Star Wars: The Old Republic MMO

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Star Wars: The Old Republic MMO

Post autor: Domino »

Wydaje mi się, że nie ma jeszcze tego tematu, co mnie nieco zaskakuje, zważywszy, że do wydania już tak niewiele czasu! Co myślicie na temat tej gry, czego oczekujecie, jak jej wróżycie? Ja z kumplami już się napalamy i czekamy, by podbijać galaktykę :wink: .

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

100% nienawisci do Bioware- zamiast zrobic KotORa III wzięli się za MMO. Mam nadzieję, żę będzie fail roku :mrgreen:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

MMO możemy streścić w trzech słowach: napierdalanka, expienie, nuda. Wielka szkoda kotora III.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Murmandamus pisze:MMO możemy streścić w trzech słowach: napierdalanka, expienie, nuda. Wielka szkoda kotora III.
dafaq?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

I jako, że tak można streścić MMO, WoW zrobił taką furorę :roll: .
Faktem jest, że Star Warsy mają być przełomem jeśli chodzi o "expienie"- które tak naprawdę przestaje być expieniem, gdyż gra ma mieć mocną fabułę. Koniec z questami typu "przejdź tam i zbierz 10 piórek", co napawa mnie niemałym optymizmem. Jak pomyślę, że udostępniony zostanie wielkie uniwersum Star Warsów i do tego dojdzie ciekawa fabuła, a wszystko przykraszone pvp, to mi ślinka cieknie :) . Ale cóż, widzę, że na forum raczej nie ma fanów sieciówek :(

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Ale cóż, widzę, że na forum raczej nie ma fanów sieciówek
sadze, ze paru sie znajdzie ;)

co do star warsa to juz mam zamowiony preorder i w sumie nie moge sie juz doczekac az poloze lapki na bounty huntera :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Również mam zamiar cisnąć bounty hunterem :) . Zaczynam się jednak obawiać o mojego kompa, ze świeższych wyzwań dla mojej karty graficznej to był Dragon Age, komp zniósł to bez problemu, ale nie wiem czy Star Warsy to nie będzie już zbyt wiele...

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

What are the system requirements for the game?

Processor:
•AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ or better
•Intel Core 2 Duo 2.0GHz or better
Operating System: •Windows XP or later

RAM:
•Windows XP: 1.5GB RAM
•Windows Vista and Windows 7: 2GB RAM

Note: PCs using a built-in graphical chipset are recommended to have 2GB of RAM.

Star Wars: The Old Republic requires a video card that has a minimum of 256MB of on-board RAM as well as support for Shader 3.0 or better. Examples include:
•ATI X1800 or better
•nVidia 7800 or better
•Intel 4100 Integrated Graphics or better
DVD-ROM drive – 8x speed or better (required for installation from physical editions only) Internet connection required to play.
DragoMir pisze:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

zapowiada się fajny grindfest - nie dla mnie :(
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Niestety wchodzi L2 GoD f2p na wzor ruoffa, gdzie wyeliminowano najwieksze syfy z NA/EU- zgarnie spora czesc rynku, L2 ma najlepsza polityke z MMO (ex aeqo z EVE) i najlepsze mass pvp, SW jako klon wowa nie ma szans, vide WAR, samo uniwersum to za malo, zwlaszcza tak dziurawe i niespojne uniwersum. W filmach dalo przelknac, w ksiazkach sie rozlazilo w szwach, w MMO to bedzie katastrofa, bo jest totalnie zdupione.
Bedzie jak z WARem - eksplozja przez 2-3 miechy i powolne zdychanie trwajace latami. Tak jak WAR zdycha i zdechnac nie moze.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

@Vallarr
l2 ma pare wad:
- wyglada jak AION (czy inny azjatycki produkt),
- poza pvp nie ma nic do zaoferowania (jest to bardziej nastawiona na grind gra, niz przeklinany przez was WoW) a teraz walka pvp ma byc miezona w sekundach, dziekuje bardzo.
- bedzie f2p.

do tego porownanie polityki czy ekonomi l2 do eve to kpina jest.
zreszta porownanie wow do WAR tez.

i jszcze jedno - poprosze filmiki, wywiady czy inne informacje mowiace o grindzie czy innym podobienstwie do wowa.
DragoMir pisze:

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Wyglad to kwestia gustu, do L2 jestem przyzwyczajony i nie raza mnie azjatyckie nalecialosci, za to cukierkowej grafiki wowa nie zniese ;) Idealem byl war, mega brudny i krwawy.
"poza pvp nie ma nic do zaoferowania" - zgoda, ale powiedzmy sobie szczerze, pvp to jedyne, co sie liczy w L2. To gra, gdzie mozesz totalnie zdominowac i zniszczyc przeciwnika, w przeciwienstwie do frakcyjnych. To takze gra, gdzie polityka potrafi w jeden dzien wywrocic do gory nogami sytuacje na serwerze. 1vs1 owszem, jest liczone w sekundach czasem (cholerny backstab i cholerne mcrity), ale juz pt vs pt pokazuje pazurki. Ograne 4 pt potrafia przerobic na mielone 5krotnie liczniejszy zerg i to wszystko ma wymierna korzysc - zamki, kasa, epicka bizuteria. Nie ma pladrowania 5x dziennie altdorfu i zabijania Karla Franza w pustej instancji, by kazdy z gildii dostal gold baga. Jest grind, jak w kazdym MMO, ale da sie przeskoczyc bardzo szybko. Wlasciwie wiecej grindowalem w WARze niz L2, wiec nie wiem czemu akurat do azjatych mmo przyczepiono latke "endless grind".

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Vallarr pisze:Wyglad to kwestia gustu, do L2 jestem przyzwyczajony i nie raza mnie azjatyckie nalecialosci, za to cukierkowej grafiki wowa nie zniese ;) Idealem byl war, mega brudny i krwawy.
"poza pvp nie ma nic do zaoferowania" - zgoda, ale powiedzmy sobie szczerze, pvp to jedyne, co sie liczy w L2. To gra, gdzie mozesz totalnie zdominowac i zniszczyc przeciwnika, w przeciwienstwie do frakcyjnych. To takze gra, gdzie polityka potrafi w jeden dzien wywrocic do gory nogami sytuacje na serwerze. 1vs1 owszem, jest liczone w sekundach czasem (cholerny backstab i cholerne mcrity), ale juz pt vs pt pokazuje pazurki. Ograne 4 pt potrafia przerobic na mielone 5krotnie liczniejszy zerg i to wszystko ma wymierna korzysc - zamki, kasa, epicka bizuteria. Nie ma pladrowania 5x dziennie altdorfu i zabijania Karla Franza w pustej instancji, by kazdy z gildii dostal gold baga. Jest grind, jak w kazdym MMO, ale da sie przeskoczyc bardzo szybko. Wlasciwie wiecej grindowalem w WARze niz L2, wiec nie wiem czemu akurat do azjatych mmo przyczepiono latke "endless grind".
Jakie grindowanie w WARze ? :D Teraz może, bo wcześniej to takie sobie to było i do zaakceptowania (jak gildia z głową robiła instancje, to w szybkim czasie każdy miał co trzeba). A teraz to mnie ten grind nie interesuje - przez to w sumie skończyłem z WAR, bo mi się już nie chciało bić n kolejnych ranków i zbierać milion nowych crestów na zbroje i itemy :)
Jeśli PvP w L2 GoD będzie w stylu tego z Aiona to sorry. Na razie czekam i obserwuję, jak się jakieś sensowne PvP MMO pojawi to może i się chętni na reaktywację gildii znajdą :) Ponoć GW2 wkrótce i do tego darmowe ?
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Jakie grindowanie? O_o
Wez ogarnij ile crestow trzeba na rr80+, jak bierzesz udzial w open rvr to mimo, ze masz od dawna rr - musisz wygrindowac scenario. I to nie konkretne wyniki, a konkretna liczbe. W efekcie 1/3 sc stala na clickerach na respie, pure fun dla tego, u ktorego to byli healerzy :D Przechodzienie ToVLa 20sty raz by kolejnej osobie nabic kartusze? Spoko. Mniej spoko, ze to jedyna endgame'owa insta byla. Ale i tak WARa lubie.

GW1 mi bardzo, bardzo nie podpasowalo, nie czekam nawet. Co do GoD - na ruoffie niedlugo sie pobawie i powiem cos wiecej, poki co zabijaja na wzor wowa najwieksza przewage L2 - 9osobowe pt i ponad 30 roznych klas. Ale nadal mass pvp (jedyne, ktore sie liczy) zapowiada sie sensownie, moja consta na eu innova dogadana ^___^

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Dla mnie PvP od początku jawiło się jak mass AoE VS Mass AoE przy większych ilościach graczy( co często skutkowało wyjebistymi laggami=) tudzież klimatycznym (max) 5vs5 (zazwyczaj 2vs1xD) gdzie wygrywa mocniejsza klasa/lepiej ubrana postać/ktokolwiek kto umie chociaż średnio grać. Do rekordów absurdu dochodziło w WARZE, gdzie tłumy graczy padały od abusującego BW spammującego jedno AoE.
Niestety wchodzi L2 GoD f2p na wzor ruoffa, gdzie wyeliminowano najwieksze syfy z NA/EU- zgarnie spora czesc rynku
Przykro mi, ale sporą część rynku raczej utrzyma inne mmo. Sam wiesz jakie :wink:
SW jako klon wowa nie ma szans, vide WAR, samo uniwersum to za malo, zwlaszcza tak dziurawe i niespojne uniwersum
Uwielbiam Tradycyjnych WOWKILLERÓW, którzy po dwóch góra trzech miesiącach pocą się, by utrzymać ten 100k. Ale fakt, WaR był klęską ludzkości.
MMO możemy streścić w trzech słowach: napierdalanka, expienie, nuda.
Hejters gona hejt.;)
Nie ma pladrowania 5x dziennie altdorfu i zabijania Karla Franza w pustej instancji, by kazdy z gildii dostal gold baga. Jest grind, jak w kazdym MMO, ale da sie przeskoczyc bardzo szybko. Wlasciwie wiecej grindowalem w WARze niz L2, wiec nie wiem czemu akurat do azjatych mmo przyczepiono latke "endless grind".
Na K8P serwery padały jak nasi najeżdżali Altdorf cosik czasu temu :wink:
Ponoć GW2 wkrótce i do tego darmowe ?
Imho szykuje się ostre ssanie z tym GW2, gra która w pierwotnej wersji nie pozwalała na skakanie bije po oczach.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Varinastari pisze:Do rekordów absurdu dochodziło w WARZE, gdzie tłumy graczy padały od abusującego BW spammującego jedno AoE.
Ehe, dlatego zapewne niemal od poczatku aoe ma limit celow, ktore moze objac. 9 to nie tlumy :P Sorc bombil prawie rownie dobrze, 2x chosen, 2x sorca, DoK i Zeal/Shammy przechodzilo przez wszystko. Rekord DB na IC zatrzymal mi sie na 120, ale bylem champem, a order nie leavnal z insty :P
Ale nawet bombiaca sorca nie dawala takiej satysfakcji jak sciaganie celow na 1 long spike - Castowalo sie 7-8 sekund rozne czary, hp celu niemal nie drgnelo, a pod koniec razem z koncowym doomboltem i instantem nakladal sie dmg wszystkich tickow i dolatujacych spelli - cel schodzil w pol sekundy ze 100% hp.

Ad rem - to "inne" mmo w zasadzie nie ma nic do zaoferowania poza ciaglym grindem i sznureczkiem inst, nie ma mozliwosci wygrania gry. W L2 da sie choc usiasc na ruinach serwera obserwujac nabijajacych podatek w giran carebearow. To jest satysfakcja nie do powtorzenia.

Awatar użytkownika
Denn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Denn »

Eh, no ale tego nie wiemy.

Chyba, ze graliscie w bete.
Woot?

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Oni ciągle gadają o innych MMO, a nie o Star Warsach :D. Nie zwracaj uwagi.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Odnośnie WARa to miałem na myśli czasy przed zajebistym patchem, który dał farmienie Lagdorfu/ICka oraz te bronie za Cresty. Do tego czasu było całkiem spoko. A to płakanie na instant kille przeciw bombiącym WB to najczęściej miało miejsce wtedy gdy się nie miało rozgryzionej mechaniki gry. Przyznam się bez bicia, że moje gildie mordowały biedny zerg w 1 czy 2 party, ale też biegały w pełnym WB i to zarówno po stronie Destro jak i Orderu. Niby znerfili w międzyczasie AOE, ale doprowadziło to tylko do powrotu bombienia moralkami. Tak więc jeszcze raz - najfajniejsze dla mnie czasy były przed zmianami w stolicach na te dziwne champ-farmy i Sovkami dla każdego.

A SW to się przyglądam już od jakiegoś czasu, ale jakoś z filmików i innych dostępnych w necie gameplayów, to mnie to nie poraża. Może ktoś wpadł w sieci na filmik z jakiegoś konkretnego PvP w SW ? Tak np. 20 vs 20, 40 vs 40 i więcej ?
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Jedyne filmiki z pvp jakie narazie z sw widzialem dotyczyly warzonow. Nie widzialem dotychczas zadnych filmikow z pvp na Ilum.

ODPOWIEDZ