Alternatywa dla Army Builder'a

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
TheFaflon
Plewa

Alternatywa dla Army Builder'a

Post autor: TheFaflon »

Jest jakiś program, który pozwoli mi składac rozpiski HE z 8edycji, i nie jest płatny, a przynajmniej nie tak drogi jak AB?

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Kartka i długopis.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Nie ten dzial ...
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

TheFaflon
Plewa

Post autor: TheFaflon »

Jasif, widzę że popisałeś się oryginalnością i przemyślaną odpowiedzią. Gdyby nie Ty, to nie wiem co... Jeżli ktoś zadaje takie pytanie to po to, aby czegoś konkretnego się dowiedzieć, a nie że teraz użytkownicy, którzy będą ten temat przeglądali, będą musieli przewijać odpowiedzi bezsensowne, i podobne do Twojej...

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Ale kartka i długopis to dobra alternatywa.

Wiem że ktoś tu na forum zrobił kiedyś arkusz excela do rozpisek ale nie wiem jak bardzo funkcjonalne to było.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

ja pisze na zaliczenie AB do wochu na androida:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

TheFaflon pisze:Jasif, widzę że popisałeś się oryginalnością i przemyślaną odpowiedzią. Gdyby nie Ty, to nie wiem co... Jeżli ktoś zadaje takie pytanie to po to, aby czegoś konkretnego się dowiedzieć, a nie że teraz użytkownicy, którzy będą ten temat przeglądali, będą musieli przewijać odpowiedzi bezsensowne, i podobne do Twojej...
Always there to help.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Poza propozycją Jasifa, możesz jeszcze zrobić sobie w excelu. I to chyba tyle.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

Z darmowych i niezłych jest battle scribe. Działa całkiem ok, jedyną wadą jest to że nie ma opisów przedmiotów i statów jednostek, ale i tak powinieneś posiadać booka więc nie jest to raczej problem. Do tego w przeciwieństwie do AB działa na androidzie więc można rozpiski składać w drodze do pracy :D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Jest alternatywa
http://armycalc.com/

Stronka robiona przez Polaka, gdzieś tutaj na forum jest nawet temat o tym.
Nie wiem jak teraz, ale na samym początku jak to testowałem to trzeba było samemu stworzyć army list na podstawie którego roiło się rozpiski, ale miała powstać możliwość importu plików z AB.

Ja tm odradzam kartkę i długopis - strasznie dużo błędów wtedy powstaje :)

pozdrawiam
A.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

czy jest jakiś program, któr da się na symbina z nokii wrzucić?:) jestem mega plewą w sprawach tych komórek.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

ja tam na kartkę i długopis kiedyś nie narzekałem ale wraz z sięgnięciem po armybuildera społeczeństwo zatraciło zdolność wykorzystywania tego cuda - szkoda. Teraz bez AB niemal nie potrafie sobe dać rady :cry:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja jakoś nie miałem wielkiego pociągu do wszelkich programów robiących coś za mnie, choć sam interesuję się programowaniem.... Póki co jadę kartka, długopis i kalkulator i nie narzekam 8)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

krystian1wielki pisze:ja tam na kartkę i długopis kiedyś nie narzekałem ale wraz z sięgnięciem po armybuildera społeczeństwo zatraciło zdolność wykorzystywania tego cuda - szkoda. Teraz bez AB niemal nie potrafie sobe dać rady :cry:
Po co sobie utrudniac, skoro mozna ulatwiac?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Dla mnie kartka i kalkulator są łatwiejsze niż AB. Poza tym lubię pisać rozpiski, taki fetysz. :P

ODPOWIEDZ