Wybory parlamentarne 2011
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Wybory parlamentarne 2011
Wiesz, jak przyjdzie co do czego to taka aborcja może okazać się dla ciebie ważniejsza. Krzyż to dla wielu ludzi sprawa ważna, bo poważnie traktują religię.
Zresztą mówiłem już ,ze zanim coś sie ruszy to minie trochę czasu. Dopiero wotum zaufania dla nowego rządu będzie startem całej tej sejmowej szopki.
Zresztą mówiłem już ,ze zanim coś sie ruszy to minie trochę czasu. Dopiero wotum zaufania dla nowego rządu będzie startem całej tej sejmowej szopki.
a dla niektórych półksiężyc, to znaczy ze sejm uchwalajac prawa ma mnie w dupie? jestem gorszy? bo półksiężyca na sali obrad nie ma.Ingen175 pisze:Wiesz, jak przyjdzie co do czego to taka aborcja może okazać się dla ciebie ważniejsza. Krzyż to dla wielu ludzi sprawa ważna, bo poważnie traktują religię.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Kościół nigdy nie działał w interesie Polski tylko i wyłącznie we własnym - czasem tylko ich interesy były zbieżne...
dziwnym trafem katole- patryjoci nie pamiętają o takich przykładach współpracy jak ekskomunikowanie powstańców listopadowych czy Polski podczas wojny 13 letniej z zakonem krzyżackim
o wyniesieniu na ołtarze zdrajcy - biskupa Stanisława nie wspomnę
tak naprawdę katolicyzm zafundował nam ruinę - wojny ze Szwecją (Waza jako ultra-katol chciał objąć tron i przywrócić katolicyzm) + wojny z Ukrainą/kozakami... o złodziejach z komisji majątkowej nie wspomnę.
jak katole chcą zaostrzyć ustawę antyaborcyjną i wtrącać do więzień ofiary gwałtów to jest walka o cywilizację życia - jak Palikot chce zdjąć krzyż powieszony cichaczem to jest "temat zastępczy"
ale jedno jest pewne nic tak skutecznie nie eroduje pozycji KK jak obecny sojusz ołtarza z tronem
pzdr,
Ż.
dziwnym trafem katole- patryjoci nie pamiętają o takich przykładach współpracy jak ekskomunikowanie powstańców listopadowych czy Polski podczas wojny 13 letniej z zakonem krzyżackim

tak naprawdę katolicyzm zafundował nam ruinę - wojny ze Szwecją (Waza jako ultra-katol chciał objąć tron i przywrócić katolicyzm) + wojny z Ukrainą/kozakami... o złodziejach z komisji majątkowej nie wspomnę.
jak katole chcą zaostrzyć ustawę antyaborcyjną i wtrącać do więzień ofiary gwałtów to jest walka o cywilizację życia - jak Palikot chce zdjąć krzyż powieszony cichaczem to jest "temat zastępczy"
ale jedno jest pewne nic tak skutecznie nie eroduje pozycji KK jak obecny sojusz ołtarza z tronem

pzdr,
Ż.
Popłynąłęś deczko, Żaba. Akurat to powyższe to wina władz i innych czynników, nie samego kościoła.Żaba pisze:Kościół nigdy nie działał w interesie Polski tylko i wyłącznie we własnym - czasem tylko ich interesy były zbieżne...
...
...
pzdr,
Ż.
Maciek
- Cytrus Kontynentalny
- "Nie jestem powergamerem"
No i się zaczyna. Greatest Shitstorm of our time.
Co do wcześniejszych wypowiedzi:
- Państwo Polskie istnieje od momentu chrztu. Wcześniej go nie było. Oczywiście zaczniemy się zaraz wykłócać, że co by było gdyby... Ale nie było. Taki jest fakt.
( sam zresztą właśnie do tego dokładam cegiełkę ).
W każdej grupie znajdą się też "ci źli". Jeśli w naszej historii znaleźli się Polacy oddający żydów Niemcom za kasę, to czy oznacza to, że wszyscy Polacy tak robili? Nie. Ale o nich jest najgłośniej...
Niszczyć jest dużo łatwiej niż budować
Co do wcześniejszych wypowiedzi:
- Państwo Polskie istnieje od momentu chrztu. Wcześniej go nie było. Oczywiście zaczniemy się zaraz wykłócać, że co by było gdyby... Ale nie było. Taki jest fakt.
Ech. Tak samo ruinę zafundował nam ateizm pod postacią komunistów, szamanizm pod postacią mongołów, islam pod postacią turków, prawosławie pod postacią Rosji... do wszystkiego można się przyczepić. Możemy zaraz zacząć przerzucać się nawzajem przykładami kto ile złego zrobił. Bez sensu, ale to pewnie nieuniknionedziwnym trafem katole- patryjoci nie pamiętają o takich przykładach współpracy jak ekskomunikowanie powstańców listopadowych czy Polski podczas wojny 13 letniej z zakonem krzyżackim o wyniesieniu na ołtarze zdrajcy - biskupa Stanisława nie wspomnę

W każdej grupie znajdą się też "ci źli". Jeśli w naszej historii znaleźli się Polacy oddający żydów Niemcom za kasę, to czy oznacza to, że wszyscy Polacy tak robili? Nie. Ale o nich jest najgłośniej...
Niszczyć jest dużo łatwiej niż budować
-
- Masakrator
Ofc. A myślisz, iż dlaczego się ochrzciło? Gdyż jedyny sposób to był, by nie zostać zjechanym przez tych, którzy się ochrzicili. To polityczna kalkulacja, która wlecze się z nami po dziś dzień- Państwo Polskie istnieje od momentu chrztu. Wcześniej go nie było. Oczywiście zaczniemy się zaraz wykłócać, że co by było gdyby... Ale nie było. Taki jest fakt.

Czy też wypierdolenie wokalisty bełthemota z następnej edycji Vojsu.jak katole chcą zaostrzyć ustawę antyaborcyjną i wtrącać do więzień ofiary gwałtów to jest walka o cywilizację życia
Chwila moment, ile tego już lat minęło w Polsce? Trochę w chuj jak mnie pamięć nie myli. Coś ta erozja nie przyśpiesza. Niestety.ale jedno jest pewne nic tak skutecznie nie eroduje pozycji KK jak obecny sojusz ołtarza z tronem
- Cytrus Kontynentalny
- "Nie jestem powergamerem"
Oświeć mnie w takim razie kto twym zdaniem nie będzie budował na "kłamstwie". Polska też jest tworem sztucznym. Istnieje tak długo, jak długo ludzie są gotowi dla Niej żyć i umierać. Czy to oznacza, że należy skończyć z zabobonami ( państwem narodowym ), zlikwodować ją i zrobić jeden wielki światowy rewolucyjny rząd?
Czekaj, czekaj... z czymś mi się to kojarzy...
Czekaj, czekaj... z czymś mi się to kojarzy...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie róbmy z tego tematu następnego flejmu a'la "Wiara, Religia, Kościół", ok?
Cóż, nie da się ukryć, że Palikot wystąpił z wnioskiem szumogennym, ale za to nie można go oskarżyć o to, że nie realizuje swojego programu, prawda? Zadeklarował się jako antyklerykał i zapowiedział zmiany w kierunku świeckiego państwa. Teraz chce realizować swoje postulaty, to się czepiacie, że robi wokół siebie szum i zajmuje się tematami zastępczymi. Gdyby tego nie zrobił, psioczylibyście, że to kolejny leniwy polityk, który zapomina o swoich wyborcach w dzień po wyborach. I tak źle i tak nie pasuje.
Cóż, nie da się ukryć, że Palikot wystąpił z wnioskiem szumogennym, ale za to nie można go oskarżyć o to, że nie realizuje swojego programu, prawda? Zadeklarował się jako antyklerykał i zapowiedział zmiany w kierunku świeckiego państwa. Teraz chce realizować swoje postulaty, to się czepiacie, że robi wokół siebie szum i zajmuje się tematami zastępczymi. Gdyby tego nie zrobił, psioczylibyście, że to kolejny leniwy polityk, który zapomina o swoich wyborcach w dzień po wyborach. I tak źle i tak nie pasuje.

Świetnie! Jakby w Polsce nie brakowało ważniejszych problemów od wprowadzania państwa świeckiego poprzez różne durne akcje. Chyba tylko w Polsce ludzie potrafią wybrać takiego błazna jakim jest Palikot tylko dlatego, że sami pałają antyklerykalną nienawiścią. Jest to obecnie priorytet w naszym kraju. Innych problemów u nas brak. Palikot i jego banda chce państwa świeckiego ale już chyba sam zapomniał jak kilka lat wcześnie przysięgał "tak mi dopomóż Bóg. Kościelne śluby, chrzty etc etc a teraz taki wojak się zrobił. Hipokryta.Naviedzony pisze:Nie róbmy z tego tematu następnego flejmu a'la "Wiara, Religia, Kościół", ok?
Palikot to polityk agresywny i nieprzewidywalny. Ale on na swoim wózku nienawiści, braku tolerancji i antyklerykalizmu daleko nie zjedzie.
Przynajmniej juz ustalilismy ze krzyz nie jest symbolem naszego kraju tylko bialy orzel w koronie 
Narazie zadnej wojny nie ma. Pismo do marszalka, jak nie pomoze to trybunal i ewentualnie strasburg. Jakby w nocy cichaczem ten krzyz zdjemowano, tak jak go zawieszano to mozna by mowic o wojence. A tak, normalne postepowanie osob ktorym nie pasuje. Co najwazniejsze zgodne z prawem.
Moglbym rownie dobrze powiedziec ze szkoda, ze w naszym kraju ludzie potrafia wybrac jakiegos blazna tylko dlatego, ze tak zasugerowal im facet w sukience. Jest juz 20 lat od upadku komuny, prawie cwiercwiecze, kiedy bedzie na to dobry czas? Za 100 lat czy 200? Czy moze gdy chrzescjanstwo przeminie jak wszystkie religie przed nim? Mozna sie nareszcie w miedzyczasie i za to zabrac zwlaszcza, ze cala sprawa narazie bedzie w gestii marszalka a raczej pani marszalek wiec nawet nie traca czasu na debatowanie nad jakimkolwiek projektem ustawy czy glosowania
Nie wiem wiec pytam, ale bym sie nie zdziwil gdyby tak bylo.

Komu zbedny temu zbedny, ale widac 10% wyborcow zadecydowalo ze dla nich niezbednyVallarr pisze:Akurat wojenka palikota to dokladnie ten typ aktywnosci, ktorego sie spodziewalem i ktory jest kompletnie zbedny... ale za to jaki szum generuje.

Dla wielu osob brak swieckosci panstwa jest waznym problemem jak widac, skoro to obecnie 3 sila w parlamencieKefas pisze:Świetnie! Jakby w Polsce nie brakowało ważniejszych problemów od wprowadzania państwa świeckiego poprzez różne durne akcje. Chyba tylko w Polsce ludzie potrafią wybrać takiego błazna jakim jest Palikot tylko dlatego, że sami pałają antyklerykalną nienawiścią. Jest to obecnie priorytet w naszym kraju.

A masz dowod, ze przysiegal?Kefas pisze:Palikot i jego banda chce państwa świeckiego ale już chyba sam zapomniał jak kilka lat wcześnie przysięgał "tak mi dopomóż Bóg.

Nienawisc, nietolerancja? To przypadkiem z klubem biwakowym zalezna.pl ci sie nie pomylilo? Antyklerykalizm i owszem ale to nie jest nic zdroznego akurat, nie trzeba przeciez darzyc uwielbieniem kaplanow wszystkich religii i kosciolow by byc czlowiekiem moralnym. I jeszcze raz sie powtorze, ze na haslach antyklerykalnych wbil sie na 3 miejsce, wiec narazie jedzie i to szybkoKefas pisze:Ale on na swoim wózku nienawiści, braku tolerancji i antyklerykalizmu daleko nie zjedzie.

kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
sojusz ołtarza z tronem to też temat zastępczyZaba pisze:ale jedno jest pewne nic tak skutecznie nie eroduje pozycji KK jak obecny sojusz ołtarza z tronem

Jest też coś optymistycznego :
http://finanse.wp.pl/kat,9231,title,Nad ... omosc.html
Lokal w Toruniu ? Ok jadę

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Przed chwilą o tym pisałem. Oczywiście, że są ważniejsze problemy, co nie znaczy, że nie można załatwiać w międzyczasie tych mniej ważnych. Nie wiem czego z tego nie rozumiesz, to jest w miarę proste.Kefas pisze:Świetnie! Jakby w Polsce nie brakowało ważniejszych problemów od wprowadzania państwa świeckiego poprzez różne durne akcje.

Jak mawiają górale: "tylko krowa nie zmienia poglądów". Historia postępu to historia ludzi, którzy zmienili poglądy swoje i innych.Kefas pisze:Palikot i jego banda chce państwa świeckiego ale już chyba sam zapomniał jak kilka lat wcześnie przysięgał "tak mi dopomóż Bóg. Kościelne śluby, chrzty etc etc a teraz taki wojak się zrobił. Hipokryta.
Może Cię zmartwię, ale na razie nieźle mu idzie.Kefas pisze:Ale on na swoim wózku nienawiści, braku tolerancji i antyklerykalizmu daleko nie zjedzie.

I co nazywasz postępem Bolszewizm, mordy rewolucji francuskiej?? Czy nie widzisz ze mimo upływu lat ludzie żyją w dziczy. Historia widziała już wszystko czas na powtórkę.Naviedzony pisze: Historia postępu to historia ludzi, którzy zmienili poglądy swoje i innych.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr