I Śląska Liga WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: I Śląska Liga WFB

Post autor: Durin »

zapomniałeś o VC,

No wiem co uważasz Szaitis.... zastanowie się jeszcze nad tym... ale znasz też moje zdanie... akurat 13 i gateway nie powinny mieć look-outa, dwellersi jak najbardziej, podobnie final transmutation
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

wychwa pisze:Wiesz dla mnie nie ma problemu podjechać do Gliwic czy nawet Katowic no ale tak samo bym oczekiwał kogoś u siebie ;] A jak liga to jak mniemam będą dwie rundy ? BO jak tak to by było wszystko jasne. jedna u siebie druga na wyjeździe i gra gitara ;]
Ja mogę podjechać w twoje strony jak mi przywrócą połączenie. Czyli planowo od 17.11 ma jeździć pociąg w Twoim kierunku, a nie komunikacja zastępcza
Ja tu tylko sprzątam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

akurat 13 i gateway nie powinny mieć look-outa, dwellersi jak najbardziej, podobnie final transmutation
Daj spokój, final transmutation zabija herosów na 6. Dając look outa zmniejszasz tą szansę do 1/36 czyli czynisz to praktycznie niemożliwym
np takie WE nie mają gdzie ukryć maga
Poza zasięgiem albo w kawalerii. Albo wystawić go na koniku/orzełku
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

żeby nie było Jankiel ograniczenia się nie zmieniają. Jedynie głośno myśle:) i na 99% się nie zmienią. Wydaje mi się, że dwellersi zabijajacy na 6 wystarcza:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

tilt112 pisze:...
Nawet nie chce mi sie kopioować tego posta

Chłopie weź sie ogarnij - nie wiem czym Solo Ci zawinił ale wystarczajaco żałosne jest wywlekanie tego pod publike - masz cos do niego to z nim pogadaj a nie wyzywaj. To tyczy sie reszty was, pośmiejscie sie z niego - z nim, a nie obrażajcie na forum ukryci za klawiaturą...

Chłopaki ogarnijcie sie, to gra i hobbym nie wojna tu nie ma wrogów, tylko ludzie tacy jak Wy.

Komuś przeszkadza, że zamienił sobie armie z jakiegoś magicznego powodu. To chyba jego sprawa. Nawet jesli to zamiany non stop na lepszą armię - czy to dotyczy was czy jego? Można sie z tego naigrywać ale nie w taki sposob

Nie wiem jaki cel miał Solo pisząc posta w lidze w której nie chce brać udziału ale na pewne ten gosciu nie zasłużył sobie na to co teraz tu wypisujecie.

oficjalnie proszę moderatorów tego działu o wycięciecie niezwiazanych postów z tematem poczynajac od posta Sola kończac na moim.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Mi się wydaje, że nie można winić ich, że Solo dostał zjebkę- tekst był faktycznie bezczelny, więc nie dziwota. Nie rób z niego męczennika.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

@Zafael aż mi brak słów. Już dawno nie widziałem człowieka, który w tak naiwny sposób dał się wmanewrować w rolę obrońcy diabła. Naprawdę rozbawiłeś mnie. O dziwno nie jesteśmy anonimowi za klawiaturkami, a wręcz wszyscy znamy sola i owszem śmiejemy się z niego wprost jak tylko nadarzy się ku temu okazja. Kolega z góry w moim mniemaniu słusznie wykpił postawę sola. Przepraszam cie bardzo, ale naprawdę uważasz za większy nietakt stwierdzenie w stylu "Solo, ale z ciebie buc, który wygrywa głównie dzięki sile armii" (co w sumie ma w sobie trochę racji) od "Cześć chłopaki, gońcie się bo jestem zbyt zajebisty na takie gówno, z tak gównianą obstawą i gównianymi zasadami." Zauważ też co było akcją, a co reakcją.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

no loool, nie wierze ze ktokolwiek kto zna Sola daje mu się jeszcze na forum trollowac :lol2: chill chłopcy, Każdemu takiego księcia ciemności w klubie życzę, świat ma wtedy więcej kolorów :wink:
Durin, thx za effort zrobienia ligi, będziesz miał wreszcie okazje się odegrać;*
pzdr,KG

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Post Sola jest idiotyczny fakt ale osobiste wjazdy juz nie. Ja sam wolalbym 6 bitew zawsze uwazalem ze 5 w turnieju bylo za malo. A w lidze jest gorzej - 4 tylko dlatego siee nie zapisze ;)
Solo jest jaki jest ale ksiaze sloikow z bagiennymi ognikami. Czy jak o ntam sie zwie tez kurna musi miec swoich obroncow

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Zaf wyraził dokładnie to, co ja o tym myślę, post Sola pasuje do jego radosno-szczęśliwej osobowości która sprawia, że harpie z hatem są słodkie i tyle ; p I nie ma chyba osoby, która przez ten post zostałaby zniechęcona do gry, a za to wyrobicie więcej stron niż liga krakowska przez co statusowo ją przebijecie ; p

I btw - imo 5,6 bitew byłoby lepsze, a LoS od transmutacji i dwellersów oraz 13 i gateeway tez winien być - zabijanie herosów czyms takim powinno być niemożliwe. Oczywiście wiem że to nic nie zmieni i zagram tak jak mi podasz Durin, ale wypowiadam sobie tylko luźno swoją opinię

No i piszesz "prawdopodobne euro", wybacz, ale nie widzę EURO bez radykalnych cięć magii i armii, a taka jestTwoja propozycja, samo przyjęcie 2500 (jeżeli takie będzie EURO) nie daje podstaw byś mówił "ta liga pozwoli ograć EURO". Naśmiewasz się z Sola, a sam używasz sformułowań nieuprawnionych

By nie było - zagram chętnie, żeby zobaczyć jak to się uda, a zarzutu powyżej pisze ze szczerą sympatią do Ciebie Durin, więc nie urządzaj sobie na mnie krucjaty, bo mnie zjechać z pozycji wyższej w lidze to prawie każdy może ; P

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

@ Goloneczko-mój przysadzisty, sianogłowy chłopczyku zwracaj się z szacunkiem dla najwspanialszego kapitana SS w historii. Uwierz mi, że żeby bardziej inteligentni ludzie próbowali go wymanewrowywać i wmanewrowywać. W tym wypadku Zafael patrzy sie na sprawę z obiektywnego stanowiska. Najlepszy obserwator.

Jeżeli chodzi o zmianę armii to chyba jesteś ostatnią osobą która mogłaby zarzucić Solowi lamerstwo. Zaskoczę cię i specjalnie dla Ciebie żeby byc taką lamą jak ty zmienię armię na twoją żeby ci tak samemu nie bylo smutno.

@ kolega o nicku tilt chyba pomylił hobby. Proponuję cytując pewną kobietę drewniane kostki
i izolację od świata.

Merytorycznie żeby nie było że tylko zniżam sie do poziomu wieprzowiny i pokerowego neurotyzmu. Liga z 4 bitwami... W sumie cholernie podoba mi się ten pomysł! Chociaż wiadomo ze bitew powinno być z 6 ale nawet 4 to genialna opcja. Pytanie to Durina czy ilości bitew nie mozna zwiększyć chociaż o 1?

ps. Nie rozumiem faktu, że wkurza was najprzyjemniejsze cwaniakowanie jakie w życiu widzialem, jezeli ktoś nie rozumie ze to rodzaj aktorstwa ehhh, wspóczuję mu głupoty.
ps2. Qc ty masz dar to bycia potulnym :****
Kapitan KOCOŃ stół nr. 6 xD
Bis dat qui cito dat.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Wiesz wolę się zabezpieczyć, od kiedy Golonka mną raz delikatnie podrzucił to staram się nie draznić go zbytnio ^^

Ale walczcie dalej, tytuł czeka:

Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

@Goblin
Służę, a ztrollować czy też nie się dałem bo to już troszkę przegięcie tak jak napisał Golona

@Łukasz (Kocoń nie Golonka;p)
To pierwsza taka liga, pierwsza przy mojej organizacji, dlatego też nie znając tego z jaką odpowiedzią się spotka, postawiłem na 4 bitwy. Liga potrwa półtora miesiąca, jak formuła sie sprawdzi, a po ilości chętnych widzę że chyba tak, zrobie następną, a wtedy 5 bitew czemu nie. Mimo to zapraszam do udziału już w tej.

@Adaś
Format punktowy to prawdopodobne euro... Jakie ograniczenia nie wiadomo... ja na przykład swój WoCh złoże pod prawdopodobne, to zależy od Was. Zresztą na tą ligę nei będę już zmieniać zasad, na następną edycję będziemy coś dyskutować no i wtedy na warhammer org będzie już coś wiecej wiadomo...

@ Goblin again, już nawet nie ligowo... masz czas kiedy wpaśc na akademiki na radosne pogaduchy i solidny łomot (w dowolną stronę)?

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Dokładnie panowie w kupie siła, tylko śmierdzi.
Z mojej wypowiedzi wybieracie sobie tylko te słowa które wam pasują, pytanie do was odnaleźliście Krzyż ?

tilt112
Groznie to zabrzmialo...
6ed woch
7ed doch
8ed skaveny
Pacynki nie zmieniaja co edycje armii na topowa

solo dopisz sobie do nicka DRES. Pasuje i rymuje "solo dres ss"
Z uszanowaniem dla klubu za glupie skojarzenia.
@tilt112 zapomniałeś dodać
6 ed Skaveny 4 lata
6 ed Chaos (bo to tak się kiedyś nazywało) 2 lata
7 ed DoCh 2 lata
8 ed VC rok
8 ed Skaveny pół roku

Jak już zauważyłeś pół twojego życia gram w battla więc proszę cię, kimkolwiek jesteś nie komentuj synku.

@Golonka o co tobie chodzi ? wypuścili cie z cyrku na Halloween ??

@Durin odkąd wygrałeś turniej zrobiłeś się bardzo hardy o sorry niczego nie wygrałeś, pomyliłem się.

Tyle od Bliźniaka, a chodziło mi o to żeby nie nazywać tego tworu I Śląską Ligą ponieważ to nie prawda bo Śląskich Lig było już masę organizowanych przez Ola, Bard nawet ja coś takiego robiłem. Po drugie jak można robić ligę co 1,5 miesiąca to jest nie poważne, dlaczego nie nazwiesz tego Turniej Durina ed 1 albo co innego, po za tym z doświadczenia wiem że wypali ci 1 max 2 rundy ale spoko rozumiem koncepcje spróbuj na własnej skórze.
I trochę grzeczniej nie rozmawiacie z Lahostą tylko ze mną Solo sąsiad z Miasta obok.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Primo wygrałem nawet kilka, singlowy tylko jeden co prawda, ale jak sobie przypomnisz nawet na moim pierwszym w bardzie który tak chętnie wspominasz z bitew byłem najlepszy, poległem z malowania:D więc prawie jak 2;p plus parówki i drużynówki:D ale tego nie liczmy, myślę, że jak na mój arcy długi już prawie 3 letni staż to nie ma tragedii:)

Jeśli tak Cie boli nazwa trzeba było mi od razu PM napisać, a nie trollować forum i torpedować turniej... wierz mi lepiej by to było odebrane.
A co do samej nazwy, zastrzeżona nie była... może być że to pierwsza liga w tym roku/sezonie... mimo szacunku do organizatorów poprzednich nie widze w tym nic zdrożnego... może za krótko w tym siedzę ale nie widze....

Ludzie chcą grać, moje ogłoszenie spotkało sie fajnym odzewem... a czy projekt wypali nie wiem, spróbowanie nic mnie nei kosztuje

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Jak już zauważyłeś pół twojego życia gram w battla więc proszę cię, kimkolwiek jesteś nie komentuj synku.
Z przyjemnościa sie przedstawie jak spotkam cie w bardzie. Jesli traktujesz ludzi z góry zakładając że to "zero", to nie chciej abym tam wszedl i uderzyl cie z prawej otwartej ręki, bo moze z dwa razy ci ją podałem czego już nie zrobie "syneczku".

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Kocoń czekam na twój majestatyczny rajd Lizakami po pierwszych miejscach. Serio zupełnie nie rozumiem przy okazji sformułowania siano włosy. (Włosy mam ciemne do tego tłuste, gdzie tu do słonia skojarzenie z sianem?) I przy okazji proponuje popracować nad stylistyką, bo patrząc na twoje posty mam wrażenie, że pomyliłeś sztukę składania słów z sztuką balistyki.
Solo, może i grasz (oby), ale nie dziw się, że ludzi to denerwuje. I przestań nazywać ludzi synkami. Dobrze tato? ;)

edit by Kalesoner
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Sory chłopaki, ze Wam włażę w temat, ale proszę Was uprzejmie trzymajcie poziom flejma. Ja jestem miły, ale jak wejdzie Yukuku, to głowy się potoczą. :wink:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

poza tym na południu kraju, to ja mam przywilej nazywać ludzi "synkami" :D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

thx Kaleson na porządki:)

Pierwszy challenge Qc VS Eltharion:)

ODPOWIEDZ