Witam
Wracam do WFB dopiero wpajam zasady 8 edycji ciężko mi się przyzwyczaić ponieważ zrobił się dość spory przeskok miedzy 6 a 8. Szczerze nie podoba mi się wogle ta edycja szczególnie przez przepakowane " wszystkim jednostki " oraz zasadę bicia według tylko inicjatywy brak pierwszeństwa w szarży straszenie boli to ze można przy zdanej liderce obrócić oddział zrobić darmowego re-forma poczułem to w grze z DE kiedy nawet flanek nie moglem atakować bo po wyliczeniu wychodziło na to że tak przegram. Proszę wybaczyć za wszelkie błędy jeśli jakieś się pojawią.
Rozpiska na turniej w Katowicach 1600 max 1 bohater kampania z podręcznika:
Herald of Tzeentch 165p
Master of Sorcery (LIGHT)
Flames of Tzeentch (jeśli nie można strzelać po maszerowaniu bohaterem zmieniłbym to na scroll)
30 Blodów FCG Do tego do czego zostali stworzeni find and destroy 415p
Icon of Endless War D6 do 1 szarży
10 Blodów (puści) flankowanie osłona 120p
10 Pink Horrors (puści) gdzieś trzeba trzymać maga 120p
5 Furies maszynki 60p
5 Furies maszynki 60p
Flesh Hounds x5 flanka / łucznicy 175
Flesh Hounds x5 flanka / łucznicy 175
Flames of Tzeentch x4 w tym czempion 155
Flames of Tzeentch x4 w tym czempion 155
Total Points : 1600
Niestety dopiero zaczynam zbierać demony więc nie mam tego dużo mogę 10 blodów, furie zamienić na demonetki na steedach
Co o tym sądzicie da się tym pograć nie wystawiając Fiendów ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi oraz sugestie nawet jednostek który nie posiadam oraz wdzięczny byłbym za jakieś " tipy " co do strategi jednostek.
1600 na turniej z 1 bohaterem
po 1 niech mod to przeniesie do tematu rospisek
po 2 całkiem fajna rozpa psy beda robić za fiendy...
30 bloodków bez heralda to słaba opcja, ale jak masz tylko 1 bohatera to zastanawiam się czy nie zrobić 40 bloodletterów w 1 oddziale i do środka heralda khorna z obsydian armour (zastanów się)
10 horrowó bym zamienił na jakieś 25 i masz 2lev maga dispella i wtedy wsadzassz klocek 40 bloodków i masz i antymagie i klocek do klepania!
wywal 1 5 psów i dopakuj flamery 5+czempion x2
i rozpa zabija wszystko nie masz problemu z hydrantem i abomka bo masz flamery+ pociski tzeentcha na horrorach
po 2 całkiem fajna rozpa psy beda robić za fiendy...
30 bloodków bez heralda to słaba opcja, ale jak masz tylko 1 bohatera to zastanawiam się czy nie zrobić 40 bloodletterów w 1 oddziale i do środka heralda khorna z obsydian armour (zastanów się)
10 horrowó bym zamienił na jakieś 25 i masz 2lev maga dispella i wtedy wsadzassz klocek 40 bloodków i masz i antymagie i klocek do klepania!
wywal 1 5 psów i dopakuj flamery 5+czempion x2
i rozpa zabija wszystko nie masz problemu z hydrantem i abomka bo masz flamery+ pociski tzeentcha na horrorach
We wszystkim zgadzam się z Jarkiem, ale proponowałbym dać cherlakowi khorna armour of khorne i firestorm blade.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Na format z jednym bohaterem nie spodziewałbym się klepaczy, tylko magów, więc imo obsidian będzie zbędny.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Ich KB nie jest z mieczy, tylko z zasady specjalnej. Oni właściwie nawet nie noszą magicznej broni. Zasada "Wight Blade" mówi, że dowolna broń jaką noszą, powoduje magiczne ataki i podlega zasadzi KB. Nie ma mowy, o tym, że sama broń jest magiczna, a obsidian zgodnie ze swoim opisem zdejmuje właściwości tylko magicznych broni. Obsidian nie nadaje tu nic, tak samo jak z gwardią TK.