Wybory parlamentarne 2011
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Wybory parlamentarne 2011
Wszystko poza Kongresem Nowej Prawicy to jest LEWACTWO, prawda?
-
- Masakrator
No ba. Tylko PRAWICA uratuje nas przed zalewem świeckiej ofensywy czerwonych!
Roflcopter.
Roflcopter.

Można być kiepskim politykiem niezależnie od frakcji.Co do "nowoczesnej lewicy" - wystarczy popatrzec jak skonczyl zapatero w duzo bardziej tolerancyjnym kraju.
Nie, nie, nie. Nie nauczylas sie. To w d*** j***** pacholki socjalistycznego zwiazku republik europejskich, zdrajcy narodu, ktorych nalezaloby rozstrzelac. Wkuj i recytuj 
@Varinastari
To nie "kiepski" polityk, to wrecz cudowne dziecko nowoczesnej lewicy. Tyle tylko, ze lewica nie ma recepty na obecne problemy swoich wyborcow, ktorymi juz nie sa wcale brak tolerancji czy drogie tabsy.

@Varinastari
To nie "kiepski" polityk, to wrecz cudowne dziecko nowoczesnej lewicy. Tyle tylko, ze lewica nie ma recepty na obecne problemy swoich wyborcow, ktorymi juz nie sa wcale brak tolerancji czy drogie tabsy.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2011, o 18:18 przez Vallarr, łącznie zmieniany 1 raz.
To czemu niektóre kręgi nacjonalistyczne nie lubią tej całej "kapitalistycznej prawicy" wojowniku internetowy?Vallarr pisze:Nie, nie, nie. Nie nauczylas sie. To w d*** j***** pacholki socjalistycznego zwiazku republik europejskich, zdrajcy narodu, ktorych nalezaloby rozstrzelac. Wkuj i recytuj

Nacjonalistyczne nie wiem, nie zaglebialem sie w tok myslenia fanatykow zadnej ze stron. Moge Ci powiedziec czemu ja nie lubie.
Otoz dlatego, ze nazywanie ich prawica przy czysto lewicowych dzialaniach jest smieszne. PO ideologicznie to lewicujace centrum, a nie prawica.
Otoz dlatego, ze nazywanie ich prawica przy czysto lewicowych dzialaniach jest smieszne. PO ideologicznie to lewicujace centrum, a nie prawica.
Ja pytałem wcześniej o KNP a nie o PO. Zgubiłeś wątek?Vallarr pisze:Nacjonalistyczne nie wiem, nie zaglebialem sie w tok myslenia fanatykow zadnej ze stron. Moge Ci powiedziec czemu ja nie lubie.
Poza tym czy chcesz czy nie chcesz to PO to centroprawicowa partia.
Ja tam nikogo od idiotów wyzywać nie zamierzam, ale dla mnie wysoko posuniętą nieroztropnością jest głosowanie na ludzi tego człowieka, tak dla żartu.
To wypisz wymaluj PiS. 3 lata pierdolenia o Smoleńsku i prześladowaniach kibiców, a na debatach budżetowych nikogo.Posłowie powinni głosować zgodnie ze swoim sumieniem, programem partii. No i RPP będzie pełnił jakże ważną rolę, taką jak sam Janusz Palikot wcześniej zajmował w PO. Mianowicie, tematy zastępcze, nie będę się o nich rozpisywał
Skończył? Właśnie rządzi 7 rok.Co do "nowoczesnej lewicy" - wystarczy popatrzec jak skonczyl zapatero w duzo bardziej tolerancyjnym kraju.
Zależy od punktu widzenia. Dla mnie to zdecydowanie centroprawica.PO ideologicznie to lewicujace centrum, a nie prawica.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jeszcze trzy lata nie minęłyTo wypisz wymaluj PiS. 3 lata pierdolenia o Smoleńsku i prześladowaniach kibiców, a na debatach budżetowych nikogo.

A na ostatniej debacie budżetowej wcale nie trzeba było być. Rostkowski, który wyszedł już dawno z roli fachowca a wszedł w rolę politycznej tuby na mównicy powiedział "Jest dobrze ale nie beznadziejnie, pod przewodnictwem Partii i Rządu kraj rośnie w siłę a ludziom żyje się dostatniej. A nawet jeśli coś jest nie tak to jest wyłączna wina PiS`u. Amen" Nie trzeba wysiadywać w ławach żeby wiedzieć jak będzie wyglądał ta debata. Poza tym na sali były pustki nie tylko w ławach PiS`u.
Opozycja, która nie ma nic do powiedzenia w sprawach budżetu państwa, to banda gamoni i darmozjadów, a nie opozycja. Nie ma wielu lepszych okazji by rozjechać rząd. Ale do tego trzeba mieć chociaż kilka osób, które się na czymś odrobinę znają i są w stanie merytorycznie wypunktować konkretne propozycje ustawy. A jak się ma głąbów w partii, to faktycznie, zamiast się kompromitować rozmową na tematy o których się nie ma pojęcia, to lepiej przynieść zwolnienie lekarskie, albo chlać w restauracji sejmowej.
Tym łatwiejszym powinien być przeciwnikiem, prawda? A tu nawet jak opowiada banały, to wygrywa walkowerem.Rostkowski, który wyszedł już dawno z roli fachowca a wszedł w rolę politycznej tuby
Chyba Ci się pomyliła debata z przemówieniem.Nie trzeba wysiadywać w ławach żeby wiedzieć jak będzie wyglądał ta debata
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Na prace nad budżetem parlament ma 4 miechy opozycja jeszcze zdąży się wykazać. Owszem, przepuszczenie takiej okazji na dowalenie PO to błąd ale jeszcze nie katastrofalny. Da się nadrobić.
Bardzo ładnie. Autoratywnie stwierdziłeś że w PiS nie mają ekonomistów. W takim razie zamiast podawać argumenty równie autoratywnie napiszę że owszem mają.Ale do tego trzeba mieć chociaż kilka osób, które się na czymś odrobinę znają i są w stanie merytorycznie wypunktować konkretne propozycje ustawy. A jak się ma głąbów w partii, to faktycznie, zamiast się kompromitować rozmową na tematy o których się nie ma pojęcia, to lepiej przynieść zwolnienie lekarskie, albo chlać w restauracji sejmowej.
Chyba nie.Chyba Ci się pomyliła debata z przemówieniem.
Wali mi to czy mają, czy nie mają. Jeżeli nie są w stanie konstruktywnie rozmawiać o budżecie, to są albo głupi, albo leniwi, albo tak włażą w dupę prezesowi, że jak tylko on wychodzi, to oni za nim. Nie zapominaj, że wszyscy zrzucamy się na ich nie małe wynagrodzenia. I mamy prawo oczekiwać, że uczciwie na nie zapracują. Leniwa opozycja nie zasługuje na poparcie. I dlatego śmieszą mnie stwierdzenia, że jeżeli opozycja nie blokuje/nie bojkotuje wszystkiego, to jest na usługach rządu.nie mają ekonomistów. W takim razie zamiast podawać argumenty równie autoratywnie napiszę że owszem mają
Tyle że brak udziału w debacie sejmowej nie musi być przejawem głupoty a zwyczajną taktyką polityczną. Pomysły PO i ich rozwiązania gospodarcze od dłuższego czasu krytykują ekonomiści. A ich głos dużo lepiej dociera do narodu niż "oszołom Kaczyński i jego banda głąbów". Nie mówię że tak jest, mówię że tak może być.
Temat opozycji kontrolowanej to zupełnie inna bajka. To o czym tu rozmawiano wczesniej wcale nie jest kompletną bzdurą tyle że to zupełnie inna dyskusja.
Temat opozycji kontrolowanej to zupełnie inna bajka. To o czym tu rozmawiano wczesniej wcale nie jest kompletną bzdurą tyle że to zupełnie inna dyskusja.
W mojej opinii nie dostają kilkanaście tysięcy miesięcznie za bawienie się w taktyki polityczne, a za pracę. Dlatego mojego głosu takie ugrupowania nie dostają. Nie mam nic przeciwko temu, żebyś oddawał swój głos na tych, którzy zamiast pracy wolą się bawić w partyjne gierki i podchody.Tyle że brak udziału w debacie sejmowej nie musi być przejawem głupoty a zwyczajną taktyką polityczną
Z takim tokiem rozumowania to nie zagłosujesz na nikogo. Każde ugrupowanie zajmuje się taktyką polityczną. To jest istotny element ich pracy.
A poważniej to ten tekst jest niepotrzebny. Taki chwyt poniżej pasa żeby zdyskredytować moje argumenty. Wypisz wymaluj TVN 
To miło. Bardzo bym się martwił gdybyś jednak miał coś przeciw temuNie mam nic przeciwko temu, żebyś oddawał swój głos na tych, którzy zamiast pracy wolą się bawić w partyjne gierki i podchody.

- Jacek_Azael
- Masakrator
To wypisz wymaluj PO, że zacytuję.Jankiel pisze: Nie mam nic przeciwko temu, żebyś oddawał swój głos na tych, którzy zamiast pracy wolą się bawić w partyjne gierki i podchody.
Jak rozmawiać z człowiekiem, który dostaje wścieklizny na każdy, nawet najmniejszy przejaw krytyki? W mojej opinii, jak będzie już tak źle, że nie da się więcej mydlić oczu to i tak będzie to wina opozycji, bo nie chciała poprzeć. Gdzieś to już było? Tak, na Węgrzech właśnie.
Dokładnie, to nie jest kompletną bzdurą, ba, to nawet nie jest bzdurą niekompletną.Temat opozycji kontrolowanej to zupełnie inna bajka. To o czym tu rozmawiano wczesniej wcale nie jest kompletną bzdurą tyle że to zupełnie inna dyskusja.
A swoją drogą takie tam spotkanie, Stokrotki, Urbana i Michnika. No i powiedz jeden z drugim, że to jest normalne, jak jedna z czołowych wydawało by się ikon opozycji komunistycznej, Goebbels komuny i jedna z bardziej opiniotwórczych dziennikarek w Polsce jeżdżą wieczorem razem samochodem. Potem widzę Michnika czy Urbana w "Kropce nad I" mam się tą rozmową emocjonować, jak oni po programie leją z Nas, że aż brak słów...
http://www.youtube.com/watch?v=bASe_lNOc0Q
Nie lubię TVN. Jest najbardziej żenującą z mainstreamowych telewizji.Taki chwyt poniżej pasa żeby zdyskredytować moje argumenty. Wypisz wymaluj TVN
Trochę tak. Ale ja nie głosowałem na PO. Poza tym, nie przypominam sobie sytuacji, żeby PO unikała sporów z PiS.To wypisz wymaluj PO, że zacytuję.
Tak, najlepiej w ogóle nie rozmawiać z nikim, bo nie ma sensu. Bo na nas krzyczą. Robić sobie swoje wiece, swoje przemówienia i żyć we własnym świecie. Rostowski udzielił przed wyborami wywiadu Uważam Rze (tak, czytam i lubięJak rozmawiać z człowiekiem, który dostaje wścieklizny na każdy, nawet najmniejszy przejaw krytyki?

Zgadzam się. Normalne jest, że ludzie na siebie plują za zniewagi sprzed 20 i więcej lat. Ja np zawsze jak jestem w katowickim parku Kościuszki to sikam na groby czerwonoarmistów.A swoją drogą takie tam spotkanie, Stokrotki, Urbana i Michnika. No i powiedz jeden z drugim, że to jest normalne,
No, i już ten niby postępowy Palikot zaczyna walkę o krzyż
tym razem w parlamencie. No co za wiocha i to jeszcze dyskryminacja. Swoją drogą, ciekawe, czy zdjęliby gwiazdę Dawida? Albo, dla lepszego trolla, można by przymocować gwiazdę do krzyża, wtedy jakby chcieli zdjąć krzyż, to razem z gwiazdą i Żydki by ich zniszczyli oskarżeniami o antysemityzm. Z resztą, niech politycy odwalą się od spraw obyczajowych, ludzie powinni rozstrzygać takie spory sami.

Kolejny raz postawiony mglisty zarzut bez chęci jakiegokolwiek wykazania, że to prawda (poza argumentem, że nie obiecali zawsze głosować przeciwko rządowi). Jarek, to Ty piszesz z konta Gnatozuja i Jacka_Azazela?Gnatozuj pisze:Temat opozycji kontrolowanej to zupełnie inna bajka. To o czym tu rozmawiano wczesniej wcale nie jest kompletną bzdurą tyle że to zupełnie inna dyskusja.

Maciek
jak dla mnie bardziej pytanie czemu gwiazda dawida tam nie wisi. mnie krzyze jakos bardzo w instytucjach nie przeszkadzaja ale moge zrozumiec ze sa ludzie ktorzy nie rzycza sobie krzyza na kazdym rogu w urzedach i szkolach w panstwie swieckimKlafuti pisze:No, i już ten niby postępowy Palikot zaczyna walkę o krzyżtym razem w parlamencie. No co za wiocha i to jeszcze dyskryminacja. Swoją drogą, ciekawe, czy zdjęliby gwiazdę Dawida? Albo, dla lepszego trolla, można by przymocować gwiazdę do krzyża, wtedy jakby chcieli zdjąć krzyż, to razem z gwiazdą i Żydki by ich zniszczyli oskarżeniami o antysemityzm. Z resztą, niech politycy odwalą się od spraw obyczajowych, ludzie powinni rozstrzygać takie spory sami.