VC 2000

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

VC 2000

Post autor: DarkAngel »

Moja rozpa VC po długiej przerwie od grania nimi:

Unnamed2000 Pts - Vampire Counts Army

1 Vampire Lord @ 455.0 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy; Great Weapon; Heavy armour
The Arkayne: Master of the Black Arts [50.0]
The Arkayne: Dark Acolyte [30.0]
Talisman of Preservation [45.0]
The Martialle: Avatar of Death [20.0]
Dispel Scroll [25.0]
Helm of Commandment [30.0]

1 Wight King @ 225.0 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125.0]

1 Cairn Wraith @ 60.0 Pts
Great Weapon

29 Crypt Ghouls @ 248.0 Pts, Ghast @ [8.0] Pts

29 Crypt Ghouls @ 248.0 Pts, Ghast @ [8.0] Pts

15 Skeleton Warriors @ 147.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician

10 Skeleton Warriors @ 88.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard

29 Grave Guard @ 465.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of the Barrows [45.0], Seneschal @ [12.0] Pts

3 Fell Bats @ 60.0 Pts

Models in Army: 116

Total Army Cost: 1996.0

Zapraszam do komentowania

Rozpa zaktualizowana
Ostatnio zmieniony 3 lis 2011, o 23:42 przez DarkAngel, łącznie zmieniany 2 razy.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

fajne to. Mimo wszystko wywaliłbym te psy bo lepiej wg mnie wstawic baty. Corpse cart też jest mocno średni ale jak ci się sprawdza to bierz.

Aaa...
Wszyscy robią wg mnie ten sam błąd - dają WK na piechotę dwuraka - to jest IMO słabe. Lepiej niech ma samą tarczę to wtedy dostaje jeszzce parry save'a no i masz save na 4+ a nie 5+ co robi róznicę. Po co ci dwurak skoro i tak masz tam w oddziale 30 ataków S6? ten pan ma życ

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

ja swojego też zawsze z hw+shield 4+ save trochę zmienia w kwestii przeżycia.

a te 20 szkieletów z włóczniami? po co na nich włócznie to dodatkowe 20ptk, jak ma w nich siedzieć generał to włócznie i tak nie zrobią różnicy może udałoby się ich dopakować do 25, 2 placuszki z katapulty i 3/4 oddziału nie ma

co do generała, jak ma siedzieć z tyłu to po co mu av of death i dwurak?
osobiście i tak trzymam generała z tyłu gwardii z BSB, więc wolę dać koronę jest 4+ ward i tańsza a głupota z BSB to pikuś, summon ghouls bym dał za tego Avatara + charmed shield

corpse zbędny imo + psy zamienić na baty 2x3, 75ptk tylko po to by rzucić ASF'a? to już lepiej dać forbidden lore na lordzie i recastować vanhels'a. I tak byś musiał ten bound spell rzucać z 2 kości by zwiększyć szanse na powodzenie.

chyba, że się sprawdza :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Ten avatar jest na wszelki wypadek, żeby nie był taki goły. Już parę rzeczy pozmieniałem i poprawiłem. W sumie to pewnie i tak zbędne ale nie wiem co z tym zrobić
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

imo jeśli dopuścisz do sytuacji by na wszelki wypadek skorzystać z tego av of death to zazwyczaj już przegrałeś, więc lepiej w inny sposób wykorzystać ptk na umiejętności czy przedmioty niż kisić w coś na wszelki wypadek, masz ward 4+ i na 2+ z charmed shield odrzucalbys 1 hit

lepiej zapobiegać niż rzucać na sypanie :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Myślałem też, czy nie wywalić czegoś i wrzucić za to nekromantę z popychaczką

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Avatar niech zostanie, masz alternatywę żeby wejść sobie do Grave'ów czy ghuli i sobie powalczyć z S7 co (czasem) się przydaje. I tak nie masz nic lepszego zeby mu dać, no chyba że summon ghouls.

Ale tak jak kolega wspomniał i ja wcześniej też wilki na baty i tego corpse'a tez wywal najlepiej :)

ODPOWIEDZ