Mantic Games - konkurent dla GW?
Re: Mantic Games - konkurent dla GW?
Widać widać, jednak nie zmienia to faktu że wyglądają całkiem całkie, choć poprzednie modele dużo bardziej przypadły mi do gustu 

Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Fajni są - troche śmieszni ale fajni 

Jak dla mnie kosmiczny krasnolud jest w takim samym stopniu niedorzeczny jak kosmiczny ork lub elf, ale jak zwykle to rzecz gustu...
Ale wracając do figurek, to uważam że zwykła "spesjonoludzka" (bardzo klawo wyglądają te bronie z magazynkami bębnowymi) jest o wiele lepsza niż pingwiny i nawet lepsza niż manticowa krasnoludzka piechota w klimacie fantasy (którą uważam za lepszą niż to z GW).
Ale wracając do figurek, to uważam że zwykła "spesjonoludzka" (bardzo klawo wyglądają te bronie z magazynkami bębnowymi) jest o wiele lepsza niż pingwiny i nawet lepsza niż manticowa krasnoludzka piechota w klimacie fantasy (którą uważam za lepszą niż to z GW).
Za to chyba najbardziej podziwiam GW: tak świetnie wypromowali "Games Workshop hobby", że nie sposób wydać jakiejkolwiek figurki w 28mm aby nie była przyrównywana do ich produktów...
Pewnie dlatego że ich figurki są jednymi z najlepszych (zwłaszcza plastiki) - naturalne więc, że porównuje się do najlepszego 

Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
debelial - najbardziej popularnie =/= najlepsze
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Andronicus
- Chuck Norris
Dokładnie. Co do plastików to należy uczciwie przyznać, że są coraz lepszej jakości, choć mi osobiście design nowych modeli nie bardzo pasuje. Natomiast finecast w relacji jakość/cena i w porównaniu do figurek (czy to metalowych, czy żywicznych) innych firm jak dla mnie wypada strasznie biednie.
Jak dla mnie jeśli chodzi o plastiki GW jest najlepsze - chodzi mi głównie o jakość wykonania, czy się komuś podoba design to już kwestia indywidualna. W metalach inne firmy robią często ładniejsze figurki, ale też są one droższe niż GW
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Co do plastików to się zgadzam, GW wyprzedza innych o kilka lat świetlnych
Ale to, że metale/żywice innych firm są droższe, to nie do końca prawda - zarówno rzeczy od AoW czy od Scibora są w podobnych cenach co bohaterowie od GW. A privater press? Masz dużo tańsze mtalowe figurki, często naprawdę ładne. Nie wspomnę już o mniej znanych firmach które robią sobie coś tam na boku. Na przykład rodzimy Spellcrow, który sprzedaje swoich bohaterów bo 20zł (obczajcie ich nowego górskiego trolla)

Loizok +1
Mam takie samo zdanie, plastiki to i GW robi dobre choc mi się nie podoba do końca ich wygląd, choć cena tych fogsów to przegiecie, bo kto normalny płaci 120 zł za 10 modeli, no błagam
Mam takie samo zdanie, plastiki to i GW robi dobre choc mi się nie podoba do końca ich wygląd, choć cena tych fogsów to przegiecie, bo kto normalny płaci 120 zł za 10 modeli, no błagam

Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Ale wybór niestety strasznie ubogi...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.