Diorama nr. 2 - Lost power station
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Diorama nr. 2 - Lost power station
Naciągasz Takie same płytki zwenątrz i wewnątrz pomieszczeń? Zresztą czym by nie były odstają od reszty, np ta dziura koło drzwi aż się prosi by była głęboka i z wystającymi czerwonymi cegłami.
Nie naciągam, a po 1) nie są to drzwi, po 2) cegły są a jak sobie życzysz to specjalnie dla Ciebie zrobię dodatkowe zdjęcie
Zaje... dbałość o szczegóły to mi się podoba, te cegły wewnątrz murów wygladają naprawde super. Czekam na więcej fotek. I te kafelki popekane na ziemi też wyglądają bardzo realistycznie. Jestem ciekaw jak je zrobiłeś?
Te twoje ruiny bardzo mi przypominają ruiny pałacu Minosa.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Według mnie bardziej ten fragment muru przypomina ruiny kamienicy z XX wieku. A choćby dlatego, że dawniej nie dawali na cegłę żadnych ociepleń, tylko warstwy tynku.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Witam , tu pani Samurajowa. Dzięki bardzo za wszystkie opinie.
Nameczyłam sie faktycznie nieludzko przy tych płytkach i tym bardziej miło, że ktoś to dostrzega
Oczywiscie wszystko było wyciete z cienkiego kartonu i przyklejone wikolem, co do tych płytek na podłodze, to była czysta przyjemnosc w porównaniu z zewnetrzną dłubaniną. Do spękań polecam produkty do decoupagu, jest całe mnóstwo lakierów do postarzania, tworzenia spękań, nierównej faktury itd.
Budynek faktycznie wyglada jak stara kamienica, co na początku bardzo nie podobało sie mojemu męzowi i bardzo musiałam wlaczyć o pozwolenie na te cegły, a nadal nie jestem pewna czy bedzie pasować do całości. Reszta budynków jest mocno ...eklektyczna i kazdy ma inny klimat, ale to już sami ocenicie.
Nameczyłam sie faktycznie nieludzko przy tych płytkach i tym bardziej miło, że ktoś to dostrzega
Oczywiscie wszystko było wyciete z cienkiego kartonu i przyklejone wikolem, co do tych płytek na podłodze, to była czysta przyjemnosc w porównaniu z zewnetrzną dłubaniną. Do spękań polecam produkty do decoupagu, jest całe mnóstwo lakierów do postarzania, tworzenia spękań, nierównej faktury itd.
Budynek faktycznie wyglada jak stara kamienica, co na początku bardzo nie podobało sie mojemu męzowi i bardzo musiałam wlaczyć o pozwolenie na te cegły, a nadal nie jestem pewna czy bedzie pasować do całości. Reszta budynków jest mocno ...eklektyczna i kazdy ma inny klimat, ale to już sami ocenicie.
kafelki z tymi pęknięciami są the best
W takim razie za kafelki dla Pani Samurajowej i dzieki za zdradzenie patentu na te spękania, bede musiał sprawdzić jak to działa.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jakie cieszące oko ruiny! Najbardziej podoba mi się podłoga i resztki zniszczonych okien. Super, chciałbym zobaczyć ogólny zarys dioramy z dwoma postawionymi już budynkami.
Budynków będzie 5 w sumie 4 już powstaje. Moja Modraszka pracuje dzielnie Wrzucimy kolejny budynek jak wykończy orła imperialnego.
Dla mnie coś pięknego. Najbardziej podobają mi się te płytki szachownicy (genialne pęknięcia). Gdybym miał kupować jakąś makietę od GW a tą pięknością to wolałbym jednak twoje dzieło. Powodzenia!
PS. W jaki sposób wyhodowałeś sobie kobietę, że tak ciężko tyra ku chwale tego zbożnego projektu? (przydałby się się tutorial z tym )
PS. W jaki sposób wyhodowałeś sobie kobietę, że tak ciężko tyra ku chwale tego zbożnego projektu? (przydałby się się tutorial z tym )
Vraith, kim jesteś i ile Samurai zapłacił ci za ten wpis?
A tak poważnie, to oblałam się iście szkarłatnym rumieńcem i dzięki bardzo za ten odcień:) o tutorialu nie pomyslałam, bo nie czuje się na tyle wprawiona, żeby już kogos pouczać...póki co jak ktoś pyta po prostu odpowiadam.
A tak poważnie, to oblałam się iście szkarłatnym rumieńcem i dzięki bardzo za ten odcień:) o tutorialu nie pomyslałam, bo nie czuje się na tyle wprawiona, żeby już kogos pouczać...póki co jak ktoś pyta po prostu odpowiadam.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Każdy up od Was motywuje mnie do dalszych zmagań z moimi własnymi projektami. Wasze prace są cudowne. Macie wielki talent razem, i każde z Was osobno.
Ruiny robią wrażenie. Orzeł na ścianie także. Podziwiam włożony twój trud i trud Pani Samurajowej w tę pracę.
Zapraszam do komentowania
Dziekujemy )) jest nam arcy, wykurwiscie mega miło:))))) mam nadzieje, że to zacheci Samuraja do roboty, bo sie leni ostatnio na maksa!Naviedzony pisze:Każdy up od Was motywuje mnie do dalszych zmagań z moimi własnymi projektami. Wasze prace są cudowne. Macie wielki talent razem, i każde z Was osobno.