Ogry na turniejach

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Re: Ogry na turniejach

Post autor: Król Goblinów »

@Murmi- u mnie zawsze jest w 2 szeregu- formacja 4x4, fcg- z przodu najpierw jest Slaughtermaster, potem ew. mały mag. briuser traci tylko 1 A z supportu wiec to dla niego dobre miejsce.

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Królu zawsze możesz zrobić nim makewaya i zastąpić model z commanda bruiserem, wtedy już nie tracimy ataków ^^;P
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

no o to chodzi żebym właśnie nim nie szedł do przodu, bo spłynie bardzo szybko;p

Xen
Chuck Norris

no chyba że ;)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

A mnie ostatnio kmina złapała na taki układ. Zagrać na 2x lord mag i 2x8 ironsów. Mamy 2 silne klocuszki, potężną magię, i komfort wciśnięcia wszystkich arkan. I jeszcze jedna sprawa bardzo ważna, jeśli weźmiemy lore of great mow, a na drugim beasta to już marzenie o bulach z 6 tafa i 6 siły zaczyna być realne :)

Xen
Chuck Norris

o dwóch lordach magach tez myślałem, nawet już miałem zagrać testowa grę ale koleś nie mógł, imo bardzo ciekawie to może wyjść ;)

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

jest jeden mały problem ( poza extra 200pt. ofkors) ogry nie mają sposobu na support powerdice'ów ,w przeciwieństwie do vc/de/he itp. jeżeli nie wyrzucisz 7+ kości na wichrach, to czy aby nie będzie się ten potencjał marnował.. ale pomysł wart przetestowania.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

O jakich ekstra 200 pkt mówiłeś ??

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

A wiesz co, może czas po testować power scroll, lub ten itemek co daje k6 power dice'sów za k3 woundy ( mogłem coś pokręcić ;) )

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

@Goglem- różnicy +/- : duży mag kosztuje 400p. , mały 200p. jeżeli chce zamienić małego na dużego to muszę dopłacić extra 2k.

Xen
Chuck Norris

Ja miałem w planach dać jednego z gut magic do ironów, a z beastem dać mu Armor 5+sv 4+ ward i dywan niech lata i w razie jak wylosuje 5 to zabija wszystko co napotka :D taki ziom nawet jest dobry przeciw skinkom i ich poisonom ;>

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Król Goblinów pisze:@Goglem- różnicy +/- : duży mag kosztuje 400p. , mały 200p. jeżeli chce zamienić małego na dużego to muszę dopłacić extra 2k.
400 nie równa się 2200 :roll:
Ja miałem w planach dać jednego z gut magic do ironów, a z beastem dać mu Armor 5+sv 4+ ward i dywan niech lata i w razie jak wylosuje 5 to zabija wszystko co napotka :D taki ziom nawet jest dobry przeciw skinkom i ich poisonom ;>
Mam nadzieje że z ironfistem, bo lepszy 4+ niż 5+ :P

Awatar użytkownika
mnp21
Chuck Norris

Post autor: mnp21 »

Król Goblinów pisze: jest jeden mały problem ( poza extra 200pt. ofkors) ogry nie mają sposobu na support powerdice'ów ,w przeciwieństwie do vc/de/he itp. jeżeli nie wyrzucisz 7+ kości na wichrach, to czy aby nie będzie się ten potencjał marnował.. ale pomysł wart przetestowania.
kubencjusz pisze:A wiesz co, może czas po testować power scroll, lub ten itemek co daje k6 power dice'sów za k3 woundy ( mogłem coś pokręcić )
Ja Forbidden rodem grałem już 3 bitwy na DE i 2x bretę i spłacił mi się w każdej z nich. Aktywuję w kluczowym momencie, gdy przynajmniej jeden augment w kluczową walkę MUSI wejść. Slaughtermaster ignoruje dwie wady, prze które jest raczej niegrywalny w innych armiach. Po pierwsze ma 5W więc nie zginie od razu, po drugie z lore atribute bardzo możliwe że uleczy stracone Woundy. Ja slaughtera składam: forbidden rod, crown of command, talisman of endurance + IFist + lvl 4
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...

szeregowiec ryan
Mudżahedin

Post autor: szeregowiec ryan »

Nie kmincie tu o Sloterze bo to nie ten topic :D
A na powaznie to zgarnąłem przedwczoraj 2 miejsce na poznanskiej parówce :D

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

To raport, raport ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Gratulacje dla Marysia za 3 miejsca na arenie :) czy ktos wie jaka to rozpiska udalo sie zawojowac top3 ?

szeregowiec ryan
Mudżahedin

Post autor: szeregowiec ryan »

No jestem w szoku szczerze mówiac. A jak poszło reszcie?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Xet pisze:Gratulacje dla Marysia za 3 miejsca na arenie :) czy ktos wie jaka to rozpiska udalo sie zawojowac top3 ?
kucharz, bsb, hunter, 2x4 mournfangi, 6 maneaterow ze sniperem, ze 2 koty, 16 irongutsow.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

thx.

ciekawe co tam robil hunter ?

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

dawał Ld kotkom :P

ODPOWIEDZ