów to powiem Ci tylko tyle: kiedyś też będziesz stary, dla młodego pokolenia dziwny, Twoje poglądy niezrozumiałe. Czytając Twoje posty można odnieść wrażenie, że będziesz dobrym materiałem na "mohera" połowy 21 wieku.

Daj se na looz. Prawda IMO zazwyczaj leży po środku.

Bardzo wzgledne pojecie, ktore z grubsza niewiele znaczy i mozesz przypiac pod wszystkowru pisze:Aprobatę u mnie mają jedynie wartośći, które prowadzą co czegoś dobrego. Pozwalają budować, rozwijać się i poprostu istnieć.

Zreszta zaprezentowana wyzej postawa jest moim zdaniem dosc nie kulturalna. Nie wiem jak ty ale ja np nawet jak mam negatywne opinie o pogladach kolezanek mojej babci na pewne sprawy to nie obrazam ich a napewno nie uzywam slow "pogarda", "wstret"

A moze bedzie jak Keith Richards jarajacy blanty ze swoimi dziecmi/wnukami czy innymi potomkamiDębek pisze:Co do moherów to powiem Ci tylko tyle: kiedyś też będziesz stary, dla młodego pokolenia dziwny, Twoje poglądy niezrozumiałe.

kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
A oto prawda:
Poziomu choroby psychicznej, fanatyzmu czy głuptactwa nie mierzy się tym w co ktoś wierzy tylko tym jak swoje idee głosi czy urzeczywistnia. Ja nie mam nic do starszych osób w różnych nakryciach głowy chodzących pod krzyż jak i nic nie mam do "jaraczy blantów". Ale jeśli jedna z tych grup zacznie wstrzymywać ruch na ulicach i uniemożliwiać normalne funkcjonowanie krzycząc co drugie słowo: "skandal" lub jakże popularne "nienawidzę" a ich "przywódca" nie bashuje ich za to jak Black Ork tylko jeszcze się cieszy że ma poparcie to mam podstawy by sądzić, że zarówno on jak i jego "wyznawcy" są grzecznie mówiąc "niezdiagnozowani" a po ludzku mówiąc: ostro popier-oleni! i nie nadający się do funkcjonowania w społeczeństwie.
Poziomu choroby psychicznej, fanatyzmu czy głuptactwa nie mierzy się tym w co ktoś wierzy tylko tym jak swoje idee głosi czy urzeczywistnia. Ja nie mam nic do starszych osób w różnych nakryciach głowy chodzących pod krzyż jak i nic nie mam do "jaraczy blantów". Ale jeśli jedna z tych grup zacznie wstrzymywać ruch na ulicach i uniemożliwiać normalne funkcjonowanie krzycząc co drugie słowo: "skandal" lub jakże popularne "nienawidzę" a ich "przywódca" nie bashuje ich za to jak Black Ork tylko jeszcze się cieszy że ma poparcie to mam podstawy by sądzić, że zarówno on jak i jego "wyznawcy" są grzecznie mówiąc "niezdiagnozowani" a po ludzku mówiąc: ostro popier-oleni! i nie nadający się do funkcjonowania w społeczeństwie.
Demokracja 
Wszyscy mogą wyrażać swoje poglądy, zresztą zbyt strasznie niektórzy się tutaj ciśnieniują, większym problemem moim zdaniem jest forma wybierania posłów do sejmu. Przykładowo minister Jacek Rostowski zdobył około 1% głosów w swoim okręgu a minister Katarzyna Hall 2.38% i obydwoje dostali się do sejmu mimo znikomego poparcia w społeczeństwie, to chyba nie do końca demokracja. Dobrym pomysłem moim zdaniem byłoby stworzenie jednomandatowych okręgów do sejmu tak jak to było w przypadku Senatu, gdyż wtedy wynik wyborów jest według mnie najbardziej sprawiedliwy.

Wszyscy mogą wyrażać swoje poglądy, zresztą zbyt strasznie niektórzy się tutaj ciśnieniują, większym problemem moim zdaniem jest forma wybierania posłów do sejmu. Przykładowo minister Jacek Rostowski zdobył około 1% głosów w swoim okręgu a minister Katarzyna Hall 2.38% i obydwoje dostali się do sejmu mimo znikomego poparcia w społeczeństwie, to chyba nie do końca demokracja. Dobrym pomysłem moim zdaniem byłoby stworzenie jednomandatowych okręgów do sejmu tak jak to było w przypadku Senatu, gdyż wtedy wynik wyborów jest według mnie najbardziej sprawiedliwy.