To taki przykład Jacku był, bo czarka z HoDą bez żadnych ochron to niezłe kamikadze w WE. Najlepiej BSB lub właśnie hajborn lub nobel na orełku.Jacek_Azael pisze:Komu? Na dzień dobry na 3+ walisz Ja jestem chory, jak na 2+ nie walę z hody.najprościej to dajesz czarce małej w oddziale GG z BoEF HoDę
Wojtek, "hiroł" musi trzymać hodę, ostatnio na orełu modny
Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Drzewodziwera może mieć te same moce tudzież bakterie np. 2 snajpery albo radiansy??
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
Witam, jak działa Stone of Rebirth?
i jak sprawdza się BSB na orle, przypadkiem nie przyjmuje z maszyn wszystkich placków
jakie są możliwe?
i jak sprawdza się BSB na orle, przypadkiem nie przyjmuje z maszyn wszystkich placków
jakie są możliwe?
Trzeba pamiętać, że przed mutiplami nie chroni [ np: działami, klopami itp.... ] i przed KB też nie... [ chyba że w momencie zadawania go jesteś faktycznie na ostatniej ranie... ]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Nie sądzę. Małe drzwewka zyskały, ale to nadal droga i mało mobilna jednostka. Przynajmniej ja nadal preferuję WD, atreekiny wstawiam ew. mały oddział 3 jak mi zostanie tyle pkt
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Ostatnio na turnieju ktoś wciskał mi, że w WE jest item dający warda 2+ na ostatnią ranę działa tak, że jak kolesiowi zostanie 1 rana, to do końca gry ma warda 2+. Niewydaje mi się, żeby tak było, dlatego pytam się Was.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tak ale z tego co wiem to nie chroni przed zabiciem jeśli zada się wystarczającą ilość ran, za czym zacznie działać przy 1 ranie.
Q. Does the Stone of Rebirth activate if the bearer is wounded by an
attack that would kill the model outright? (p64)
A. No.
Q. Does the Stone of Rebirth activate if the bearer is wounded by an
attack that would kill the model outright? (p64)
A. No.
No ok, ale tak naprawdę ma to znaczenie tylko przy strzale z działa i ewentualnie KB. Na wszystko inne jest lepsze niż penadnt
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
jak już to 30pts, i nikt Ci niczego nie wciskał - po prostu Cie edukowałem
xYz
To ja teraz mam pytanie odnośnie Stone of the Crystal Mere i hero na orle. Jak tutaj rozpatrujemy strzały z maszyn w tego kolesia ? Wiadomo, że biorę T orła i jego woundy. Jednak czy kulam za każdą zadaną ranę oddzielnie i co z multiplami ???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek