PEŁNE OGŁOSZENIE! -26-27.11.2011 - MISTRZOSTWA PODBESKIDZIA-
Re: 26-27.11.2011 - MISTRZOSTWA PODBESKIDZIA - BIELSKO- 2500
Nie wiem, nie jestem na chwilę obecną w trakcie stwierdzić. Jedyna forma kontaktu z organizatorem - forum Gnoma- padło, więc na chwilę obecną dostaję informacje z drugiej ręki. Przyciskam Romana od 2 tygodni, obstawiam, że zajmie to jeszcze dobrych parę dni.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
DeBelial pisze:Jak ruszy forum Gnoma Romek zapewne wrzuci tam jakieś informacje, ale tutaj jest garść rzeczy, których sam się dowiedziałem. Póki nie będzie oficjalnego info proszę nie brać tego co piszę jako pewnik:
Wjazd będzie 30zł, nocleg będzie możliwy w samym Gnomie i/lub w tawernie Morgan.
Turniej 2800.
Na turnieju będą nastepujące ograniczenia: max 12 kości użytych w fazie magii, look-out-sir od uber czarów, poza tym będą dopuszczeni spece w obrębie narzuconych na nich ograniczeń
Dodatkowo brak ograniczeń ma być nieco stonowany dodatkowymi okolicznościami w bitwach:
Ze scenariuszy ma być (kolejność niepewna): battleline, meeting engagetment, blood and glory, battle fo the pass, battleline
Dodatkowo w bitwach będą miały miejsce takie okoliczności przyrody - nie wiem które w którym scenariuszu, na pewno ostatni battleline jest czysty:
- ustalona ilość PD/DD na 7/4, niemodyfikowalne (chyba w BftP)
- +1 duży punkt za zabicie każdego wrogiego herosa, +2 VP za każdego lorda (ME)
- niszczenie przeciwnikowi magicznych przedmiotów: w pierwszej turze niszczy się jeden wskazany, a w drugiej turze drugi (pierwszy battleline)
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
To niszczenie magicznych przedmiotów to imo bzdurny pomysł....
Niektóre armie, bohaterowie, taktyki się na nich opierają.... i to za bardzo ingeruje w grę....
zniszczenie syreny, pendanta, puppeta, scrolla TK, książki... to gruba przesada....
Niektóre armie, bohaterowie, taktyki się na nich opierają.... i to za bardzo ingeruje w grę....
zniszczenie syreny, pendanta, puppeta, scrolla TK, książki... to gruba przesada....
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
-
- Warzywo
Miejsce zarezerwowane na listę zapisanych graczy. oczywiście użytkownicy forum mogą spokojnie zgłosić swój udział poprzez post w tym temacie, do czego gorąco zachęcam.
-
- Warzywo
I jeszcze coś od siebie:
Nazywam się Roman Cupek, i pracuję w sklepie i klubie hobbystycznym Gnom w Bielsku-Białej. To co lubię, czyli dłubanie przy turniejach i ich prowadzenie, robię od siedmiu już lat. na tym forum mnie jeszcze nie było - zwyczajowo mieliśmy pomoc w informowaniu o naszych turniejach szerokiego grona graczy, ale wypada też znaleźć w końcu czas na ogłaszanie ważniejszych rzeczy osobiście.
Piszę tu ogłoszenie po raz pierwszy więc uprzejmie proszę dać znać jak coś by było nie tak, plus od razu mam pytanie czy temat z możliwością zamieszczenia banera turniejowego na tym forum jest aktualny?
Za wszelkie komentarze z góry dziękuję, a tym bardziej za posty ze zgłoszeniami na udział w turnieju
Jeśli jakoś możemy pomóc komuś w dotarciu do nas na turniej, bądź też w samej decyzji czy się wybrać - proszę dać znać.
Nazywam się Roman Cupek, i pracuję w sklepie i klubie hobbystycznym Gnom w Bielsku-Białej. To co lubię, czyli dłubanie przy turniejach i ich prowadzenie, robię od siedmiu już lat. na tym forum mnie jeszcze nie było - zwyczajowo mieliśmy pomoc w informowaniu o naszych turniejach szerokiego grona graczy, ale wypada też znaleźć w końcu czas na ogłaszanie ważniejszych rzeczy osobiście.
Piszę tu ogłoszenie po raz pierwszy więc uprzejmie proszę dać znać jak coś by było nie tak, plus od razu mam pytanie czy temat z możliwością zamieszczenia banera turniejowego na tym forum jest aktualny?
Za wszelkie komentarze z góry dziękuję, a tym bardziej za posty ze zgłoszeniami na udział w turnieju

Jeśli jakoś możemy pomóc komuś w dotarciu do nas na turniej, bądź też w samej decyzji czy się wybrać - proszę dać znać.
-
- Warzywo
Witam,
Faktycznie nasze forum obecnie nie jest dostępne (firma w której mamy wykupione miejsce na serwerze zmienia sprzęt, i dobrze bo nam to i tak słabo chodziło ostatnio...) , ale prace z ogłoszeniem wykonane - jest osobny temat (pozwoliłem sobie go założyć, żeby łatwiej uzupełniać niż prosić o edycję cudzych tematów).
Pozdrawiam i zapraszam do czytania,
Roman Cuupek
Faktycznie nasze forum obecnie nie jest dostępne (firma w której mamy wykupione miejsce na serwerze zmienia sprzęt, i dobrze bo nam to i tak słabo chodziło ostatnio...) , ale prace z ogłoszeniem wykonane - jest osobny temat (pozwoliłem sobie go założyć, żeby łatwiej uzupełniać niż prosić o edycję cudzych tematów).
Pozdrawiam i zapraszam do czytania,
Roman Cuupek
-
- Warzywo
Odpowiadając na pytanie - uzupełnienie ogłoszenia m.in. o ocenę hobbystyczną powinno mieć miejsce w ten piątek. Do tego czasu czekam też na opinie odnośnie tego co już w zasadach wisi.
Mam też prośbę - oddajcie mi ogłoszenie tam gdzie było - jak będę miał uzupełnienia to lepiej jest jak zedytuję własnego posta - tak nie mam możliwości w tym temacie działać, podobnie znikł post z miejscem na zapisy, to również miło by było odzyskać. Ja wiem że na tym forum jestem nowy, ale znikanie postów od początku to nie wróży nic dobrego
Mam też prośbę - oddajcie mi ogłoszenie tam gdzie było - jak będę miał uzupełnienia to lepiej jest jak zedytuję własnego posta - tak nie mam możliwości w tym temacie działać, podobnie znikł post z miejscem na zapisy, to również miło by było odzyskać. Ja wiem że na tym forum jestem nowy, ale znikanie postów od początku to nie wróży nic dobrego