nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Re: nowe modele i unity?

Post autor: r@fix »

Na allegro nie takie drogie:
http://allegro.pl/11-wlocznikow-i1897953492.html

Mnie się kompletnie takie klony nie podobają :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Helion twoja wizja by mi pasowała tyle że elita imo powinna zostać bez zmian - niech GS będzie GSem nie halabardnikiem :wink:

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

no tak Krystian, a pamiętasz Teutogenów?? wedle zasad byli wyposażeni w Halabardy
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Siena - co do fluffu, może kiepsko się wyraziłem, ale właśnie 6ed był moim zdaniem lepszy. :)

Co do zmian technicznych - Zawsze kochałem piechotę imperialną i warrior priestów - to wszystko potaniało, a priesci dostali lepsze mdlitwy i altar.
Przedmioty magiczne - tańsze w większości i lepsze (popłakać może na griffon bannerem...)

Z mojej perspektywy piechociarza, jest git :)

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

#helion# pisze:no tak Krystian, a pamiętasz Teutogenów?? wedle zasad byli wyposażeni w Halabardy

Z tego co pamietam, to uzbrojeni byli w wolf hammer + 2 do siły w szarży i + 1 do siły w kolejnych turach.

To była świetna jednostka. GW powinno pomyśleć nad dodatkowymi zasadami dla różnych prowincji lub możliwością wystawienia armii z danej prowincji ze swoimi zasadami lub ogólnej armii imperialnej już bez bonusów ale i ograniczeń.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

no nieee Siena, rozmawiamy o Teutogenach, młotki owszem i były ale traktowane jako halabardy (oprócz tego upgrade za chyba 2pts do Inner circle)
White Wolfi, owszem mieli takie zasady jak napisałeś
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

#helion# pisze:no nieee Siena, rozmawiamy o Teutogenach, młotki owszem i były ale traktowane jako halabardy (oprócz tego upgrade za chyba 2pts do Inner circle)
White Wolfi, owszem mieli takie zasady jak napisałeś
Właśnie sprawdziłem. Jest tak, jak napisałeś. Przeoczyłem zapis odnośnie wolf hammera dla oddziałów piechoty. W VII edycji taka jednostka by rządziła :)

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

No ale gdyby na dupie rosły grzyby, to dupa z czasem, stałaby się lasem.
Odbiegacie od tematu nieco.
Co do nowych modeli, ktoś widział/dotykał Ironside'ów lub Manann's Blades? Czaję się na to, ale nie wiem czy warto.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

command group od manann's blades wyglada znakomicie. Niestety z forgem mam zwiazane slabe wspomnienia-miscasty, przesuniecia formy, cena.... Mowie teraz o innych modelach, tych w realu nie widzialem

Na dodatek cholernie otluszczone te figsy sprzedaja.... Kumam, ze przy odlewaniu tluszcz bywa przydatny, ale jak klyent placi tyle szmalu, to moznaby na koncu procesu produkcyjnego spryskac toto pianka i woda.....
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Mam Tedzia Bruckner'a, czekam na Lietpold'a. Z pierwszego jestem mimo wszystko zadowolony, o Lietpoldzie powiem gdy zobaczę. Reszty właśnie nie wiem.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

#helion# pisze:no tak Krystian, a pamiętasz Teutogenów?? wedle zasad byli wyposażeni w Halabardy
No tych panów nie pamiętam - znam tylko ze słyszenia bo gram od 7ed. stąd mój błąd :wink:

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Królestwo za Teutogen Guardów, GSów, Helblastera, White Wolfów i Huntsmanów z zasadami z 6ed w nowym podręczniku. [-o<
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

Byro pisze:Co do nowych modeli, ktoś widział/dotykał Ironside'ów lub Manann's Blades? Czaję się na to, ale nie wiem czy warto.
wcześniej w którymś temacie opisywałem fcg do manann's blades, full wypas, super szczegóły, bardzo piękne figureczki :) - mam ten fcg z przeznaczeniem do mojej hordy swordsmenów. mam również smoka - tego bez czarodziejki, również wypas figurka, lecz przy tym modelu jest trochę bąbelków (obecnie green stuff w płynie powinien sobie poradzić z tym problemem). moim zdaniem warto.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Z ploteczek na waseerze wyczytałem, że do terenu Ogród Morra był wydany w WD scenariusz, w którym pojawił się ksiądz Morra.
Miał statystyki zwykłego księdza, ale zamiast hate i darmowych kości dispela dawał power/dispel chaneling, stubborn, oraz możliwość rzucania czarów Caress of Laniph, Soulblight and Doom and Darkness jako bound spell. Ludzie spekulują, że te zasady moga byc w nowym booku.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

wygląda całkiem całkiem :D

Awatar użytkownika
Peroox
Mudżahedin

Post autor: Peroox »

Było by ciekawie, gdyby rozwinęli nam Kapłanów i Rycerzy dodając im różne bonusy/modlitwy, tak by armie mogły się bardziej różnić.

Jak myślicie. Czy wrócą młoty kawaleryjskie?
For Sigmar and the Empire!

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

Ja chciałbym możliwości wyboru jednego z 3 kultów: Sigmara, Ulryka i Morra. Wybór dla kapłanów oraz elitarnych jednostek (np. rycerze - masa zakonów), czy też kilka rodzajów elitarnej piechoty; np. Kapłan Bitewny Ulryka i do tego możliwość wyboru Teutogen Guardów znanych z 6 ed.; Sigmar i poprawionych Great Swordów(np. magiczny sztandar) lub Reiksguardów (czyli knightów lecz bez koni, za to z jakimiś sensownymi zdolnościami)... itd.
W 6 edycji byłem zagorzałym fanem Armii Wilka, oby powrócił.
Trend z przedmiotami w 8 ed. może nas troszkę zaboleć z racji skurczonego wahlarza opcji, ale liczę na rekompensatę w postaci specjalnych zdolności jednostek, ich szerokiego spektrum wyboru oraz opcji wyposażenia.
Śnieżny Wilku północy spraw by Twoi wierni słudzy powrócili na pola bitew!:P

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

są na polach bitew, ale może nie w postaci Kawalerii, lecz piechoty...aktualnie robię 50 halabard...w końcu
co do new edition (brzmi jak new age), gdyby zrobili unifikację taką jak zapisałem kilka postów wcześniej, wyszłoby nam to na dobre, każdy grałby czym chce i jak chce, możliwość kombinowania byłaby ogromna, ograniczona tylko posiadanymi modelami; co do kultów, najwyższa pora zróżnicować religijnie całe Imperium, Sigmar to nie jedyne bóstwo...
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

W 100% się z Tobą zgadzam helion... i liczę, że wieszczysz realną przyszłość.
Mnie przeraża natomiast myśl, że nowy book może stać się rozczarowaniem, że te wszystkie sprawdzone na przestrzeni edycji koncepcje się nie pojawią lub będą marginalne - mam szczególnie na myśli uwielbianą przez mnie piechotę jaką byli Teutogeni. Że dadzą za to coś co ni jak nie będzie przystawać do realiów Empire. Czekam na tego nowego booka, gdyż grałem w 6 ed. i na początku 7 ed. - jestem uzależniony od tej armii i chce wrócić do grania Nią w 8 ed. Problem to cierpliwość w oczekiwaniu.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

#helion# pisze:...aktualnie robię 50 halabard...
Widzę że mamy podobny pomysł na dzień wolny od pracy :lol2:
Obrazek

Zablokowany